RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Спеції, або ж приправи, які ми додаємо до м'яса, залежно від їхнього комбінування можуть надати неповторного смаку або повністю зіпсувати страву. Однак іноді вони ще й негативно впливають на здоров'я.

Про 5 приправ, які не варто додавати до м'яса, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).

Використані джерела при підготовці матеріалу: The Baltimore Times, The Epicentre, Spice Advice.



Які приправи не варто додавати до м'яса


Хоча всі ці спеції часто додають під час приготування, їх надмірна кількість може зіпсувати смак та негативно вплинути на здоров'я.

Мускатний горіх

Ця досить популярна приправа для м'яса містить сполуку під назвою міристицин, яка у великих дозах може бути токсичною. Споживання занадто великої кількості мускатного горіха може викликати такі симптоми, як нудота, запаморочення та галюцинації.

Кориця

Хоча її не так часто використовують, як мускатний горіх, споживання великої кількості кориці може спричинити пошкодження печінки та негативно вплинути на роботу серця.

Часник

Вживання великої кількості часнику може взаємодіяти з ліками, що розріджують кров, і збільшити ризик кровотечі.

Каєнський перець

Окрім гостроти, каєнський перець може викликати травний дискомфорт і навіть подразнення шлунково-кишкового тракту при надмірному вживанні.

Чилі

Ефект від чилі такий самий, як і від каєнського перцю. Хоча ці відчуття можуть не становити серйозної загрози для здоров'я, вони, безумовно, можуть бути неприємними й сприяти виникненню проблем з травленням, якщо ними зловживати.

Як додавати спеції - поради


– Спеції та трави слід використовувати для підсилення природного смаку їжі, а не для його маскування чи затушовування.

– Багато приправ і спецій можуть доповнювати страву та один одного, але будьте обережні у їхньому поєднанні. Не використовуйте занадто багато за один раз.

– Використовуйте суху ложку, щоб набрати необхідну порцію.

– Не висипайте приправи з контейнера безпосередньо в каструлю. Пара, що підіймається, може зменшити ефективність спецій або трав, що залишилися в банці, або призвести до того, що вони злипнуться або зіпсуються швидше.

– Розчавіть в руці листяні трави, такі як орегано, чебрець або базилік, перед використанням для швидшого розкриття аромату.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
10-03-2024, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 2 615

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Уроки  демократії  від  британської  монархії. Блог Ярослава Волощука
Найстарша у світі держава парламентаризму, Велика Британія, наочно показала приклад
Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.