Вісім кулінарних помилок, які здатні зіпсувати страву

новини
891
0

Любителям кулінарії і просто домогосподаркам не завжди відомо про всі кулінарні тонкощі. Кожен з нас готує їжу собі і своїм близьким, інформує Ukr.Media.

Тільки хтось робить це частіше, а хтось рідше. Якщо ви не професійний кухар, то деякі нюанси приготування можуть бути вам абсолютно невідомі.



У цій добірці ми розглянемо кілька типових помилок, які в процесі приготування може допустити кожна людина.

Варимо булгур

Якщо ви до теперішнього часу переважно варити булгур, то значить, ви робите неправильно. Ця позиція вважається в корені невірною. Річ у тім, що булгур під час переробки вже і так був оброблений окропом.

Тому, якщо ви хочете приготувати його, то для цього достатньо просто залити окропом, накрити кришкою і залишити так на 30-40 хвилин. Зрештою ми отримуємо не злиплу незрозумілу масу, як при варінні, а смачну і розсипчасту кашу.

Не замочуємо картоплю

Чи відомо вам про те, що перед тим, як смажити картоплю, її обов'язково потрібно замочити? Бажано, щоб у воді вона пробула кілька годин.

Потрібно відзначити, що замочувати її найкраще цілими бульбами. Завдяки цьому картопля не буде злипатися під час смаження. Тільки після того, як ви дістанете картоплю з води, її потрібно добре просушити паперовим рушником.

Неприпустимо, щоб була зайва рідина. Варто додати, що солити картоплю під час смаження необхідно в самому кінці. Адже сіль має властивість витягати вологу на поверхню.

Не підсушуємо картопляне пюре

Якщо ви не хочете, щоб ваша картопля вийшла водянистою, необхідно після варіння злити з неї воду, а потім поставити ще каструлю на вогонь.

Щоб випарувалася вся волога, достатньо всього пару хвилин. Якщо любите більш рідке пюре, то перед тим, як додавати в каструлю молоко, необхідно його прогріти.

Варимо овочі для супу

Якщо у вас є бажання приготувати смачний і ароматний супчик, то потрібно приділити трохи часу овочам.

Перед тим як кинути цибулю і моркву в каструлю, їх необхідно попередньо протушкувати або підсмажити на рослинній олії.

Цибулю необхідно обсмажувати без солі

Якщо вам неприємний запах смаженої цибулі, то найкраще її не солити під час обсмажування.

Найкраще посолити цей овоч саме в процесі варіння. Потрібно додати, що це також прискорить і сам процес варіння супу.

Використовуємо для смаження оливкову олію

Оливкова олія дуже корисна, але для смаження вона абсолютно не підходить.

Кухарі впевнені, що в процесі смаження така олія може сильно диміти і навіть здатна зіпсувати смак їжі.

Обсмажуємо бекон без борошна

Ви помічали, що під час обсмажування бекону, зі сковороди летять гарячі краплі? Ці бризки жиру можуть дуже сильно обпалити тіло.

Для того, щоб цього уникнути, необхідно взяти борошно і обваляти в ньому шматочки бекону, перед тим, як відправити їх на сковороду. На виході ви отримаєте дуже смачний і хрусткий бекон, а також під час смаження ніхто не постраждає від крапель олії.

Не просочуємо випічку

Деякі господині женуться за пишністю тіста. Так, якщо воно пишне, то це добре, але на цьому робота не закінчується.

Бісквіт з масляним кремом може сподобатися не кожному, а ось з шоколадним прошарком і лимонним просоченням — це вже зовсім інша справа.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

13:20
Майже 6,50 гривень за кіловат: хто платитиме за світло більше вже з 1 квітня 
13:06
Ґвалтував дочку: на Буковині засудили педофіла
13:00
Від початку року на Буковині у пожежах загинуло 11 людей
12:50
Мінітрактор чи мототрактор: що вибрати для вашого господарства?*
реклама
12:40
Смертельна ДТП на Буковині, у якій загинув пішохід: судитимуть водія авто
12:20
Курс валют у Чернівцях 31 березня
11:59
Коли до України прийде справжня весна: синоптикиня назвала дати
11:48
Вії вигину L: Чим вони відрізняються та як з ними працювати*
реклама

Колонка

Читають Коментують
У Чернівцях під час ремонтних робіт у кав’ярні виявили автентичний фасад
18 644
Дощі, прохолода і навіть сніг: погода на Буковині наступного тижня
8 594
Депутатка Чернівців заявила, що хтось дав вказівку на знищення Калинівського ринку
5 657
30 березня: церковне свято сьогодні, особливі прикмети дня і чого не можна робити
4 328
Контролювали весь повітряний простір Європи: відомий мандрівник показав колишній секретний об’єкт на Буковині - відео
3 860
У Чернівцях відбувся всеукраїнський освітянський форум
3 736
Не перевищуйте швидкість: де у Чернівцях працюють камери, які фіксують порушення ПДР
3 731
Герої Буковини: під час виконання бойового завдання загинув Григорій Малиш
3 378
Мешканка містечка біля Буковини напала на жінку за зауваження щодо російської музики
3 257
У Чернівцях завтра перекриють завантажену вулицю: будуть обрізати дерева
2 313

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм