RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

*На правах реклами



Засновник Lifeline Раймонд Гуггенхайм із кузеном Рональдом Бернхаймом (зліва направо)


З 28 вересня по 5 жовтня Чернiвцi вiдвiдали (вже вчетверте від початку вiйни) колишнiй економiст, доктор економiчних наук, засновник швейцарскої благодiйноi органiзацiї Lifeline Раймонд ГУГГЕНХАЙМ та його троюрiдний брат Роннi БЕРНХАЙМ.

Доктор Гуггенхайм розповiв iсторiю заснування організації, якi проєкти реалізує команда з дев’яти його однодумцiв, яким вони бачать свою діяльність у майбутньому.



"Єдина країна, де я не був, – це Україна"


Протягом двадцяти років Раймонд Гуггенхайм працював фінансовим директором у мiжнародному концерні. У вiцi 50 рокiв вiн вирiшив завершити свою кар’єру, тому що вiдчув фізичне i духовне спустошення. "Вiсiм місяців на рік я був у вiдрядженнi, працював, як я гадав, у всіх країнах свiту. Єдина країна, де я не був, – це Україна", – розповiв доктор Гуггенхайм.

Протягом семи рокiв Раймонд Гуггенхайм був вiцепрезидентом найбiльшої єврейської громади міста Цюриха, окремо вiдповiдав за єврейську школу, дитячий садок, за навчання дорослих та їхню подальшу освiту. У 1995 роцi Раймонд Гуггенхайм завершив свою професiйну кар’єру i, будучи євреєм, присвятив себе вивченню єврейської культури, історії, традицій. Вiн почав вiдвiдувати мiста, iсторично пов’язанi з євреями.

Насамкiнець Раймонд Гуггенхайм заснував Jewisch Culture Tours – туристичну фiрму, яка спецiалiзувалася на вiдвiдуваннi мiст, пов’язаних з єврейською культурою. Вiн організовував i супроводжував групи до Iталiї, Марокко, Польщі, країн Балтiї, Кавказу, Середнього Сходу, Китаю, Iндiї.

Разом з фондом "Нова сім’я" Lifeline фінансує проєкти для молоді і школярів


– Мiй друг звернув мою увагу на Україну – країну з давньою i багатогранною єврейською історією, – розповiдає Раймонд. Я вирiшив привезти групу в Україну. У цей час я познайомився в Чернiвцях з Тетяною Бережною. Вона допомагала мені організувати тури Україною, супроводжувала групи як гід-перекладач. Тетяна БЕРЕЖНА є співзасновницею i президенткою чернівецького благодiйного фонду "Нова сім’я", з яким ми працюємо разом на громадських засадах i допомагаємо вирішувати гуманітарні проблеми в Українi, – продовжив свою розповiдь пан Гуггенхайм.

– Із Тетяною та її командою ми повсякчас контактуємо. Вони допомагають нам здійснювати i контролювати проєкти Lifelinе. Разом з фондом "Нова сім’я" Lifeline фінансує спільний проєкт для молодi в школах під назвою "Перевага здорового способу життя".

Власними авто привозили допомогу в Україну


– Подорожуючи Україною, я побачив, у якiй скрутi живуть багато людей. Вони скаржилися на вiдсутнicть певних медикаментів, на проблеми з опаленням, а коли я відвідував єврейськi школи, бачив, що школярі не мали потрібного для навчання оснащення, – говорить Раймонд Гуггенхайм. – Так я, мої друзi, моя дружина-аптекарка почали збирати для нужденних лiки, одяг, продукти харчування. Для рiзних шкіл ми купували комп’ютери. Кожнi два мiсяцi ми їхали власними авто в Україну, щоб особисто передати наш вантаж.



Відправка гуманітарного вантажу зі складу в Швейцарії


Гуманітарні проєкти – для нужденних жителів України і Східної Європи


– Щоб забезпечити необхiдним нужденних жителів східної Європи – передусiм в Українi, Молдовi, та Бiлорусi – ми вирішили заснувати в Цюриху (Швейцарiя) гуманітарне об’єднання "Lifeline.help", – ділиться Раймонд Гуггенхайм. – Заснувавши Lifeline, ми почали активно реалізовувати чисельні гуманiтарнi проєкти в Українi. У єврейськiй школі Чернiвцiв наша організація облаштувала кухню, їдальню. 350 учнiв за гроші Lifeline отримують щоденно гарячу їжу.

У Чернiвцях ми запровадили безкоштовне харчування для соціально незахищених верств населення – щоденно понад 60 "найнужденніших iз нужденних" людей отримують обiди. За допомогою двадцяти молодих швейцарців було вiдремонтовано лікарню у Верховинi. Будiвельні матеріали, санiтарне обладнання, електрообладнання, інструменти ми доставили зi Швей-царiї.

Цього лiта ми організували в Чернiвцях курс із kinästhetiks (догляд за лежачими хворими), у якому взяли участь двадцять медиків міста й областi. Вiн дуже сподобався учасникам, i ми вирiшили повторити цей курс взимку.

У Молдовi ми понад десять років фінансуємо лiтнiй табiр для вiсiмдесяти підлітків, так само i гаряче харчування для українських дітей- біженців. У Бобруйську (Бiлорусь) п’ять років тому Lifeline збудувала денний центр для тридцяти дiтей з важкими вадами розвитку. Центр працює i сьогодні.

"600 донаторiв Lifeline допомагають втілювати наші гуманiтарнi iдеї"


– У майбутньому ми маємо намір пiдтримати українських дітей з вадами слуху і фінансово допомагати їм у навчаннi та придбаннi слухових апаратів, – говорить Раймонд. – Нещодавно наша компанiя почала допомагати у реабiлiтацiї вiйськових: у Вашкiвцях ми оснастили фітнес-зал для поранених вiйськових, плануємо надалi облаштовувати подібні терапевтичнi центри.

З початку війни ми активно спiвпрацюємо з Чернівецьким обласним центром служби крові – вiдправили їм автобус із технічним медичним обладнанням i необхідними медикаментами.

Раймонд Гуггенхайм подiлився мрією побудувати центр для молодi поряд зi старою синагогою на вулицi Лук’яна Кобили в Чернiвцях. Молодь зможе зустрiчатися тут з друзями за фiлiжанкою кави, навчатися на курсах для подальшої освiти.

– Вiйна не завадила Lifeline продовжувати свої проєкти в Українi, – зазначає Раймонд Гуггенхайм. – Ми почали доставляти гуманiтарний вантаж. Завдяки засобам масової інформації, заходам, особистим контактам ми зверталися до людей, які хочуть допомогти Українi. Вже в березнi 2022 ми доставили в Чернiвцi перший гуманітарний вантаж для цивільного населення, біженців, вiйськових. Сьогодні у Lifeline є 600 донаторiв, якi дозволяють втiлювати наші гуманiтарнi iдеї. Завдяки допомозі фонду "Нова сім’я" ми знайшли приміщення площею 200 кв. м для збереження гуманітарного вантажу до його відправлення. 30 серпня в Чернiвцi прибув десятий транспорт.

З початку війни Lifeline передала 25 тонн гуманітарного вантажу (медикаменти, перев’язувальний матеріал, турнікети, продукти, одяг, взуття, лампи, іграшки, спальнi мішки та багато іншого) загальною вартістю понад 1 мiльйон євро.



Прийом гуманітарного вантажу в Чернівцях


Наступний гуманітарний вантаж плануємо доставити наприкiнцi жовтня. На жаль, благодiйна готовність останнiм часом зменшується, порiвняно з 2022 роком, але ми стараємося постiйно інформувати наших приватних спонсорів про нашi проєкти, переконуємо, запевняємо, пiдкреслюємо важливість підтримки України. Ми впевненi у важливостi нашої роботи i у спроможностi виконати всi свої гуманiтарнi зобов’язання.

Додаткова інформація: www.lifeline.help.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
20-10-2023, 19:00
Коментарів 0 Переглядів 3 155

Теги -

Руслан Білоскурський запевнив, що знає про всі проблеми університету, і буде їх вирішувати "в міру фінансової спроможності"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому стріляли у Фіцо? Блог Ярослава Волощука
Від часів Улофа Пальме – прем’єр – міністра Швеції в Європі не було випадку, аби хтось стріляв у чиновника такого високого рангу.
Бельгійці передали гроші на дрони. Блог Надії Будної
Чернівчани невтомно збирають кошти на дрони, плетуть маскувальні сітки та кікімори.
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"