RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Нещодавно у міськраді відбулися кадрові зміни. Ігор Ніколенко, який із квітня 2021 року очолював "Чернівцітеплокомуненерго", став головним комунальником міста.

Григорій Прохоренко, який досі керував департаментом інфраструктури та благоустрою, сконцентрувався на питаннях капітального будівництва.

Про це йдеться у публікації "МБ" від 2 березня, пише molbuk.ua



У мерії такі ротації називають "підсиленням команди".

Ігор Ніколенко має технічну освіту. До керівництва "Чернівцітеплокомуненерго" працював у "Вінницяводоканалі" та "Вінницяміськтеплоенерго".

"Не можна сказати, що хтось не впорався"

В інтерв’ю "МБ" І.Ніколенко розповів, як працюється на новому місці.

– Пане Ігорю, як гадаєте, чому саме вас призначили на цю посаду?

– Раніше я обіймав посаду директора "Чернівцітеплокомуненерго". Завдання, поставлені перед підприємством, вдавалося вирішувати в найкоротші терміни. Тому мені й запропонували очолити департамент для підсилення нинішньої команди. Мені було цікаво спробувати себе в іншій галузі. Тому погодився.

– Тобто з викликами на попередній посаді впоралися?

– З керівниками усіх комунальних підприємств укладають контракт на пів року. Якби не впорався, зі мною б не продовжили контракт. І ніхто б не пропонував змінити напрямок роботи. Тому більш ніж упевнений, що із завданнями в теплокомуненерго я цілком упорався.

– Який напрям роботи буде тепер під вашою особливою увагою?

– Керівник департаменту займається питаннями всіх напрямків департаменту. До прикладу, якщо Григорій Прохоренко сконцентрувався тепер на капітальному будівництві, то я маю відповідати за все. Не може так бути, що керівник департаменту, який забезпечує життєдіяльність міста, буде займатися лише чимось одним.

– Такі кадрові перестановки у мерії називають посиленням команди…

– Але це так і є. Якщо проаналізувати, чим займається департамент, стає очевидно, що він – один із найскладніших. У його віданні – усі ключові комунальні підприємства. По суті, ми відповідаємо за всі господарські питання, крім, хіба що, вивезення сміття і перевезень.

Григорій Прохоренко за період свого керування багато чого зробив. Але будь-якій людині щось вдається краще, щось, може, трішки гірше. Тож вирішили: оскільки я здебільшого працюю в комунальній сфері, запропонувати мені очолити департамент.

"Чернівці можуть стати кращими, ніж Вінниця"

– Як відчуваєте: готові до посади головного комунальника?

– Якби я був не готовий до цієї посади, то не наважився б погодитися. Це департамент, який відповідає і за роботу комунальних служб, і за будівництво. Тобто викликів дуже багато. Ось, бачите, це те, що треба зробити (Ігор Ніколенко гортає списані дрібним почерком листки великого записника – авт.). Навпроти того, що вже виконане, ставлю плюс. Є питання, які потребують більше часу, їх протягом тижня неможливо вирішити. Такі виділяю жовтим. Як бачите, роботи вистачає. Але нічого, є команда, будемо працювати.

– Чи можете зараз коментувати питання щодо ремонту вулиць, скажімо?

– Відверто скажу: оскільки я відносно недавно тут, то ще вивчаю плани, запропоновані у 2022 році. Повноцінно я почав працювати тільки з минулого понеділка. Тому, на жаль, сьогодні конкретної відповіді щодо тієї чи іншої вулиці надати ще не зможу.

– Як ви входите в курс справ? Можливо, носите додому стоси паперів, щоби сидіти над ними вечорами?

– Одне з першочергових завдань, які зараз розглядаємо, – електронний документообіг. Щоби вся інформація передавалася через електронні пристрої. Інакше це справді треба возити стоси паперів додому, або тут залишатися до 22-ої години та їх вивчати. Ми ж маємо рухатися до того, щоби все було в електронному варіанті.

Оскільки напрямків надто багато, за тиждень на посаді у курс усіх справ увійти неможливо. Щоб адаптуватися в новій сфері, в середньому потрібно від двох до трьох місяців. Є більш знайомі мені напрямки. Наприклад, робота теплокомуненерго, водоканалу, "Містосервісу".

– Раніше ви працювали у Вінниці. Чи не програють у порівнянні з нею Чернівці?

– Чернівці рухаються в правильному напрямку. Не скажу, що в короткі терміни, але вони можуть стати навіть кращими, ніж Вінниця, і привабити велику кількість туристів. Спільними зусиллями…

З досьє "МБ":



Ігор Ніколенко у 2006 році закінчив Вінницький національний технічний університет.

У 2020 році здобув ступінь кандидата наук із державного управління.

У 2017-2021 роках працював начальником відділу збуту "Вінницяоблводоканалу", начальником служби збуту "Вінницяміськтеплоенерго", комерційним директором ТзОВ "Нафтогаз Тепло".

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
Редактор: Галина Олійник
4-03-2023, 20:20
Коментарів 0 Переглядів 4 279

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.