RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |



Буковинці заборгували за комунальні послуги мільйони гривень. Надавачі комунальних послуг констатують, що борги з кожним роком лише зростають, а деякі споживачі не сплачують за комуналку, бо війна.

Наразі через борги людей не можуть відключати від світла, газу та води, але на злісних боржників почали масово подавати до суду, пише molbuk.ua.



Також із травня відновлено блокування банківських рахунків за борги. Банки зобов’язали заморожувати кошти всіх боржників, незалежно від суми боргу.

Заплатите і борг, і судові витрати

Буковинці заборгували за доставку газу 67 мільйонів гривень. Порівняно з таким самим періодом минулого року, борги населення зросли на 150%.
У "Чернівцігаз" кажуть, що неплатежі ускладнюють підготовку газових мереж до нового сезону. Компанія почала стягувати заборгованість через суди. Лише в травні до суду подано 200 позовів на суму мільйон гривень.
У "Чернівцігаз" пояснюють, що споживачам у такому разі доведеться сплачувати значно більші суми. Окрім сплати боргу, доведеться оплатити ще й судові витрати – 2 680 гривень. Якщо рішення суду потрапить до приватного виконавця, витрати за його послуги складатимуть ще 10% від суми заборгованості, які також покриває боржник.
За останній місяць на користь "Чернівцігаз" стягнуто 120 тисяч гривень.

Позовів за електрику буде більше

Десятки мільйонів гривень боргують споживачі і за електрику. Станом на перше червня 2023 року загальний борг побутових споживачів складає 165 мільйонів гривень.
Лише майже 26 тисяч чернівчан заборгували понад 40 мільйонів гривень. Наразі у місті є побутовий споживач, який не сплачує рахунки за світло з січня 2019 року, і сума його заборгованості складає 110 тисяч гривень.
"Чернівецька обласна енергопостачальна компанія" теж активно звертається до суду на боржників. Компанія подала 836 позовів на понад 8 мільйонів гривень.
"Багато хто аргументує несплату війною, хтось виїхав, але нарахування здійснюються.
Під час воєнного стану боржників не можуть відключати від електрики, не нараховують штрафи. Навіть якщо ми звертаємося до суду і його виграємо, примусово стягнути кошти теж не дозволено. Багато споживачів цим спекулюють, – каже директор ЧОЕК Дмитро КРАСОВСЬКИЙ. – Тому ми подаємо на боржників до суду. Станом на перше червня компанія подала до суду 836 заяв на понад вісім мільйонів гривень. Ця робота буде лише посилюватися.

У ЧОЕК зазначають, що подають до суду не лише на тих, хто має десятки тисяч гривень боргу, а й на тих, у кого борги сягають до тисячі гривень.

Приходять з’ясовувати про борги після рішення суду

Теплокомуненерго чернівчани заборгували за тепло майже 64 мільйони. За квітень-червень підприємство подало 645 заяв на суму 6,6 мільйона гривень.
Боржниками водоканалу є 22 тисячі чернівчан і ситуація погіршилася.
– За послуги водопостачання та водовідведення заборгованість складає 35,7 мільйона гривень, окремо є борг за абонплату – 4,7 мільйона гривень, – каже начальник Центру обслуговування споживачів Оксана ПОБЄДА. – Заборгованість різко почала зростати з лютого 2022 року. Довелося більш посилено працювати з боржниками. Спочатку попереджаємо, висловлюємо претензію. Якщо боржник не реагує, тоді подаємо до суду.

Зараз у виконавчій службі перебувають майже дві тисячі справ на суму 13,9 мільйона гривень. Майже щомісяця подаємо до суду по сто справ. Коли з травня дозволили блокувати рахунки через борги, ми це відчули. Багато споживачів після цього почали з’ясовувати свій розмір боргу.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
9-07-2023, 14:57
Коментарів 1 Переглядів 3 760

Теги -
Hаписав: Гість Валентин, Коментарів: 0, Новин: 0, 9 липня 2023 17:38
В новині:
Ще більше тарифи зробіть. Будете мати і не такі борги. Ви спочатку якісні послуги надавайте ,а потім вимагайте гроші Шарашкіна контора"ЧернівціГаз"взагалі невідомо за що беруть гроші .За ті труби ,які належать людям ? За повітря хочуть гроші? Яка може бути доставка,якщо не користувався газом ? За що вмирають молоді хлопці? За карман олігархів,які під час війни піднімають тарифи і погрожують судами.
Електрика,немає напруги ,а вони тариф в два рази підняли ,тепер плачуть
Вода,така(жовта), що можна стіни малювати і то ії не можна постійно отримати Постійно немає води ,або тиску
так що їдіть ,куди подалі Подавайте в суди і не забувайте що на вас також можна подавати зустрічну заяву в суді за ненадання послуг ,або неякісні послуги,також блокувати ваші рахунки і стягувати їх через виконавця,як державного ,так і приватного
І саме головне не забувайте ,поки ви на всіх подасте в суд,наступе дія "срок позовної давності" і тоді вам дулю з маком ,а не гроші.
За ЖРЕПи ,які незаконно Продан передав в частні руки ,а тепер Клічук їх прикриває ,взагалі мовчу.


Цього року православні відзначатимуть Великдень 5 травня

Кандидати вже подали офіційно свої документи
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.