RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Краще зварити: які овочі не варто їсти сирими



Овочі є важливою основою нашого раціону. Більшість із них дієтологи радять споживати у сирому вигляді, проте є ряд овочів, з якими краще не ризикувати.



Овочі, які потребують теплової обробки, крім вітамінів і мінералів, містять сполуки, які погіршують стан організму. Так які овочі краще не їсти сирими.

Гарбуз

У цьому овочі наявний бета-каротин, який позитивно впливає на стан шкіри, запобігає серйозним захворюванням і підтримує імунітет. Гарбуз не можна вживати в сирому вигляді. Перш за все тому, що вміст бета-каротину збільшується коштом термічної обробки, що також полегшує його засвоєння організмом.

Шпинат

Досить неочікуваний пункт, адже є чимало салатів, у які входить цей інгредієнт. Термічна обробка збільшує наявність кальцію та заліза, що сприяють здоров’ю кісток, запобігають анемії та зміцнють кров. Шпинат можна їсти сирим, але найкраще поєднувати його в різноманітних салатах, які заглушать смак, який деяким не подобається. На жаль, інколи варто відмовитися від вживання в сирому вигляді. Все через наявність в листі оксалатів! Саме вони можуть сприяти утворенню каменів у нирках.

Капустяні

Різні сорти капусти можна їсти сирими, але інколи її краще зварити або запекти. Однак, якщо вам подобаються різноманітні салати чи інші страви, які вимагають подавати овочі хрестоцвітних у сирому вигляді, ніщо не заважає насолоджуватися ними, якщо у вас добре здоров’я. На жаль, при захворюваннях щитоподібної залози краще відмовитися від них і замінити їх вареним варіантом. Вони можуть перешкоджати синтезу гормонів, що погіршує стан всього організму.

Квасоля

Оброблений горох і квасолю часто подають на наш стіл, але ми рідко їмо їх сирими. Перш за все тому, що вони несмачні і жорсткі. Однак варто пам’ятати, що бобові також не можна варити занадто швидко. Все через фітати – анти-поживні речовин, які можуть перешкоджати засвоєнню заліза, що призводить до ослаблення організму та анемії.
Але це не єдині кроки, які ви повинні зробити, готуючи стручки перед їх вживанням. Квасолю або горох потрібно замочити у воді на кілька годин, потім ретельно промити зерна і відварити. Це зведе до мінімуму ризик метеоризму.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
12-12-2021, 23:41
Коментарів 0 Переглядів 2 381

Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти

На мітинг-реквієм прийшло чимало містян
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.