
Циннамальдегід, що міститься в кориці, може виводити з організму деякі ліки, що знижує їхню ефективність. Такий висновок зробили учені з Університету Міссісіпі, провівши відповідне дослідження, пише УНІАН.
Зазначається, що ті, хто додає незначну кількість кориці до страви чи напою, навряд чи зіткнуться з якимись наслідками, але вживання цієї спеції у великих дозах може викликати проблеми.
"Надмірне споживання кориці може призвести до швидкого виведення з організму ліків, що відпускаються за рецептом, а це може знизити їхню ефективність", - попередила головна науковиця, яка брала участь у дослідженні, Шабана Хан.
Дослідники з’ясували, що основна сполука кориці – циннамальдегід - може активувати рецептори в організмі, які фактично розщеплюють певні ліки. Застереження стосується перш за все людей, які страждають на хронічні захворювання, такі як гіпертонія, діабет, артрит, астма, ожиріння, ВІЛ, СНІД, депресія, і приймають ліки на постійній основі.
"Найкраща порада – проконсультуватися з лікарем, перш ніж використовувати будь-які добавки на зразок кориці разом із рецептурними ліками", - зазначила Хан.
Водночас у дослідженні наголошується, що олія кориці, яка зазвичай використовується в кулінарії та для виробництва косметичних засобів, не становить жодного ризику.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram