RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами



Якщо ви вирішили будувати власний будинок, дачу або вже є щасливим власником приватного житла, де відсутня централізована каналізація, мабуть, неодноразово замислювалися, як облаштувати каналізацію без постійного відкачування, смороду і забруднення земельної ділянки нечистотами.

На сьогодні відомі два основні варіанти автономної каналізації у будинку – це септик і вигрібна (зливна) яма. Про унікальну власну розробку автономної каналізації, особливості її роботи та відмінності від звичайних вигрібних ям розповідають фахівці компанії BUROVIK.


Що таке автономна каналізація компанії BUROVIK?


– Будь-яка автономна каналізація – це сучасна альтернатива примітивним вигрібним ямам – септики і біосептики з одно- і двоетапним принципом очищення, – пояснюють у компанії BUROVIK. – Їх є досить багато різновидів: ємності з водонепроникним дном, виготовлені з пластику, бетону, а також готові очисні системи під ключ. Та успішна робота переважної більшості цих конструкцій нерозривно пов’язана з електропостачанням, відсутність якого може негативно впливати на повноцінну роботу всіх етапів системи.

Компанія BUROVIK, яка протягом 15 років займається копанням криниць і будівництвом автономних очисних споруд, пропонує свій варіант автономної каналізації – унікальний біосептик, який дозволяє виконувати ті самі функції, що і всі відомі біосептики, але працює без електрики, без компресора та без електронасоса.

Як це працює?


– До автономної каналізації, яку ми пропонуємо, потрапляють усі стічні води з будинку: туалету, кухні, ванної кімнати, – розповідають фахівці компанії BUROVIK. – Весь процес очищення, як уже зазначалося, відбувається у два етапи. Цей двокамерний біосептик ми робимо із залізобетону (бетонні кільця), тому що він більш надійний.

Перший етап. Стічні води потрапляють у першу камеру, де грубі частки осідають на дно, а нагору спливають жири, які тут і залишаються. Тут триває механічне очищення від твердих фракцій, нерозчинних речовин та жирів.

Другий етап. Очищена на 70% вода з першої камери через коліно переливається до сусідньої камери, звідки потрапляє у спеціальну дренажну траншею або фільтрувальне поле. Тут за допомогою кисню з повітря, що надходить через вентиляційну систему, природним шляхом утворюються бактерії, за допомогою яких відбувається фінальне очищення води від хімічного та біологічного забруднення на 97%.
Після фільтрувального поля вода просочується в землю і абсолютно не шкідлива для грунту і для розташованих поблизу колодязів. Адже вона не має кольору і неприємного запаху. За бажання ми можемо змонтувати систему так, щоб очищену фінальну воду господарі використовували для поливу городу чи квітника.



Від чого залежить вартість такої системи?


– Складність і вартість робіт залежить від типу грунту, залягання поверхневих вод і кількості осіб, які проживають у будинку, а також від об’єму води, яку вони використовують, – зазначають у компанії. – Наш фахівець приїжджає на ділянку, розповідає, як це все працює і прораховує вартість.

У чому різниця септика від вигрібної ями?


– Вигрібна яма – це викопана яма без закритого дна, куди опустили п’ять чи більше кілець, і туди стікають каналізаційні відходи, – зазначають фахівці компанії. – Тобто вода просочується в землю і забруднює навколо себе все більшу і більшу територію, потрапляючи і в криниці з питною водою. Якщо ми хочемо жити на цій землі ще багато років,і щоб наші діти й внуки могли жити тут в нормальних умовах, то маємо облаштовувати каналізаційні стоки правильно.

Через скільки часу окупиться система?


– Такий септик за вартістю виходить дещо дорожчим за вигрібну яму, – пояснюють у компанії BUROVIK. – Але враховуючи, що його не потрібно викачувати так часто, як вигрібну яму, він окупиться дуже швидко. Та головне – не його окупність, а те, що ми не забруднюємо довкілля і воду навколо свого житла. Запорукою довговічної роботи нашого септика є правильний монтаж.

Який термін роботи цього біосептика, як часто його треба чистити?


– Це довговічний варіант біосептика, – переконані у компанії BUROVIK. – Такого типу біосептики працюють в Європі протягом 30-50 років і більше. Чистити наш біосептик орієнтовно треба раз на два роки і виконувати це необхідно за допомогою асенізатора. Наша компанія надає такі послуги з чищення септиків, але тільки тих, які змонтовані нашими спеціалістами.

Чернівецька обл., с.Коровія
Т. 050 157 0507
Site: burowik.com.ua


Редактор: Марія Фернюк
19-05-2023, 20:30
Коментарів 0 Переглядів 2 490

Теги -

Нинішній керівник Роман Петришин переконаний, що його крісло точно вакантним не залишиться
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.