Приготувати соковитий, ароматний штрудель зі свіжою вишнею можна за лічені хвилини. Потрібно лише купити готове листкове тісто та викласти начинку.
Поставити на 20 хвилин у духовку - і смачний штрудель готовий.
Інгредієнти
листкове тісто (бездріжджове) - 500 г
вишня свіжа (без кісточок) - 600 г
яйця - 1 шт
вершкове масло - 1 ст. л.
сухарі панірувальні - 80 г
цукор - 100 г
крохмаль - 1 ст. л.
цукрова пудра
1. Листкове тісто дістаньте заздалегідь з морозильної камери і повністю розморозьте за кімнатної температури.
2. З вишень видаліть кісточки, злийте сік.
3. Додайте кукурудзяний крохмаль і перемішайте.
4. Робочу поверхню присипте борошном.
5. Розкачайте тісто в тонкий пласт.
6. Розтопленим вершковим маслом змастіть тісто, присипте сухарями.
7. Викладіть вишню на тісто і посипте цукром.
8. Згорніть щільно в рулет.
9. Деко застеліть пергаментом для випікання.
10. Акуратно викладіть штрудель на деко.
11. Змастіть збитим яйцем.
12. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів 20 хвилин до золотистої скоринки.
13. Охолоджену випічку посипте цукровою пудрою.
14. Наріжте на порційні шматочки та подайте до столу.
Поради:
Вишню можна використовувати заморожену.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
9-08-2023, 01:30
0
2 312