Маркування на етикетці продуктів - ще той ребус. Часто виробники завуальовано пишуть про склад, щоб приховати не надто якісну сировину. Але якщо знати ключі, то читати упаковку стає значно простіше.
Про це в
Telegram розповіла експертка з харчування Наталя Мазурик.
Дивіться складПам'ятайте, що найбільше в продукті того інгредієнту, який стоїть у списку першим. А далі - за зменшенням.
Тобто, якщо першою в списку "вода", значить в продукті найбільше води.
Складники, які обираються за бажаннямКоли читаєте етикетку, орієнтуйтеся на ваші бажання, переваги, дієту. Наприклад, якщо там є глютен, лактоза, дріжджі, цукор - тільки вам вирішувати, купувати продукт чи ні.
Небажані складникиДо таких належать пальмова олія без вказівки "негідрогенізована", а також модифікований крохмаль.
Інгредієнти, яких взагалі не має бутиЦе крохмаль в молочних продуктах, пальмова олія в шоколаді, ММО в ковбасі (так позначають обрізки, ратиці, і в недорогих ковбасах - це один з основних складників).
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
30-01-2023, 00:30
0
1 619