RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Пиво подорожчає на третину

Ціни на пиво можуть зрости на 20-35% через подорожчання сировини та енергоресурсів. Про це повідомила генеральний директор ЗАТ “Укрпиво” Галина КОРЕНЬКОВА.
За її словами, цього року суттєво зросли ціни на солод, хмелепродукцію та інші складники, крім того, подорожчали енергоносії, тому виробники змушені підвищувати ціни на продукцію.
“Я думаю, що наші підприємства повинні переглянути цінову політику на поточний рік. Мінімум підвищення може становити 20%, хоча ціна може вирости й до 35%”, – сказала Г. Коренькова. - Вона також зазначила, що на сьогодні експортоване українське пиво набагато дешевше, аніж імпортоване, тобто українські виробники працюють у нерівних умовах і повинні, на її думку, підвищити ціни”.
- Вступ України до СОТ дав поштовх зростанню імпорту пива в Україну. Так, за чотири місяці поточного року імпорт пива до України зріс більш як удвічі.
“Імпорт набирає обертів, і ми вважаємо, що вступ України до СОТ матиме негативні наслідки для нашого балансу, в сенсі того, що імпорт ростиме”, - сказала фахівець. Вона додала, що торік Росія запровадила індикативні ціни для українського пива, а Білорусь - додатковий податок у розмірі 15%.
- Ціни почали рости ще з січня, виробники їх підвищують поступово, на кілька відсотків, - розповів Григорій, менеджер АТ “Оболонь” в області. – Думаю, що різких стрибків ціни не буде. Є поняття ринкової економіки, де товар пропонується в певному ціновому сегменті. За ціною зараз пиво поділяється на дешевий, середній і дорогий сегмент. Так от, дешевий сегмент може просто зникнути з ринку. Уже зараз на всіх дешевих сортах пива виробники, мабуть, не те, що не заробляють, а й навіть дещо втрачають. Наші люди ще небагато заробляють, і дешеве пиво популярне. Але з ростом добробуту, коли громадяни можуть собі дозволити купувати більш якісне пиво, дешевий сегмент зникне.
За словами менеджера, для подорожчання хмільного напою є об’єктивні причини. Зросла ціна на всі складники пива: ячмінь, хміль і воду. Тонна ячменю, який півтора роки тому коштував 500 доларів, зараз вартує 1700. Збір за видобування води зріс удвічі. А хмелю влітку не вистачає, тому пивовари закуповують його за кордоном. “Реально пиво мало би подорожчати утричі, - каже фахівець. – Зараз прибутки виробників значно зменшилися”. (Надія МАКУШИНСЬКА)
Редактор: Igor
28-05-2008, 18:37
Коментарів 0 Переглядів 1 891

Теги -
У Чернівецькій області переходи громад до ПЦУ відбуваються менш інтенсивно, ніж у сусідніх областях

За попередньою інформацією ДТП з потерпілими.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.