RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Цільнозерновий хліб і борошняні вироби на заквасці можуть бути кориснішими для кишківника, ніж ви думаєте, тому що вони здатні змінити склад кишкового мікробіома, пише healthdigest.com.



Зазначається, що в огляді 2020 року, опублікованому в журналі "Нещодавні патенти на продукти харчування, харчування та сільське господарство", були розглянуті 35 наукових досліджень, в яких вивчалося, як незбиране зерно впливає на бактерії в кишечнику. У підсумку більшість досліджень показали, що цільнозернові продукти сприяють зростанню біфідо- і лактобактерій. Вони ферментують ваші вуглеводи в жирні кислоти, які захищають слизову оболонку кишківника, регулюють гормони і стабілізують рівень цукру в крові.

А згідно з дослідженням 2019 року, опублікованим у Frontiers in Microbiology, хліб на заквасці зменшує кількість шкідливих бактерій у кишечнику. Закваска також змушує кишкові бактерії виробляти білки, які роблять деякі патогенні бактерії неактивними.

У публікації вказується, що дедалі більше досліджень у медичній спільноті вивчають, як мікробіом кишківника пов'язаний з імунною системою, психічним здоров'ям і різноманітними захворюваннями. У зв'язку з цим фахівці намагаються визначити, як можна зробити хліб ще більш корисним для кишечника.

Експерти рекомендують вживати саме цільнозерновий хліб, він багатий на клітковину та антиоксиданти. Також можна додавати у хліб додаткові пробіотики, які борються з конкретними захворюваннями.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
27-03-2024, 22:17
Коментарів 0 Переглядів 1 702

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



"На Трампа сподіваймося, але люби, Боже, правду"
"Це важка, але необхідна правда, яку важко буде прийняти багатьом", - зазначає Сергій Рудик
«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.