RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |



Впродовж останніх днів у Чернівцях складна ситуація із водопостачанням.

Подача води здійснюється за графіком, пише molbuk.ua.

Як зазначає директор “Чернівціводоканалу” Андрій Колесник у найближчі дні ще очікується обмеження води вдень. У середу, 28 червня, будуть вирішувати, чи є можливість обмежувати воду лише вночі чи все ж доведеться і далі робити це вдень.

"На сьогодні, 26 червня, у дуже обмеженому режимі наповнюють резервуари і планують за два-три дні залишити лише нічні обмеження водопостачання", - зазначив Андрій Колесник і пояснив, які наразі найбільші проблеми з водою.


Чому виникли проблеми з водою?

Проблеми з водопостачанням виникли через значні опади і забрудненість річок.

“З початку червня зливові дощі у гірських районах призвели до значного забруднення річок. Тому ми змушені були перейти з водозабору річки Прут лише до водозабору річки Дністер”, - пояснює Андрій Колесник.

Водопостачання до Чернівців здійснюється з двох річок — Дністер та Прут. На початку червня зупинили підкачування на прутських водозаборах.

Читайте також: У "Чернівціводоканал" показали, який зараз вигляд має Прут та його басейни - фото

“Впродовж двох тижнів ми могли використовувати воду з басейнів, яка була закачана раніше. Але система очистки, яка є на водозаборах, не дозволяє брати воду у підживлюючі басейни, коли вона дуже забруднена. Очікували, що ця ситуація покращиться, але вона лише погіршилася. У п’ятницю, 23 червня, басейни обміліли, тому вирішили переходити на подачу води за графіком. Після завершення дощів ще потрібно 7-10 днів для очищення річки, щоб її могли використовувати для водозабору", - зазначив Андрій Колесник.

Чому обмежують водопостачання?


Система водопостачання у Чернівцях побудована таким чином, що спочатку наповнюють резервуари чистої води, а далі йде роздача води по місту. При ситуації, коли не працює прутський водозабір, витрати води значно перевищують подачу води у місто. Тому вимушені обмежувати подачу води.

Чому не можуть додавати більше коагулянтів і очищувати воду?

“Система прутського водозабору сконструйована таким чином, що не дозволяє брати брудну воду з річки. Через це можуть забитися фільтри і їх буде проблематично відновити. Так само не можемо збільшити кількість очищення води коагулянтами. Адже через перевищення норми, люди будуть пити не воду, а хімію. Тому наразі технічно ми можемо використовувати воду з центрального дністровського водогону”, - каже Андрій Колесник.


Чи була подібна ситуація з водою?

Подібна ситуація має циклічність Проблеми із подачею води через забруднення мали у червні 2008, 2009 та 2020 років.


Чому не дотримуються графіків подачі води?

Для того, щоб вода з’явилася у кранах чернівчан з 19.00, її починають подавати з 17.30. Але можуть бути затримки впродовж години.

"Крім того вимкнення і ввімкнення насосів — це певний дисбаланс у системі, який може призвести до гідроудару. І не завжди мережа це витримує. Перше наше нічне відключення було з 23 на 24 червня. У суботу вранці ми вже мали великий порив на вулиці Героїв Майдану.
На сьогодні практично усі працівники аварійної служби працюють цілодобово", - розповів Андрій Колесник.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях два дні буде вода за графіком.
26-06-2023, 18:30
Коментарів 2 Переглядів 3 921

Теги -
Hаписав: Чернівецький, Коментарів: 0, Новин: 0, 26 червня 2023 21:58
В новині:
{text} Ну звісно, зливних дощів не було і в минулому році, і в позаминулому, і т.д.
Може справа - у вмілому керівництві?

Hаписав: 1, Коментарів: 0, Новин: 0, 27 червня 2023 09:39
В новині:
Як уже дістали ці проФФФФесіонали із команди Клячі!!!!!! Порівняли пару дощів у горах з катастрофічною повінню 2008 року!!!!!!


У Раді оборони області вважають, що ворог може активізувати роботу диверсійно-розвідувальних груп і планувати масовані атаки на Великдень

Цього року православні відзначатимуть Великдень 5 травня
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час заходу збирали кошти на ремонт авто для артилеристів 80 окремої десантно-штурмової бригади


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.