Один простий продукт, який допоможе зберігати гарний настрій під час дієти

новини / Їжа
16 454
0
Один простий продукт, який допоможе зберігати гарний настрій під час дієти


Ферментовані продукти вже давно стали частиною раціону людини. Як зазначає Федеральний центр харчування (BZfE), "використання заходів із консервування продуктів практикується протягом тисячоліть", пише NV.



У минулому це був спосіб зберегти їжу на зиму, а сьогодні ферментація поширилася повсюдно. Згідно з даними BZfE, третина продуктів, які споживають у нашій країні - включно з квашеною капустою, хлібом на заквасці, камамбером, йогуртом і кефіром — є ферментованими.

Ці продукти багаті на пробіотики — містять бактерії, які, як вважається, викликають кишкову флору, зміцнюють імунітет і навіть можуть знижувати ризик серцево-судинних захворювань. Ба більше, деякі дослідження припускають, що вони можуть позитивно впливати на психічне здоров’я, попри симптоми депресії.

Ферментовані продукти проти депресії

Британська дієтологиня Емілі Лімінг в інтерв'ю The Independent пояснила, що пробіотики сприяють виробленню серотоніну — гормону, який допомагає знизити тривожність і депресивний стан. Однак представник Німецького товариства харчування (DGE) вказав, що наразі немає достатніх наукових даних, які б підтверджували цей ефект, попри спостереження про вплив харчування на психічне здоров’я.

Науковий журналіст Анджела Бехтольд зазначає, що деякі дослідження вказують на зв’язок між раціоном і розладами здоров’я, включно з депресією, але складні механізми цього стану ще належить вивчити.

Чи допомагає квашена капуста схуднути?

Дослідники Стенфордської школи медицини встановили, що десятитижневе споживання ферментованих продуктів, таких як кімчі, йогурт і комбуча, збільшує чисельність бактерій і знижує рівень запальних білків у крові. Однак доказів того, що вони безпосередньо сприяють зниженню ваги, поки немає.

За даними Deutsche Apotheker Zeitung, у деяких дослідженнях ожиріння спостерігалося збільшення відсоткового вмісту жиру під час вживання ферментованої їжі, включно з кімчі. Таким чином, зв’язок між ферментованими продуктами і схудненням залишається неясним.

Чому ж зберігається думка, що вони сприяють зниженню ваги? Справа в їхньому сприятливому впливі на мікрофлору кишківника. Здоровий кишківник підтримує обмін речовин і знижує тягу до їжі, що додатково може забезпечити підтримку стабільної ваги. Однак експерти попереджають: суворі дієти рідко дають довгостроковий результат і часто призводять до ефекту йо-йо. Це підтверджує дослідження Stiftung Warentest, згідно з яким дві популярні дієти виявляються неефективними.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Що їсти, щоб залишатися здоровим у 70 років? Відповідь науковців
01:45
Непросте IQ-завдання: за 5 секунд знайдіть із 13-ти птахів особливу
01:30
За одну годину: ідеальний рецепт швидкої вологої паски на Великдень
01:15
14 напоїв для бадьорості, якими можна замінити каву, щоб скоротити споживання кофеїну
01:00
Що можна сіяти ранньою весною: список овочів, які можна садити вже
00:45
Знадобиться всього дві хвилини: шеф-кухар розповіла, як зберегти авокадо свіжим до 30 днів
00:30
Що лікує імбир: названо шість корисних властивостей для здоров'я
00:15
З нотками детективу та драми: п'ять комедійних серіалів, які прикрасять ваш вечір
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм