RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

\
Варена картопля та її різновид, пюре - популярні гарніри в Україні до різноманітних м'ясних страв. Втім, хоча можна деякий час зберігати варену картоплю в холодильнику, страва доволі швидко може втратити не лише смак, а й користь.

РБК-Україна (проєкт Styler) розповідає, як довго можна зберігати варену картоплю і як це правильно робити.



Як довго можна зберігати варену картоплю

Як зазначає Міністерство сільського господарства США, варену картоплю та інші варені овочі можна безпечно зберігати в холодильнику від 3 до 4 днів.

Зокрема, протягом цього часу можна зберігати варену картоплю та картоплю пюре. Стільки ж можна зберігати запечену картоплю. А от сира, проте почищена картопля може зберігатися в холодильнику протягом 24 годин.

Втім, тривалість зберігання картоплі залежать не лише від її стану, а й від зовнішніх умов.

Попри те, що в холодильнику готова картопля може пролежати до 4 днів, за кімнатної температури готова картопля зіпсується вже за 2 години. Навіть, якщо страва не матиме виразних ознак псування, не варто ризикувати вживати її в їжу.

Як зберігати варену картоплю

Щоб варена картопля зберегла корисні властивості, залишаючись безпечною для вживання та смачною, перекладіть її в неглибокі чисті герметичні контейнери.

Щоб варена картопля не зіпсувалася, важливо охолоджувати страву не довше, ніж протягом 2 годин після приготування. Не слід ставити теплу картоплю в холодильник - це призведе до утворення конденсату і розвитку бактерій, тож страва може зіпсуватися швидше.

Як довго можна зберігати варену картоплю: ось, що треба знати

Варто зазначити, що варену картоплю та картопляне пюре не можна зберігати в металевому посуді. Метал може вступати в реакцію з кислотами, які містяться в картоплі, що негативно впливає на смак і якість страви.

Варену картоплю слід зберігати в холодильнику при температурі 4 градуси або нижче. Не варто ставити контейнер на полицю з найвищою температурою або у дверцята, де умови температурні умови нестабільні.

Ознаки зіпсованої вареної картоплі

Визначити, що картопля зіпсувалася, іноді буває складно. Зазвичай, зіпсована варена картопля має різкий запах або видиму плісняву, що є найпоширенішими ознаками псування.

Проте в інших випадках ця їжа може містити шкідливі бактерії без будь-яких помітних ознак. Після приготування картопля є їжею з високим ризиком розвитку бактерій, які можуть спричинити харчове отруєння.

Це пов'язано з тим, що страва містить багато вологи, злегка кисла і містить трохи білка, стаючи ідеальним поживним середовищем для мікроорганізмів.

Тому найкраще їсти її протягом 3-4 днів після приготування і завжди підігрівати до 74 градусів, щоб знищити бактерії, які могли утворитися.

Втім, якщо картопля зберігалася неправильно, або є сумніви щодо її свіжості попри коротший термін зберігання - не варто ризикувати та вживати такий продукт у їжу.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
14-12-2024, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 978


Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"


Вулиці перекриють через капітальний ремонт
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.