RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"Слід знайти спосіб повернути Путіну здоровий глузд" – пересічні європейці про трагедію в Україні

Трагедія зі збитим літаком міжнародних авіаліній викликала величезну кількість реакцій та критики європейських та світових лідерів. Однак, вона ще й зробила ближчими проблеми на сході України та, загалом, відкрила очі на сутність російської агресії пересічним громадянам об’єднаної Європи.

Жак Фелікс, майор бельгійської армії у відставці:

"У нас тут складається враження "гітлерівського підходу Росії" до ситуації: завжди у нього винен хтось інший. Постійні звинувачення на адресу України і у конфлікті, і нині – "навіть, якщо це проросійські повстанці підбили літак, вина все одно на Україні" – все це дуже нагадує колишні реакції Гітлера. Політика Путіна дуже незрозуміла. Європейці пережили страшну війну, з концентраційними таборами, з газовими камерами та 50 мільйонами жертв. Я не претендую на думку всієї Європи, але чимраз частіше виникає питання: а чи не втягує нас Росія у повторення цього смертоносного періоду. Тому Євросоюз і намагається використати всі можливі й неможливі способи - тиск дипломатичний, економічний, торговельний і так далі. Але я боюся припустити те, що надійде час для застосування зброї та армії. Ми збудували унікальну цивілізаційну систему, досконалий спосіб життя, міцну економіку… Тож, чи варто все це зруйнувати, а потім все розпочинати "з нуля" через напівбожевільну людину, яким виявився Путін? Треба знайти спосіб повернути Путіну здоровий глузд".

Британська вчителька початкових класів на пенсії Жінет Далофф:

"Трагедія, що сталася із цим літаком, засвідчила, що моє насторожене ставлення до путінської Росії, було не безпідставним. Я вважаю, що навіть із огляду на всю ту шкоду, яку вони вчинили навіть у недалекому історичному минулому - імперіалізм, далі комунізм - вже це не викликає довіри до Росії. Не знаю, чи змогли б вони побудувати ідеальну комуністичну систему, але імперіалізм зараз ми там спостерігаємо".

Архітектор з бельгійської Фландрії Раф Вейньєс:

"Ця драматична подія зробила ситуацію в Україні ще незрозумілішою та складнішою. Досі здавалося, що там якась суто регіональна проблема: одна частина населення хотіла Росії, інша - ні. Тепер ми усвідомлюємо, які величезні насилля й агресія там відбуваються. Між проведенням чогось на кшталт референдуму щодо бажань людей – законного чи ні, – це одна справа, але перейти до збивання у небі літаків міжнародних авіарейсів – це вже зовсім інший вимір".

Олів’є Дюнан, директор брюссельського підприємства:

"Слід дізнатися, як Росія спробує владнати цю ситуацію, бо всьому світові зрозуміло одне: якби Росія не втручалася у справи України, то української кризи вже давно б не було. Цікаво побачити, як Путін вкотре вийде сухим з води. Безумовно, ця авіакатастрофа дала можливість побачити ситуацію значно чіткіше. До того ж, якщо вина росіян у ній буде доведена, то настав час Європі серйозно втрутитися. Нині ситуація доволі делікатна, треба щоб все було ретельно розслідуване".

Моніка Кьонен, німецький перекладач:

"Невідомо, чи це була чиста випадковість, однак, реакції з Росії абсолютно неадекватні. Адже вони відмовляються від всього, хоча ми знаємо, що літак збили саме з їхньої зброї, а те, що люди вбивають одне одного у цьому регіоні росіяни навіть заохочують. Мені не хочеться виявити, що Україна стала ще одним сектором Газа. Але тепер ми побачили, що там вбивають, що там ллється кров. Адже тепер жертвами стали люди з наших країн - голландці, бельгійці, американці… Тож нині Україна з її проблемою опинилася значно ближче до нас. Війна в Україні тепер має обличча".

Найджел Мунісамі, британець, музикант симфонічного оркестру:

"Я уявляю, що це справа рук місцевих сепаратистів. Якщо "чорні ящики" опиняться в руках Росії, то їм слід буде відповісти на величезну кількість питань. Реакцією Європи повинна бути повна відмова літати до Росії, накласти ембарго на польоти в російському повітряному просторі, або принаймні припинити польоти до Москви. Наразі проросійські та проукраїнські сили звинувачують одне одного в неонацизмі чи сталінізмі. Як на мене, то недобрим є ні одне, ні друге. Тому, український уряд повинен починати з чистого листа, а не оглядатися на минуле".


Віталій Єреміца, Радіо Свобода, Брюссель,

спеціально для molbuk.ua
Редактор: Igor
19-07-2014, 10:35
Коментарів 0 Переглядів 1 155

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.