RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Зазвичай, ми звикли, що з насіння робиться олія, яку ми хоч трошки, а вживаємо у їжу, і проходимо повз нього у магазині, чи на базарі. І це велика помилка, каже нутриціологиня sandra.raww.

Наш раціон варто урізноманітнити насінням і навчитися його правильно вживати, адже це скарбниця корисних вітамінів та елементів. І це набагато краще та корисніше, ніж пити таблетовані вітаміни чи бади. Але одразу звернемо вашу увагу, що занадто - то не здорово, тому як і у випадку з певними вітамінізованими харчовими продуктами, перед вживанням, на постійній основі, будь-якого насіння, варто проконсультуватися з лікарем і за потреби здати необхідні аналізи, пише ТСН.ua



А зараз, розкажемо вам в чому ж полягає користь насіння для жіночого здоров’я:

1. Насіння гарбуза – багате залізом (9 мг на 100 г) та магнієм (від 600 мг на 100 г), гарне джерело вітамінів групи B, L-триптофан (серотонін, мелатонін)
2. Кунжут – гарне джерело міді, фосфору, магнію та цинку, містить лігнани (антиоксидантні властивості)
3. Насіння льону – позитивний плив на систему травлення та детоксикацію, Омега-3, джерело міді, марганцю, магнію, заліза та цинку
4. Насіння чіа – топджерело кальцію, заліза, міді, марганцю та селену, антиоксидант, Омега-3
5. Соняшникове насіння – топджерело вітамінів Е та B6, селену та міді, містить фітостерини (позитивний вплив на шкіру)

Звичайно, просто так жувати насіння може бути несмачно, та й не завжди зручно, тому авторка відео пропонує такі варіанти його використання:

– Насіння чіа - смузі, пудинг, додавання в панкейки та каші, хліб, печиво.
– Насіння кунжуту - салат, хліб, каші, печиво, перемалювання;
– Насіння льону - замочити льон у воді, а потім додавати в смузі. Якщо ви не п’єте смузі, можна змолоти насіння одразу перед використанням і додати у салат, чи кашу. Вимочувати насіння корисно, та не завжди зручно, адже після його треба висушити при низькій температурі в духовій шафі
– Насіння гарбуза та соняшника - салати, хліб і дуже смачно робити на їх основі соуси з додаванням зелені.

Також Олександра пропонує певну схему для укріплення жіночого здоров’я:

Є цикл - від 1 дня циклу/ немає циклу - починати з молодика.
1-14 день - насіння льону + насіння гарбуза;
15-28 день - насіння соняшника + кунжут.

Зверніть увагу, що замочувати насіння треба від 8 до 12 годин, а також не зберігати його замоченим понад 12 годин через ризик утворення токсичної плісняви. Зберігати після подрібнення будь-яке насіння можна не більше 4 днів у холодильнику, в герметичному скляному контейнері. Автор зазначає, що для кожної жінки обов’язкове вживання насіння не менше 1 ч.л.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
12-05-2024, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 5 810


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.