RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Ціни на пиво можуть зрости на 20-35% через подорожчання сировини та енергоресурсів. Про це повідомила генеральний директор ЗАТ “Укрпиво” Галина КОРЕНЬКОВА.
За її словами, цього року суттєво зросли ціни на солод, хмелепродукцію та інші складники, крім того, подорожчали енергоносії, тому виробники змушені підвищувати ціни на продукцію.
“Я думаю, що наші підприємства повинні переглянути цінову політику на поточний рік. Мінімум підвищення може становити 20%, хоча ціна може вирости й до 35%”, – сказала Г. Коренькова. - Вона також зазначила, що на сьогодні експортоване українське пиво набагато дешевше, аніж імпортоване, тобто українські виробники працюють у нерівних умовах і повинні, на її думку, підвищити ціни”.
- Вступ України до СОТ дав поштовх зростанню імпорту пива в Україну. Так, за чотири місяці поточного року імпорт пива до України зріс більш як удвічі.
“Імпорт набирає обертів, і ми вважаємо, що вступ України до СОТ матиме негативні наслідки для нашого балансу, в сенсі того, що імпорт ростиме”, - сказала фахівець. Вона додала, що торік Росія запровадила індикативні ціни для українського пива, а Білорусь - додатковий податок у розмірі 15%.
- Ціни почали рости ще з січня, виробники їх підвищують поступово, на кілька відсотків, - розповів Григорій, менеджер АТ “Оболонь” в області. – Думаю, що різких стрибків ціни не буде. Є поняття ринкової економіки, де товар пропонується в певному ціновому сегменті. За ціною зараз пиво поділяється на дешевий, середній і дорогий сегмент. Так от, дешевий сегмент може просто зникнути з ринку. Уже зараз на всіх дешевих сортах пива виробники, мабуть, не те, що не заробляють, а й навіть дещо втрачають. Наші люди ще небагато заробляють, і дешеве пиво популярне. Але з ростом добробуту, коли громадяни можуть собі дозволити купувати більш якісне пиво, дешевий сегмент зникне.
За словами менеджера, для подорожчання хмільного напою є об’єктивні причини. Зросла ціна на всі складники пива: ячмінь, хміль і воду. Тонна ячменю, який півтора роки тому коштував 500 доларів, зараз вартує 1700. Збір за видобування води зріс удвічі. А хмелю влітку не вистачає, тому пивовари закуповують його за кордоном. “Реально пиво мало би подорожчати утричі, - каже фахівець. – Зараз прибутки виробників значно зменшилися”. (Надія МАКУШИНСЬКА)
Редактор: Igor
28-05-2008, 18:37
Коментарів 0 Переглядів 1 900

Теги -
Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.