DataLife Engine > новини / Новини України / Новини Чернівців > Як за етикеткою продукту зрозуміти, що він неякісний

Як за етикеткою продукту зрозуміти, що він неякісний


Маркування на етикетці продуктів - ще той ребус. Часто виробники завуальовано пишуть про склад, щоб приховати не надто якісну сировину. Але якщо знати ключі, то читати упаковку стає значно простіше.

Про це в Telegram розповіла експертка з харчування Наталя Мазурик.

{reklama}

Дивіться склад

Пам'ятайте, що найбільше в продукті того інгредієнту, який стоїть у списку першим. А далі - за зменшенням.

Тобто, якщо першою в списку "вода", значить в продукті найбільше води.

Складники, які обираються за бажанням
Коли читаєте етикетку, орієнтуйтеся на ваші бажання, переваги, дієту. Наприклад, якщо там є глютен, лактоза, дріжджі, цукор - тільки вам вирішувати, купувати продукт чи ні.

Небажані складники
До таких належать пальмова олія без вказівки "негідрогенізована", а також модифікований крохмаль.

Інгредієнти, яких взагалі не має бути
Це крохмаль в молочних продуктах, пальмова олія в шоколаді, ММО в ковбасі (так позначають обрізки, ратиці, і в недорогих ковбасах - це один з основних складників).

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад