RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Чи були покарані корупціонери й хабарники та на якому етапі наразі розслідування цих справ, розповідаємо в матеріалі.

40 тисяч євро за "закриття" кримінальної справи

Правоохоронці 25 липня 2023 року затримали на Буковині начальника слідчого відділення одного з правоохоронних органів під час отримання хабаря. Він вимагав від громадянки 40 тисяч євро за закриття щодо неї кримінального провадження.

"Правоохоронець гарантував жінці розв’язати питання щодо закриття кримінального провадження та забезпечити непритягнення до відповідальності за начебто незаконне оформлення документів, які допомагали чоловікам призовного віку перетнути кордон. Свої "послуги" він оцінив у 40 тисяч євро. Працівники ДБР затримали зловмисника на гарячому під час отримання чергової суми траншу в розмірі 30 тисяч євро. Раніше було задокументовано отримання посадовцем "авансу" – у 10 тисяч євро", – повідомили у ДБР.

Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

"МБ" надіслав інформаційний запит у Центральний апарат Державного бюро розслідувань для з’ясування того, на якому етапі перебуває справа.


Відправив воїнів будувати хату за 100 тисяч "бойових"

Правоохоронці повідомили про підозру командиру однієї із військових частин в області. Він відправив солдата та сержанта, які були його підлеглими, будувати будинок. Пресслужба ДБР повідомила про це 19 жовтня 2023 року. Також вона інформувала, що командир нарахував двом підлеглим по 100 тисяч гривень "бойових" виплат.Як повідомляли правоохоронці, тоді більшість особового складу батальйону виконувала бойові завдання на Сході. А от фігуранти цієї справи уклали "взаємовигідну" угоду.

"Замість захисту країни, двоє підлеглих командира залишилися на Буковині, щоб робити ремонт у його приватному будинку. Начальник оформлював нібито присутність військових на передових позиціях і забезпечував їм повну виплату грошового забезпечення, зокрема доплати за участь у бойових діях протягом понад дев’яти місяців", – йдеться у повідомленні.

Силовики провели обшуки, вилучили документацію та затримали "ремонтників". Командиру загрожує до 12 років позбавлення волі, сержанту та солдату – до 10 років позбавлення волі.

У ДБР повідомили, що наразі триває досудове розслідування цієї справи.


Голова ВЛК вимагав хабар у пораненого бійця

У Чернівцях голова військово-лікарської комісії вимагав хабар від пораненого військовослужбовця за призначення йому інвалідності. Чоловік ще й був заступником генерального директора обласної лікарні швидкої медичної допомоги у Чернівцях.

"До посадовця звернувся військовослужбовець ЗСУ з проханням проконсультувати щодо переліку документів, потрібних для призначення групи інвалідності після отриманого в зоні бойових дій поранення. Чиновник проконсультував чоловіка не лише щодо всіх необхідних процедур і довідок, а також і щодо суми, яка позитивно вплине на рішення МСЕК. Ціна питання становила 500 доларів", – повідомили в управлінні СБУ в області.

Правоохоронці затримали зловмисника під час отримання хабаря у робочому кабінеті.

17 листопада 2023 року, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави та відсторонив від посади на два місяці. Уже 22 листопада голову ВЛК випустили з-під варти. Він сплатив заставу в розмірі понад 120 тисяч гривень.

"МБ" надіслав інформаційний запит у Спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Західного регіону для з’ясування, на якому етапі перебуває справа.

Співробітники ТЦК за хабар допомагали ухилятися від призову

Улітку 2023 року правоохоронці викрили службовця міського територіального центру комплектування та ще одного зловмисника під час отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 2000 доларів. Їх затримали. Раніше під час проведення слідчих дій задокументували факт передачі зловмисникам 1000 доларів.

Так оперативники управління стратегічних розслідувань в області спільно зі слідчими поліції викрили діяльність організованого злочинного угруповання, учасники якого сприяли чоловікам призовного віку в ухиленні від проходження військової служби. За грошову винагороду посадовець ТЦК та ще двоє його спільників допомагали ухилянтам у підготовці документів для уникнення мобілізації. Свої послуги ділки оцінювали у 3000 доларів. Правоохоронці зібрали докази причетності фігурантів до вчинення 11 кримінальних правопорушень.

У Спеціалізованій прокуратурі Західного регіону повідомили, що фігуранти опинилися на лаві підсудних. За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду справи по суті.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Анна Семьонова
13-01-2024, 12:00
Коментарів 0 Переглядів 2 726

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.