RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


1 вересня в 50 школах України стартує пілотний проєкт нового навчального курсу "Інформатика NewG". Серед відібраних навчальних закладів - Чернівецький ліцей №1 математичного та економічного профілів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр Мінцифри Михайло Федоров, пише molbuk.ua



За словами Федорова, курс допоможе зробити уроки інформатики цікавими та зрозумілими для школярів.

"Це частина нашої реформи IT-освіти на шкільному рівні. Інформатика навчить дітей використовувати інтернет для розвитку та досягнення цілей. Допоможе аналізувати, відрізняти правдиву інформацію від неправдивої, знаходити освітні курси та роботу. А не просто пояснить, що ноутбук — це ноутбук, а щоб увімкнути комп'ютер, кнопку потрібно натиснути тут.

До пілотного проєкту захотіли приєднатися 405 закладів освіти. Координаційна рада відібрала 50, які найбільше відповідали вимогам", - йдеться у повідомленні.

Федоров додав, що кожен українець також отримає доступ до уроків інформатики та зможе прокачати свої знання.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
20-07-2022, 17:26
Коментарів 7 Переглядів 4 156

Теги -
Hаписав: Чернівчани, Коментарів: 0, Новин: 0, 20 липня 2022 21:06
В новині:
Тобто більше обдарованих дітей в Чернівцях і на Буковині не має. Чи як це зрозуміти?
А ну да ми забули. Там еліта росте. Але ця еліта пізніше не працює на державу, а тікає до Європи.
Тепер часто можна слухати осуди на рахунок освіти у росіян.
Вони окупанти. Бесіди не має.
Але вони у деякій мірі правильно з освітою зробити. Занедбали школи. Вивели освіту до рівня 18 століття. І все. Не має чого своїми студентами обдаровувати Європу.
А у нас довчилися до 4 курсу і фиркнули за кордон. Тільки хто буде тут освіту і науку розвивати?

Hаписав: Батьки, Коментарів: 0, Новин: 0, 20 липня 2022 21:59
В новині:
Дивимося на наших шкільних учителів інформатики і не можемо врубатися, що пише перший коментатор. Одна пенсіонерка істеричка. А друга попутала місце працевлаштування. Їй краще йти туди де розводять індиків, гусей і курей. Ну який толк з вищої освіти, якщо знань предмету не має ніяких. Думайте дирекція школи це не бачить, чи не знає. Хабарі вирішують все!
За хабарі вчилися і за хабарі будуть працювати. Така наша система освіти.
Тільки дуже шкода, що у цій системі освіти не має місця для тих учнів, які хочуть не так багато. Ходячи до школи здобувати знання. Не має місця для батьків, які не хочуть здавати примусово благодійні внески. Не має місця для студента, який не вміє займатися підлабузництвом і носити подачки за сесії. І скільки не говоріть про реформи, ніхто в них не повірить поки це відбувається.

Hаписав: освітянка, Коментарів: 0, Новин: 0, 20 липня 2022 22:30
В новині:
Останнє слово не тільки за директорами шкіл.
У нас поставили керівником методичного об'єднання молоду вчительку. Порівнюючи з іншими дійсно компетентну у предметі. Гарно і чесно провела олімпіаду з інформатики на рівні громади. Завжди може фахово допомогти іншим учителям. І що ви думаєте? Вже стала не угодна. А говорите про освіту. В освіті, а особливо у щаблях влади треба в першу чергу таких, які будуть йти на поводку у керівництва, а якщо крім цього ще вчитель володіє предметом. То ціни йому не має.
Мене учні на уроці запитали. А чим у нас краще від москалів? Ви знаєте, я їм нічого не могла відповісти. Діти не так дурні, як деякі дорослі думають.

Hаписав: Чернівчанка ЧНУ, Коментарів: 0, Новин: 0, 21 липня 2022 12:09
В новині:
Теоретично у нас інформатиків, тобто вчителів які мають усі компетенції для викладання цього предмету повинно було стати більше.
Математичний факультет випускає і інформатиків, і математиків які мають право викладати інформатику. ІФТКН випускає фізиків які мають право викладати інформатику. Ще ІФТКН випускав і випускає вчителів трудового навчання, які також можуть викладати інформатику. Окрім того по закладах освіти позалишалися інженери, яких приймали викладати фізику, математику, інформатику під кінець 90-х, початок 2000 років, коли була криза на вчителі. Якщо і доводиться говорити про брак кваліфікованих кадрів, то це в одиничних випадках. Як практика показує проблеми здебільшого мають штучний, робочий характер. Коли треба годин дати всім щоб було навантаження. А чи володіє вчитель предметом, чи ні- це вже другорядне значення.

