За словами експертки, хороший сніданок має включати білки, жири й трохи складних вуглеводів. Тому якщо не має можливості приготувати повноцінну страву, з'їсти солодкий перекус — недостатньо для хорошого самопочуття.
Про це пише New Voice
Збалансований сніданок запускає шлунково-кишковий тракт, знижує тривожність та дає вам довгу ситість разом зі стабільним рівнем глюкози.
Сім рецептів поживних сніданків при вимкненні світла
1. Бутерброд з крем-сиром, прошуто, руколою і томатами
Цілозерновий хліб містить багато клітковини, яка покращує здоров’я травлення і дає довгу ситість. Для приготування сніданку на шматок хліба намажте крем-сир (можна взяти Філадельфію) і покладіть пару шматочків прошуто. Зверху поріжте свіжі томати черрі та свіжу руколу. Хліб є вуглеводною складник, крем-сир містить насичені жири, а прошуто є білковим компонентом. На десерт можна додати грушу, яка збалансує солоний смак прошуто і додасть порцію клітковини.
2. Рулет зі слабосоленою сьомгою і овочами
Червона риба — чудове джерело білка та незамінна Омега-3. А слабосолена риба не потребує додаткових приготувань. Беремо лаваш, намазуємо крем-сиром, додаємо пару шматків слабосоленої сьомги/форелі, зверху лист салату чи пекінської капусти, тонко нарізаний свіжий огірок та солодкий перець. Закручуємо все в рулет. На десерт можна додати 100 грамів свіжих ягід (малина, лохина, смородина) чи з'їсти фрукт. Це дасть довшої ситості та приємний солодкий післясмак.
3. Салат з тунцем та кукурудзою
Для цього салату нам знадобиться консервований тунець у власному соку, консервована кукурудза, свіжий огірок, рукола та солодкий червоний перець. Тунець містить білок, омега-3 жири та вітамін D. Овочі містять вітамін С, фолієву кислоту та клітковину. Для однієї порції салату візьміть одну баночку тунця у власному соку (80 грам), 50 грам свіжої руколи, 3 столових ложки консервованої кукурудзи, один невеликий огірок та четверть солодкого перцю. Заправте салат 1 ч. ложкою оливкової олії, столовою ложкою діжонської гірчиці, сіль і перець додайте за смаком. Доповніт салат шматочком чіабати чи багета.
4. Домашній смореброд з оселедцем
Смореброд — це традиційний данський відкритий бутерброд, який складається зі шматка щільного житнього хліба і різних намазок з риби чи м’яса. Приготуйте смореброд з оселедцем. Оселедець є українським суперфудом, що містить білок, Омега-3 жирні кислоти, калій, фосфор та кальцій. Тож беремо шматок житнього хліба, намазуємо тонким шаром вершкового масла та викладаємо шматочки слабосоленого оселедця. Зверху посипаємо свіжим кропом та за бажанням зеленою цибулею. Додайте до смореброда свіжий чи квашений огірок та пучок свіжої зелені!
5. Бутерброд з авокадо та моцарелою
Авокадо містить мононенасичені жири, вітаміни С, Е, К, В6, фолієву кислоту, а також калій і магній. Погодьтесь, це класний старт нового дня! Візьміть половинку авокадо, розімніть його виделкою, додайте чорний перець та намажте на шматок цільнозернового хліба. Зверху додайте декілька кульок моцарели, в’ялені томати та чайну ложку соусу песто для пікантного смаку. Моцарела містить білок, кальцій та менше жиру, порівнюючи з іншими видами сиру. Обов’язково додайте порцію овочів до бутербродів: томати, солодкий перець чи мікс зелені.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram