RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Українці минулого року, побоюючись холодної зими у важких умовах, кинулися скуповувати все, що зможе значно полегшити життя. І справді, дуже багато предметів із цих списків виявилися неймовірно корисними.

Цього року прогнози на зиму поки не вселяють оптимізму і варто подбати, щоб ви та ваша родина мали все необхідне на випадок будь-яких форс-мажорів.

Що ж варто купити на зиму вже у вересні – читайте у матеріалі нижче.



Що знадобилося українцям минулої зими

У посту фахівця з маркетингу Євгена Шевченка, який він опублікував на Facebook, українці розповіли, які саме придбання минулого року допомогли їм пережити складну зиму.

Дуже теплі спортивні костюми (купили всій родині) та електроковдри.
Світлові іграшки для малюка.
Світильники на батареях по всьому будинку.
Різноманітні павербанки та шнури для роутера
Термоси та термоспот
Гірлянди на батарейках, газова туристична горілка, інвертор на 1 кВт.
Генератор
Великі свічки
Балончик з міні-конфоркою
Лампочка з USB під павербанк
Павербанк для ноутбука
Інтернет, який не залежить від електрики
Інвертор з акумуляторами
Настільні ігри
Флісові пледи
Ліхтарики всіх моделей та конфігурацій
Термобілизна
Коти та собаки

Загалом кожен виживав і зігрівався як міг під час багатогодинних відключень електроенергії по всій Україні.

Що ж справді варто купувати на зиму

Ціни на початку осені на предмети першої необхідності ще будуть помірні, а отже, запасатися різними винаходами людства, які допоможуть вам пережити зиму, варто вже зараз. І зробити заявку провайдеру, який простягне вам інтернет, що не залежить від електрики - теж стоїть сьогодні.

Генератор, EcoFlow або інвектор чи хоча б безперебійник - це, що дозволить вам зарядити телефони, ноутбуки, книжки для читання та іншу дрібну оргтехніку.

При виборі апарату враховуйте свої потреби, тому що генератор не можна поставити у квартирі, а дорогий EcoFlow немає сенсу купувати тільки для заряджання ноутбука - спеціальний павербанк обійдеться в рази дешевше.

Лампи, гірлянди, будь-які світильники на батарейках, акумуляторах або USB - вони не зігріють, але не дадуть збожеволіти в непроглядній темряві. Свічки теж стануть у пригоді, особливо ті, які довго горять.

Термобілизна, теплі піжами, спортивні костюми, теплі шкарпетки – ці речі просто незамінні.

Теплі пледи, ковдри, спальники та навіть намети. Повірте, ви почнете все це використовувати одразу та одночасно, якщо у вашій квартирі стане близько +8 градусів тепла.

Налобний ліхтарик, кишенькові ліхтарики – саме налобний ліхтарик урятував нас минулої зими від підвищеного побутового травматизму.

Якщо у вас квартира з електричною плитою – маленьку туристичну плитку з балоном. Беріть лише сертифіковану та у перевіреного продавця. Також добре себе зарекомендували спеціальні туристичні спиртові свічки та навіть ноу-хау – свічки у бляшаних банках. На них можна зігріти кухоль води.

Якщо у вас приватний будинок або є зручний двір - вам знадобляться мангали. На них можна приготувати їжу, якщо електрики немає дуже довго.

Павербанки – чим більше, тим краще. Вони знадобляться вам абсолютно всі.

Термоси. По одному на кожного члена сім'ї + кілька для приготування їжі та один великий, запасний. Можна поставити термоспот, який довго триматиме тепло.

Запас води - краще поставити кілька упаковок і бутлів по 5 літрів у запечатаному вигляді.

Невеликий запас їжі, яку можна приготувати швидко – розчинні супи, каші, какао, гарячий шоколад, бульйони. Запас домашньої консервації та покупні консерви - м'ясні та рибні. Арахісова паста, варення, горіхи - для підтримки сил.

Запас батарейок, лампочок, сірників – можна порахувати, скільки вам потрібно на всі гаджети та закупити із запасом. Найкраще брати оптом.

Невелике радіо на батарейках – на випадок, якщо виникнуть проблеми зі зв'язком.

Вологі серветки, одноразовий душ у пакетах - якщо довго не буде гарячої води чи умов, щоб прийняти нормальний душ.

І ще – восени намагайтеся частину грошей тримати готівкою, тому що при перебоях у роботі електроенергії, розрахуватися по терміналу буде складно.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
30-08-2023, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 8 749

Теги -

До них можна дістатися за допомогою спеціальної карти

Це заклад американської мережі швидкого харчування, що спеціалізується на стравах із курятини
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Це заклад американської мережі швидкого харчування, що спеціалізується на стравах із курятини


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.