Hаписав: Путила громада, Коментарів: 0, Новин: 0, 21 липня 2022 13:15
В новині:
Під час дистанційного навчання рівень викладання інформатики трохи таки впав. Адже вчителям треба було переходити на мобільні додатки замість вже звичних програм. Одні швидко це зрозуміли і змогли це зробити. Інші так і продовжували давати писати конспекти. І були такі, які весь час говорили одне й те саме. Учні не хочуть виходити на зв'язок. Я не судю нікого. Але 70% учнів мають смартфони! Наші сусіди з Франківщини робили не так ми. Вони на час дистанційного навчання замість 1 та 2 групи інформатики по алфавіту, ділили. 1 група - це учні з смартфонами. їм подавали матеріал виключно за допомогою додатків і завдання які були орієнтовані на мобільні додатки. 2 група це комп'ютери. Переважно 2007 офіс і Windows. Якщо цього року буде дистанційне навчання, то так само і ми плануємо робити. Якщо підлаштуватися під можливості дітей, то вони хочуть вчитися і вони будуть вчитися. Слово можливості тут ключове.

Hаписав: Керівник, Коментарів: 0, Новин: 0, 21 липня 2022 20:55
В новині:
Користуючись моментом хочу звернутися до усіх директорів м. Чернівці, Чернівецького району, а також решти районів.
Все таки дуже погано, що скасували сектори управління освітою. Адже є багато проблем які варто не обговорювати привселюдно. Тим не менше.
Я вже провів з батьками збори на рахунок покращення укриття. Розумійте, поки все спокійно та гаразд, наші підвали пропустили як укриття і дозволили навчання. Нехай змінами, але дозволили.
Якщо раптом ситуація погіршиться, нас відправляють на дистанційне навчання. Паралельні класи зводять в один клас і половина вчителів працює на 0,5 ставки.
Щоб цього не допустити, не чекайте поки грім гримне. Збирайте батьків і радьтеся, як зробити краще. Я не буду дублювати те, що писали раніше у коментарях. Але шляхи покращення міцності укриття є. Цим питанням треба займатися.
І ще одна проблема, яку треба обговорювати у колективах. Карантин під час ковіду. А він буде.
Шукайте підходи до сімейних лікарів, щоб вони занижували статистику.
Якщо дитина погано почувається відпускайте одразу її додому давайте завдання і просіть батьків щоб дитина не вважалася з ковідом. Тепер є швидкі тести. Не обов'язково здавати ПЛР тест. У наших і у ваших інтересах щоб навчання було очним. А якщо не прорахувати декілька кроків наперед. Це не відбудеться.
Я вже говорив деяким міським колегам про те, що зміцнювати укриття треба ще з однієї причини. Якщо раптом щось станеться з Інтернетом, чи електрикою. То ми взагалі можемо залишитися без роботи і нас переведуть на 2/3 ставки. А якщо у нас укриття будуть надійні. У нас буде навчання, у нас аби 12 учнів у класі та буде. І аби 4500 та буде.

Hаписав: Батьки Чернівці, Коментарів: 0, Новин: 0, 21 липня 2022 21:20
В новині:
Ми розуміємо як все має бути. Якщо перевести на звичайну мову. То в середині коридору чи тиру має бути клітка з дуже міцного металу. Особливу увагу треба звертати на зміцнення стелі. І добротні опори.
Якщо коридор то простіше. Опора від опори може бути через 2 -3 метри. Трохи складніше у тирі. Там треба не тільки по центру опори, а бажано ще у деяких місцях їх поставити. Ті плити, які на стелях в школі, вони всередині пусті. Якщо не приведи Господь в школу летить ракета. Вона розривається і стеля сипиться на тих хто у підвалі. Якщо укриття зміцнити, звісно порохи посипляться. Але метал стелю витримає і всі залишаться живі.


Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.