RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Фото з фб-сторінки Андрія Кавулі

Частина депутатів Чернівецької міськради у перші ж дні війни записалася до сил територіальної оборони або ж до інших підрозділів ЗСУ. Хтось дочекався мобілізації.

Кореспонденти molbuk.ua з'ясовували, хто з депутатів та членів виконкому служить у ЗСУ.



Ще всередині квітня секретарка міськради Марина Кирилюк повідомила molbuk.ua, що з 42 депутатів семеро стали військовими.

"Семеро депутатів перебувають і у Збройних силах України, і у територіальній обороні. Одних депутатів мобілізували, інші самі пішли. Зокрема, одним із перших добровольцем пішов колишній воїн АТО, депутат фракції "Команда Михайлішина" Сергій Козак.
Також військовими стали Тарас Прокоп (фракція "Єдина альтернатива"), Андрій Кавуля ("Пропозиція"), Валерій Найдиш, Анатолій Чесанов ("Команда Михайлішина"), Михайло Яринич та Іван Гончарюк ("Народний контроль")",– перелічила Марина Кирилюк.

Зараз кількість депутатів, які долучилися до лав війська, зросла.

24 лютого вже був із речами у військкоматі

Як повідомили у фракції "Пропозиція", наразі служить у ЗСУ також депутат Олексій Каспрук. А ще член виконкому Олександр Ставчанський, який був у військкоматі з речами вже 24 лютого.

"Депутати міськради Олексій Каспрук, Андрій Кавуля, член виконкому і директор "Чернівціміськліфт" Олександр Ставчанський служать у ЗСУ, усі – добровольці. Депутати Степан Руденко, Михайло Шкурей, член виконкому Сергій Андрущак волонтерять, допомагають міжнародним організаціям, які працюють в Україні. Депутат Михайло Шкурей спільно зі своїми закордонними партнерами налагодив постачання для ЗСУ і переселенців гуманітарної допомоги з Нідерландів", – зазначили у фракції.



Голова фракції "Народний контроль" Михайло Яринич також служить.

"Я мобілізований, перебуваю відносно далеко від області у військовій частині", – повідомив він у телефонній розмові.
Депутат від цієї ж фракції Іван Гончарюк, який зараз перебуває у лавах тероборони, запевняє: прийшов до військкомату ще 24 лютого. Разом із ним – усі повнолітні представники чоловічої статі його родини.



"24 лютого о п’ятій ранку мене розбудила теща і сказала: "Почалася війна", – розповідає Іван Гончарюк. – І того ж дня в обід я розіслав своїм родичам чоловічої статі повідомлення, що йду до військової частини. Хто зі мною – зустрічаємося там-то і там. І ввечері 24 лютого ми всі були вже під військовою частиною, а наступного дня мене прийняли на службу. У мене вдома жодного чоловіка наразі немає. Пішли воювати мій тесть, батько, двоюрідний брат, татів рідний брат, мамин двоюрідний брат. Наші дружини, матері, хоч і плачуть, але вдома, нишком. При нас тримаються. Усі тверезо оцінюють ситуацію і розуміють, що так потрібно. Я дружині пояснював так: "Уяви собі, що до нас додому приходить ворог, знущається з дитини, з тебе… Як я потім буду з цим жити?" Тому я тут, – провадить депутат. – Нехай навіть поки що не на передніх позиціях, бо наше формування в гарячих точках досі не було. Проте виконую ті завдання, які перед нами ставлять".



На запитання, чи забезпечене їхнє формування всім необхідним, Іван Гончарюк запевняє, що загалом так: "Усі ті, хто прийшов 24 лютого до військкомату, розуміли, куди і на що йдуть. Тож частину забезпечення – розвантажувальні та бронежилети, каски – переважно всі мали. А хто не мав, той у процесі докуповував. Зараз ЗСУ забезпечує повністю, тобто потреби в касках і бронежилетах немає. З того, що мої друзі в гарячих точках повідомляють, то знаю, що із захистом усе нормально. Єдине, що всі чекають на озброєння, якого поки що, як на мене, мало. Але для нашого підрозділу тієї амуніції та озброєння, які є, поки що вистачає".



"У нашому підрозділі вже є поранені та зниклі безвісти"

Депутат від фракції "Європейська солідарність" Василь Максимюк повідомив у телефонному коментарі "МБ", що мобілізований до лав ЗСУ.

"Я не чекав повістки, пішов сам до військкомату ще на початку березня. Мене мобілізували. Поки що наш підрозділ перебуває на теренах Буковини. Проте з нашого підрозділу вже є поранені та зниклі безвісти. Як і в кожної нормальної людини, у мене є страх. Проте готовий поїхати тоді і туди, куди накаже військове командування", – сказав Василь Максимюк.

Поки що депутат має можливість навідуватися на сесії, тож нещодавно, 16 червня, Василь Максимюк був присутній на двох чергових сесіях міськради.

Завітав на засідання і депутат від фракції "Єдина альтернатива" Тарас Прокоп, який також служить у ЗСУ.



"Я на другий день війни відразу записався в тероборону, – розповідає. – Спершу хотів записатися в Чернівецьку ТрО, та мені сказали, що офіцерських посад там уже немає. Після цього порадили, що можна ще спробувати поїхати в Сторожинець. Можливо, там залишилися посади. Я поїхав відразу, і там мене взяли командиром першого взводу першої роти на той момент.

Першочергово ми були в Сторожинецькому підрозділі ТрО, потім нас відрядили на схід. Тобто ми прикріплені до командування "Північ". По суті, залишаємося ніби як підрозділом ТрО, але по факту – ЗСУ.

"Ми одними з перших виїхали із Чернівців за межі області. І зараз перебуваємо трохи далі від дому. Загалом ситуація нормальна, зараз у хлопців досить високий бойовий дух. Ми вже фактично доукомплектували свої підрозділи. Усі перебувають у готовності до будь-яких дій", – сказав Тарас Прокоп.



За словами голови фракції "Команда Михайлішина" Віталія Михайлішина, наразі в армії служать п’ятеро членів фракції.


"Учасник АТО Сергій Козак, Анатолій Чесанов, Валерій Найдиш, Денис Тимофєєв – усі в ЗСУ, – розповів Віталій Михайлішин. – Аліна Олевич та Антоніна Бабюк – волонтери. Я ж – у прикордонних військах. Колись, у 1991-1993-му роках проходив у прикордонних військах строкову службу. І ось зараз знову призвався. Медкомісію пройшов ще 20 березня. Мене записали в резерв і довго не телефонували. Тоді я знову прийшов до військкомату і сказав, що хочу служити. Наразі ми на кордоні, служимо. Щодня стрільби, наряди…Тут немає різниці, хто ти – депутат, лікар, вчитель, бізнесмен... Усі виконують команди. Невідомо, куди можуть відправити завтра чи через годину. Але на все воля Божа…"

Редактор: Галина Олійник
25-06-2022, 20:26
Коментарів 0 Переглядів 11 422

Теги -

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.