RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |



Фото з фб-сторінки Анни Беженар

Спортсмени з Чернівців Роман Кізюк та Анна Беженар стали переможцями в змаганнях із панкратіону на Всесвітніх іграх із єдиноборств. Ігри відбулися днями в Саудівській Аравії й зібрали понад 1500 атлетів зі 120 країн.

Про це йдеться у публікації "МБ" від 2 листопада, пише molbuk.ua



"Аню, ти – машина!"

Анна Беженар перемогла у ваговій категорії 53 кг, Роман Кізюк – 93 кг. Радість чернівецьких спортсменів неможливо описати словами. Анна, отримуючи нагороду під мелодію українського гімну, ледь стримувала сльози щастя. А її тренер, голова обласної федерації панкратіону Ігор Наконечний заявив, що це історичний момент.

"Ми йшли до цього дуже довго: 11 років підготовки, 13 років міжнародних змагань, 20 років тренувань. Ця перемога – Аннина та моя мрія, яка врешті здійснилася", – висловився І. Наконечний.



Переможців урочисто зустрічали у Чернівцях усією федерацією, оплесками, вітальними вигуками та обіймами. Чемпіонка Анна Беженар також працює тренеркою у клубі Golden Рankration. Її вихованці неймовірно пишаються своєю наставницею і мріють досягнути таких самих результатів.

У своїх 35 років Анна – заслужений майстер спорту України з панкратіону, володарка 15 медалей із чемпіонатів світу. Перемігши на Всесвітніх іграх, вона досягла усіх можливих висот у цьому виді спорту.



Анна Беженар розповіла "МБ", з чого почалося її захоплення панкратіоном та якою ціною далася золота медаль.

"Перемога на Всесвітніх іграх була моєю мрією. Тривалий час я інтенсивно готувалася до них. Попри серйозну травму коліна, щодня тренувалася по 5-6 годин. Як сказали мені члени нашої української збірної, "Аню, ти – машина!", – усміхається.



Спортом майбутня чемпіонка почала займатися у 13 років. Пізніше зацікавлення переросло у серйозне захоплення. Її тренером був і залишається Ігор Наконечний.

"Ти маєш вміти за себе постояти"

Першим, хто підтримав і повірив в Анну, став її дідусь.

"Він колись служив на флоті, а ще багато років працював шахтарем, – розповідає чемпіонка. – Я ж з дитинства товаришувала з хлопцями, постійно з ними чубилася. Часто приходила до дідуся скаржитися, на що він відповідав: "Я тобі допоможу, але не завжди буду поруч. Ти маєш бути сильною і вміти постояти за себе". Ці слова настільки на мене вплинули, що я почала займатися єдиноборством. Мама й тітка довго відмовляли мене від цього, мовляв, ти ж дівчинка, у тебе будуть широкі плечі й зламаний ніс. Та я наполягла.

Дідусь мене завжди підтримував у цьому захопленні. Саме йому першому я бігла хвалитися своїми перемогами. Тоді пообіцяла дідусеві: "От побачиш, досягну того, що мені за спорт будуть платити гроші". Він лише відповідав: "Дай Боже! Хочу це побачити". На жаль, коли я заробила свої перші кошти завдяки спорту, дідуся вже з нами не було"

У шкільні роки Аня дала мамі обіцянку, що займатиметься єдиноборствами до першої серйозної травми. І цей момент не забарився: у 2007 році вона сильно пошкодила коліно, через що півтора місяця пересувалася на милицях.

"Тоді я мамі сказала, що піду в зал до Юрійовича (Ігоря Наконечного – ред.) розроблю коліно, адже треба пройти реабілітацію. А після того вже припиняю ходити, адже домовленість є домовленість. І от досі коліно розробляю", – сміється співрозмовниця.
Після перемоги на Всесвітніх іграх Анна вирішила призупинити свою спортивну кар’єру і зосередитися на тренерстві. Тепер, зізнається, якщо й братиме участь у змаганнях, то з практичною ціллю.

"Якщо раніше я їздила на чемпіонати світу, щоби вибороти ліцензію на Всесвітні ігри, то зараз ця моя мрія вже здійснилася. Тепер маю іншу – подорожувати світом, побачити північне сяйво", – каже.



"Мрія варта всього!"

Для своїх вихованців вона намагається бути не лише наставницею, а й товаришкою, порадницею.

"Для нас важливо сформувати своїх учнів не лише як спортсменів, але і як сильних духом та тілом людей. Вони мають бути готові до різних моментів у спорті та житті. Розуміти, що програш на змаганнях – це не кінець світу, чемпіонати ще будуть, життя триває. Але і з цим треба вміти психологічно справлятися, – каже Анна. – Уже багато років я відвідую спортзал двічі на день – вранці й увечері. Це загалом 5-6 годин. Спочатку було важко, але поступово втягуєшся. Головне – самодисципліна. Не лінуватися, не шкодувати себе, мовляв, ой, мене болить, я втомився, хочу поспати. Мрія варта всього. Начхати на біль! Є мета – немає перешкод".



До теми:

Які перемоги здобули чернівецькі спортсмени на ІІІ Всесвітніх іграх із єдиноборств у місті Ер-Ріяд (Саудівська Аравія):

Панкратіон: золота медаль – Анна Беженар, Роман Кізюк.
Грепплінг: золота медаль – Роман Кізюк, срібна медаль – Юрій Черкалюк.



Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
5-11-2023, 09:19
Коментарів 0 Переглядів 8 188

Теги -

Військовий вже був на пенсії, але все одно став на захист України

Хлопці вийшли зі спеціалізованого навчального закладу і досі не повернулися

Фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.