RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Кава - невід'ємна частина дня більшості людей. Згідно з недавнім дослідженням компанії E-Imports, один американець у середньому випиває 3,1 чашки кави на день.

При цьому у всіх різні вподобання у виборі кави. Хтось полюбляє чорну каву, а хтось віддає перевагу каві світлого обсмажування із сиропом із лісового горіха та збитими вершками.

Видання Shefinds пише, що деякі з цих інгредієнтів можуть загальмувати процес схуднення, повідомляє УНІАН. На жаль, є чотири інгредієнти, які експерти рекомендують ніколи не додавати до кави: важкі вершки і вершкове масло, цукор і сиропи, збиті вершки і штучні підсолоджувачі.



Дана Елліс Ханнес, докторка філософії, MPH, RD, старша дієтологиня медичного центру UCLA та авторка книжки "Рецепт виживання", Рейчел Скотт, співзасновниця й практикуюча лікарка National TASC, Тріста Бест, дієтологиня Balance One Supplements, та Ліза Річардс, засновниця Candida Diet, розповіли, що ці інгредієнти можуть призвести до збільшення ваги, тому що в них дуже багато шкідливих жирів і цукрів.

Важкі вершки (вершки для кави) та вершкове масло

Чорна кава може бути нудною і гіркою. Саме тому багато людей додають у напій такі добавки, як важкі вершки. За даними того ж дослідження E-Imports, 35% любителів кави вважають за краще пити чорну каву, а 65% додають вершки для смаку. Однак вершки містять багато цукру, що може призвести до стрибків цукру в крові, збільшення ваги та багато чого іншого. Якщо ви регулярно використовуєте вершки, ваша талія, на жаль, поплатиться за це.

Велика частина жиру, що міститься у вершках, припадає на насичені жири, які також пов'язані з підвищеним ризиком високого рівня холестерину. Бест каже, що важкі вершки або вершкове масло - найгірше, що можна додати в каву.

Цукор і сиропи

Вони можуть надати смаку, але кава із сиропами і цукром також несе в собі багато ризиків для здоров'я. Більшість ароматизованих сиропів для кави часто підсолоджені кукурудзяним сиропом, який підвищує рівень глюкози в крові, що призводить до збільшення ваги. Аналогічно, цукор містить велику кількість фруктози, яка пов'язана з такими проблемами, як збільшення ваги та діабет. Цукор не тільки шкідливий для здоров'я в цілому, а й призводить до появи запалень і передчасних зморшків.

Ці добавки у вигляді цукру й ароматизованих сиропів спричиняють сильне запалення в організмі і, як наслідок, підвищують рівень холестерину в крові. Ці інгредієнти не тільки містять багато калорій, а й насичені порожніми калоріями, тому не мають поживної цінності. Дієтологи рекомендують уникати цих інгредієнтів особливо жінкам старше 40 років.

Збиті вершки

Якщо ви з тих, хто полюбляє фрапучино зі збитими вершками, вам слід знати, що ця добавка шкодить вашому метаболізму. Оскільки збиті вершки виготовляються переважно з вершків, вони так само шкідливі, як і важкі вершки та вершкове масло. Збиті вершки містять близько восьми калорій, грам жиру і майже пів грама цукру на столову ложку.

А консервовані збиті вершки з магазину зберігаються з використанням закису азоту, який у 300 разів гірший для навколишнього середовища, ніж CO2. Щойно він залишає банку зі збитими вершками, він залишається в атмосфері на 120 років!

У чашці чорної кави немає калорій, але калорії з'являються, коли в чашку додають креми, цукор або ароматизатори. За словами Ханнеса, всі ці небезпечні інгредієнти кави "перешкоджають втраті ваги, оскільки мають високу калорійність, і в деяких кавових напоях може міститися до 300-500 калорій". Таким чином, ці інгредієнти не тільки містять порожні калорії, а й не втамовують голод, що призводить до переїдання протягом дня.

Штучні підсолоджувачі


Вам може здатися, що штучні підсолоджувачі - цілком прийнятний варіант порівняно з рафінованим цукром. Але, на жаль, Річардс каже, що ці солодкі інгредієнти несуть у собі певний ризик для здоров'я, особливо коли йдеться про кишечник.

Сукралоза та аспартам, зокрема, за її словами, "можуть подразнювати кишківник і спричиняти дисбактеріоз у його мікробіомі". Цей дисбіоз може призвести до "шлунково-кишкового дискомфорту, такого як гази, здуття живота та інші неприємні відчуття". Крім того, здоров'я кишечника відіграє вирішальну роль у здатності організму до схуднення. Крім того, солодкий смак штучних підсолоджувачів може викликати тягу до солодощів і справжнього цукру, що робить їх не найкращим вибором для зниження ваги.

Здорові альтернативи

Навіть якщо важкі вершки, сиропи і збиті вершки спричиняють запалення, це не означає, що ви не можете нічого додавати у свою каву. Ханнес каже, що існує безліч здорових молочних альтернатив та інгредієнтів, які можна додати до кави.

"Ви можете використовувати несолодку, але ароматизовану низькокалорійну рослинну альтернативу - несолодке ванільне соєве молоко або вівсяне молоко, а потім додавати підсолоджувач, щоб отримати натяк на солодкість", - радить вона. "Ви також можете додати спеції, як-от кориця або гарбузова приправа, щоб отримати смак без усіх калорій, які містяться в попередньо підсолоджених висококалорійних вершках, доступних на ринку. Таким чином, ви можете споживати всього 80-100 калорій замість 300-500 калорій".

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
10-03-2024, 23:50
Коментарів 0 Переглядів 2 053

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



"На Трампа сподіваймося, але люби, Боже, правду"
"Це важка, але необхідна правда, яку важко буде прийняти багатьом", - зазначає Сергій Рудик
«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.