Спеції, або ж приправи, які ми додаємо до м'яса, залежно від їхнього комбінування можуть надати неповторного смаку або повністю зіпсувати страву. Однак іноді вони ще й негативно впливають на здоров'я.
Про 5 приправ, які не варто додавати до м'яса, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).
Використані джерела при підготовці матеріалу: The Baltimore Times, The Epicentre, Spice Advice.
Які приправи не варто додавати до м'яса
Хоча всі ці спеції часто додають під час приготування, їх надмірна кількість може зіпсувати смак та негативно вплинути на здоров'я.
Мускатний горіх
Ця досить популярна приправа для м'яса містить сполуку під назвою міристицин, яка у великих дозах може бути токсичною. Споживання занадто великої кількості мускатного горіха може викликати такі симптоми, як нудота, запаморочення та галюцинації.
КорицяХоча її не так часто використовують, як мускатний горіх, споживання великої кількості кориці може спричинити пошкодження печінки та негативно вплинути на роботу серця.
ЧасникВживання великої кількості часнику може взаємодіяти з ліками, що розріджують кров, і збільшити ризик кровотечі.
Каєнський перець
Окрім гостроти, каєнський перець може викликати травний дискомфорт і навіть подразнення шлунково-кишкового тракту при надмірному вживанні.
ЧиліЕфект від чилі такий самий, як і від каєнського перцю. Хоча ці відчуття можуть не становити серйозної загрози для здоров'я, вони, безумовно, можуть бути неприємними й сприяти виникненню проблем з травленням, якщо ними зловживати.
Як додавати спеції - поради
– Спеції та трави слід використовувати для підсилення природного смаку їжі, а не для його маскування чи затушовування.
– Багато приправ і спецій можуть доповнювати страву та один одного, але будьте обережні у їхньому поєднанні. Не використовуйте занадто багато за один раз.
– Використовуйте суху ложку, щоб набрати необхідну порцію.
– Не висипайте приправи з контейнера безпосередньо в каструлю. Пара, що підіймається, може зменшити ефективність спецій або трав, що залишилися в банці, або призвести до того, що вони злипнуться або зіпсуються швидше.
– Розчавіть в руці листяні трави, такі як орегано, чебрець або базилік, перед використанням для швидшого розкриття аромату.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
10-03-2024, 00:15
0
2 813