RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Сніданок і вечеря раніше можуть знизити ризик серцево-судинних захворювань, показало нове дослідження, опубліковане минулого місяця в журналі Nature Communications, пише health.com, інформує УНІАН.



Зазначається, що сніданок після 9 ранку і вечеря після 9 вечора пов'язані з більш високим ризиком, особливо серед жінок.

Доктор Бернард Срур заявив, що це дослідження є першим у своєму роді, яке встановило потенційний зв'язок між здоров'ям серця та часом прийому їжі. Він був одним з авторів дослідження.

"Попередні дослідження виявили можливий зв'язок між пропуском сніданку та менш сприятливим метаболічним здоров'ям. Але мало відомо про зв'язок між часом прийому їжі та серцево-судинними захворюваннями", - сказав він.

Дослідники зібрали дані понад 103 000 дорослих (більшість з яких були жінками). Кожна додаткова година затримки з першим прийомом їжі була пов'язана з більш високим ризиком загальних серцево-судинних захворювань. Те ж саме стосувалося кожної години затримки останнього прийому їжі за день.

Як час прийому їжі впливає на здоров'я серця

За словами Сроура, зв'язок між часом прийому їжі та здоров'ям серця, ймовірно, пов'язаний із взаємодією між прийомом їжі та циркадним ритмом.

"Час прийому їжі регулює біологічний годинник, який бере участь у декількох циркадних функціях, таких як регулювання артеріального тиску, метаболізму і гормональної секреції", - зазначив фахівець.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
4-02-2024, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 1 820

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



"На Трампа сподіваймося, але люби, Боже, правду"
"Це важка, але необхідна правда, яку важко буде прийняти багатьом", - зазначає Сергій Рудик
«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.