Поки є світло: 5 гарячих страв, які можна швидко приготувати

новини / Їжа
643
0
страви


Коли світло вмикають лише на кілька годин, час стає найціннішим ресурсом. Замість того, щоб годинами стояти біля плити, скористайтеся цими "реактивними" рецептами. Вони не лише готуються миттєво, а й чудово зберігають тепло, якщо закутати каструлю в ковдру.

Найкращі рецепти приготування їжі, поки є світло - читайте в матеріалі РБК-Україна.



"Ледача" гречка по-купецьки

Ця страва - лідер за швидкістю та ситністю. Вам не треба окремо варити кашу і смажити м'ясо.

Як готувати

На розігрітій сковороді швидко обсмажте фарш (будь-який) з цибулею та тертою морквою (5–7 хв). Додайте промиту гречку, сіль, перець і залийте окропом (у пропорції 1:2). Накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні 15 хвилин, поки вода не вбереться.

Чому це зручно

Каша просочується м'ясним соком і залишається гарячою дуже довго.

Вершковий сирний суп за 15 хвилин

Гарячий суп - найкращий засіб від холоду, а цей варіант ще й дуже калорійний.

Як готувати

У киплячу воду киньте дрібно нарізану картоплю та натерту моркву. Поки вони варяться (10 хв), наріжте кубиками 2–3 плавлених сирки (типу "Дружба" або спеціальні для супу). Додайте їх у каструлю, інтенсивно помішуючи, поки сир повністю не розчиниться. В кінці – зелень та грінки.

Якщо додати нарізані сосиски або копчену грудинку, суп стане ще ситнішим.

Макарони "Карбонара по-домашньому"

Італійська класика, яка рятує українців.

Як готувати

Поставте варитися спагеті. Паралельно на сковороді підсмажте смужки бекону або шинки. В окремій чашці збийте 2 яйця, трохи вершків (або сметани) та тертий твердий сир. Злийте воду з макаронів, але не всю – залиште пару ложок. Висипте макарони до гарячого бекону, вилийте яєчну суміш і швидко перемішуйте 1 хвилину на вимкненому вогні. Соус "дійде" від жару пасти.

Куряче філе у сметанному соусі

М'ясо, яке готується швидше за все.

Як готувати

Наріжте куряче філе дрібними шматочками (2х2 см) – так воно приготується миттєво. Обсмажте на сильному вогні до золотистої скоринки (7 хв). Додайте ложку борошна, перемішайте, залийте склянкою сметани, розведеною з водою. Тушкуйте під кришкою ще 5–7 хвилин.

Гарнір

Ідеально підходить до кускусу або макаронів, які варяться паралельно.

Кускус з тунцем

Якщо світло ось-ось вимкнуть, а їсти хочеться - це ваш варіант. Газу чи електрики треба рівно на те, щоб закип'ятити чайник.

Як готувати

Висипте кускус у глибоку миску, додайте сіль, спеції, шматочок масла. Залийте окропом (щоб вода покрила крупу на 1 см), накрийте тарілкою і залиште на 5 хвилин. Потім відкрийте, розпушіть виделкою і додайте банку консервованого тунця та кукурудзу.

Головна порада для збереження тепла

Одразу після приготування не розсипайте їжу по тарілках, якщо не плануєте їсти прямо зараз. Залиште все в каструлі, загорніть її у кілька шарів газет, а зверху у вовняну ковдру або зимову куртку. Так страва залишатиметься гарячою ще 3–4 години, ніби в термосі.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10

Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.