4 види корисного борошна, які потрібно використовувати у випічці

новини / Лайфхаки
519
0

Пшеничне борошно найпопулярніше і вироби з нього виходять дуже смачними та ніжними. Однак користі в такому продукті дуже мало. Тому варто знати про корисні альтернативи.

Про це повідомляє Real simple.



Дієтолог Гена Хемшоу закликає використовувати альтернативні види борошна, оскільки воно може підвищити поживну цінність улюбленої випічки.

Цільнозернове борошно

Цільнозернове борошно ідеально підходить для насолоди домашнім хлібом і хлібобулочними виробами, не відмовляючись від споживання цілісної їжі.

Цільнозернове борошно містить усі частини пшеничних зерен у цілісному вигляді: висівки, зародки та ендосперм. Це означає, що в ньому більший вміст клітковини, ніж в білому.

Окрім клітковини, цільнозернове борошно багатше білком і залізом.

Цільнозернове борошно особливо приємне для додання текстури та горіхового смаку хліба, кексам і випічці.

Борошно з полби

Борошно з полби виготовляється шляхом подрібнення органічного зерна пшениці спельта (іноді її називають жито). Це один з найстаріших культивованих видів пшениці в історії людства. Її зерно неймовірно трудомістка в вирощуванні і при перемелюванні важко вимолочується.

Воно м’якше та легше, ніж цільнозернове борошно, що робить його популярним у випічці з цільного зерна. Продукт містить менше глютену, ніж звичайна пшениця.

Житнє борошно

Органічне житнє борошно грубого помелу, воно ж цільнозернове житнє борошно - виробляється з цільного зерна органічного жита, разом з оболонкою (висівками) та зародком.

Завдячуючи цьому, таке борошно містить ту ж кількість вітамінів, мінеральних і поживних речовин та клітковини, як і цільні органічні зерна жита. Довгий час житнє борошно використовувалось тільки для промислового випікання чорного хліба. Однак, сьогодні воно все частіше з'являється на домашній кухні

Житнє борошно має нижчий глікемічний індекс, ніж пшеничне, тому воно з меншою ймовірністю викликає високу реакцію інсуліну та різке підвищення рівня цукру в крові.

Борошно з коричневого рису

Борошно з коричневого рису є хорошим вибором для тих, хто дотримується безглютенової дієти, оскільки воно природно не містить глютену та багате поживними речовинами.

Це борошно виготовляється шляхом подрібнення цільного зерна коричневого рису в дрібний порошок, що робить його чудовою альтернативою традиційному пшеничному борошну. На відміну від гречаного борошна, яке має виразний землистий смак, борошно з коричневого рису має м'який смак, який добре поєднується з різними рецептами.

Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

23:59
Трамп не вважає участь Зеленського в переговорах про мир «дуже важливою»
23:40
У Чернівецькій громаді планують закрити Коровійське сміттєзвалище
23:20
Кому зі знаків зодіаку пощастить вихідними, 22-23 лютого
23:00
У центрі Чернівців облаштують ще дві платні парковки
22:40
Магнітні бурі: прогноз на ці вихідні, 22–23 лютого
22:23
У якій країні ЄС можна оперативно отримати громадянство
22:00
У Чернівцях відремонтують ще один міжбудинковий проїзд
21:38
Гороскоп на 22 лютого для всіх знаків зодіаку
21:20
Медик розповів, що спричиняє 80% випадків інсульту
20:58
Найпопулярніші паролі, які можна зламати за секунди: перевірте, чи є ваш у списку
20:37
Поліцейські попереджають про шахрайство: буковинці втрачають тисячі гривень
20:18
Активізуються інформаційні диверсії: СБУ зробило важливе попередження
19:59
У Чернівцях померла відома рестораторка
19:41
Вдарив відром в обличчя: у Чернівцях побилися водійка та працівник мийки
19:20
Від музичного вечора до вистав для дітей: куди піти на вихідних у Чернівцях - дайджест
19:00
Модернізація пункту пропуску «Порубне»: на якій стадії роботи
18:40
На Буковині податківці створили Консультаційний центр: допомагають розібратися із заблокованими податковими накладними
18:19
У перинатальному центрі Чернівців жінка народила трійню
18:18
Чи дійсно якість телевізорів Xiaomi відповідає їх ціні?*
реклама
17:58
Не "батон" і не "суп": як правильно називати популярні страви українською
17:41
Освіта, промисловість: де в Україні найбільше бракує працівників
17:19
Росіяни продовжують тиснути під Покровськом: Генштаб розповів про ситуацію на фронті
16:59
Чернівецька ОВА рекомендує закладам освіти піти на карантин на 10 днів
16:45
Вчені розповіли, як худнути без дієт: потрібно дотримуватися п’яти правил
16:36
На Буковині попрощалися із захисником Дмитром Олійником
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм