RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Готуємо домашній сир: як приготувати смачний молочний продукт вдома


Сир - один з найбільш корисних продуктів харчування з великою кількістю корисних речовин і вітамінів. Однак вартість хорошого сиру в магазині досить висока, та його склад викликає багато питань.

Зробити домашній сир можна вдома з доступного молока і молочних продуктів. До того ж такий продукт буде корисним і повністю натуральним.



Домашній сир з молока і сиру
Сир - 500 г.
Молоко-350 мл.
Вершкове масло - 50 гр.
Курячі яйця - 1 шт.
Сіль - 0.5 ч. л.
Сода харчова - 0.3 ч. л.

Молоко і сир повинні містити високий відсоток жиру і бути натуральними. Краще брати продукти на ринку. У каструлю покласти сир і залити молоком, поставити на повільний вогонь. Постійно помішувати суміш ложкою. Маса почне плавитися і загусне. Варити 30 хвилин.

Коли маса увариться вдвічі і загусне, додати шматочок вершкового масла і варити ще 5 хвилин. В окремій мисці збити сіль, соду і яйце до однорідності. Яєчну суміш влити в сирну масу, постійно помішуючи. Сирна маса збільшиться в об'ємі, стане пухкою і пишною, схожою на манну кашу. Варити 20 хвилин, постійно помішуючи.

Твердість сиру залежить від часу приготування. Коли сир досягне бажаної консистенції, викласти його в форму і затягнути харчовою плівкою. Прибрати сир на 2 години в холодильник, після чого він готовий до вживання.

Домашня бринза з молока
Молоко - 3 л.
Столовий оцет - 3 ст. л.
Сіль - 1 ст. л.

Молоко довести до кипіння на сильному вогні. Коли молоко почне закипати - додати оцет і сіль. Молоко почне згортатися. Помішувати суміш ложкою приблизно 3 хвилини і зняти з вогню. Злити масу в друшляк з марлею. Частину сироватки залишити для зберігання сиру. Загорнути сир в марлю і поставити на нього щось важке. Залишити масу на ніч. Готовий сир треба зберігати в залишеній сироватці.

Домашній сир з молока і сметани
Молоко - 1 л.
Сметана 20% - 200 г.
Яйце - 3 шт.
Сіль - 1 ч. л.
Кріп рубаний - 1 ст. л.

Яйця і сметану збити вінчиком. Молоко довести до кипіння, посолити. Влити яєчну суміш в молоко і варити 5 хвилин. Молоко придбає сирну консистенцію. Зняти молоко з вогню на 7 хвилин, додати нарізаний кріп і залишити ще на 10 хвилин.

Відкинути масу на кілька шарів марлі. Злити рідину. Зав'язати марлю і підвісити на 15 хвилин, щоб вся рідина витекла. Укласти сир в марлі в глибоку миску і поставити зверху що-небудь важке. Прибрати в холодильник на 5 годин.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
12-02-2023, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 899

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.