RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Чернівчани з обуренням відреагували на застереження про те, що у Чернівцях заборонено викидати листя у сміттєві контейнери, а також поряд з контейнерними майданчиками. Мешканці повинні його самостійно утилізувати. Порушників будуть штрафувати.

Люди зазначають, що не в кожного є кошти для вивезення куп листя, пише molbuk.ua



Зокрема, управління порядку та контролю за благоустроєм Чернівецької міської ради наголосило, що забороняється заповнювати контейнерні ємності палаючими або тліючими відходами, великогабаритними предметами, листям, гіллям, снігом, льодом, зметом, а також відходами, що можуть псувати контейнер і спецавтотранспорт. Забороняється також складати опале листя на прибудинкових територіях, а також поряд з контейнерними майданчиками та викидати його в контейнери.

А при виявленні фактів складування опалого листя на контейнерних майданчиках та контейнерах, до порушників будуть вживатись заходи адміністративного впливу у відповідності до ст. 152 КУпАП з накладанням адміністративного штрафу від 340 грн. до 1700 грн.

"Палити не можна, викидати не можна... А що тоді з ним робити? Не кожний має змогу самостійно вивозити його на якийсь там полігон. Мабуть, треба вирізати всі дерева в приватному секторі, та й не буде проблем... Виходить, що так!"

"Брати мішки на плечі і нести в Чорнівку"

"Черговий раз влада показує свою жадібність. І ті фірми, які при владі... За повітря ще не треба платити?"

"Привести до мерії і нехай розгрібають. Придумали: "Альтфатер" не вигадував, а цей собі придумав"

"А що тоді з опалим листям робити? Їсти чи що?"

"Компост тоді треба робити біля мерії"

"Був "Альтфатер", той забирав усе сміття. А це що за фірму вибрали таку панську, що перебирає харчами?"

"Звезти тому, хто придумав таке"

"Треба заводити козу!
"

"Цікаво...ок, це не сміття. Однак що тоді робити? Департамент благоустрою, а що тоді робити з листям, яке опало, спалювати його не можна, викидати у смітник неможна... Що ви тоді організували для вирішення цього питання? З історії новин 1+1, Ictv наприклад у Львові та Рівному працює збір такого листя для переробки, а потім використовують як добриво. Крім того, зараз з листя опалого виготовляють папір, так чому вашому департаменту не організувати дане питання по збору опалого листя і, наприклад, продавати його як сировину для виготовлення паперу? Або як добриво після переробки... ??- пишуть чернівчани.

Тим часом в управлінні пояснюють, що опале листя не є твердими побутовими відходами та не входять до норми утворення побутових відходів населенням, а отже не підпадають під дію положень Публічних договорів про надання послуг з поводження з побутовими відходами ТОВ "Укрвторресурси-Буковина" та ТОВ "Макс Клін Сіті", які є виконавцями послуг з поводження з побутовими відходами на території Чернівецької міської територіальної громади.

Відповідно до Правил благоустрою м. Чернівці забороняється заповнювати контейнерні ємності палаючими або тліючими відходами, великогабаритними предметами, листям, гіллям, снігом, льодом, зметом, а також відходами, що можуть псувати контейнер і спецавтотранспорт.

Забороняється складати опале листя на прибудинкових територіях, а також поряд з контейнерними майданчиками та викидати його в контейнери.

З листопада розпочато проведення рейдових перевірок на предмет дотримання вищезазначених пунктів Правил благоустрою міста.
При виявленні фактів складування опалого листя на контейнерних майданчиках та контейнерах, до порушників будуть вживатись заходи адміністративного впливу у відповідності до ст. 152 КУпАП з накладанням адміністративного штрафу від 340 грн. до 1700 грн.

Управління порядку та контролю за благоустроєм міста наполегливо просить не допускати утворення складування листя, гілля та деревини на контейнерних майданчиках і рекомендує замовляти відповідний транспорт для утилізації опалого листя на полігоні ТПВ, а мешканцям приватного сектору забудови пропонують облаштовувати компостні ями. У результаті правильного компостування утворюється компост — багате гумусом добриво, яке збагачує грунт поживними речовинами та корисними мікроорганізмами без збудників хвороб та насіння бур’янів.

Також в управлінні благоустрою нагадують, що заборонене спалювання листя, трави, бур’яну, сухої рослинності, а підрядники, які здійснюють прибирання міських територій, зобов'язані самостійно вивозити листя і гілки на сміттєвий полігон.

Раніше з такою проблемою стикнулися мешканці вулиці Драгоманова в Чернівцях.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
Редактор: Галина Олійник
10-11-2022, 14:29
Коментарів 0 Переглядів 1 234

У деяких групах світло будуть відключати п'ять разів на добу
Такі заходи зміни у структурі навчання є вимушеними
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Це якесь варварство!» Блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця
Сподіваємося на краще, але готуймося до гіршого. Блог Ярослава Волощука
На третьому році повномасштабної війни ми знову і знову повертаємось до теми дефіциту електроенергії.
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.