Піст - це час, коли християни намагаються приділяти більше часу своїм думкам та молитві, обмежувати себе в їжі та розвагах та чинити благодійність. Їсти скоромне (не пісну їжу) можна буде лише з 25 грудня, вже на саме Різдво.
Про це пише
ZPRZ.CITY
Пісний салат з квасолею, горіхами і гранатомПоєднання горіхів і квасолі знайоме багатьом. Як, до речі, і кінзи. Без неї в грузинській кухні не обходиться більшість салатів. Ну і гранат в Грузії також поширений, його додають як в гарячі, так і в холодні страви. А з'єднати все вже справа техніки.
Тим, хто не любить кінзу, можна використовувати петрушку. Кількість інгредієнтів можна коригувати на свій розсуд.
Інгредієнти:2 склянки вареної квасолі (можна брати й консервовану)
1 великий гранат
кінза (чим більше, тим краще)
1 склянка волоських горіхів
Заправка:3 ст. л оливкової олії
2 ч. л французької зернистої гірчиці
1 ст. л лимонного соку
сіль
1 ст. л гранатового соусу
сушений часник (за бажанням)
Приготування:1. Квасолю зварити, відкинути на друшляк та дати стекти воді.
2. Гранат почистити.
3. Волоські горіхи підсмажити на сухій сковорідці та дрібно змолоти (на кавомолці, у млинку чи у ступці).
4. Кінзу дрібно посікти.
5. Всі інгредієнти з'єднати. Полити все заправкою і ретельно перемішати. Залишити салат просочитися хвилин на 20.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
16-11-2024, 01:15
0
456