«Ці цукерки без хімічних добавок»: буковинка виготовляє шоколад ручної роботи

новини / Новини Чернівців / топ новини
3 808
0

Олена Георгіян із Верхніх Петрівців виготовляє шоколад вручну вже близько пів року. Дівчина закінчила медичний університет і зараз проходить інтернатуру в Сторожинецькій лікарні за спеціальністю "Терапія".

"За шоколадом я відпочиваю"

Дівчина розповідає, що на виготовлення шоколаду її надихнув наречений. Спочатку спробувала готувати його лише для себе, а згодом вирішила перетворити своє хобі в справу і виготовляти цукерки на замовлення, йдеться в публікації "МБ".



– Моя основна робота – медицина. Виготовлення цукерок – це моє хобі. Це справа, яка мені приносить радість. За виготовленням шоколаду я відпочиваю, можу забути клопоти, які маю в лікарні. Таку ідею мені підказав наречений. Я вирішила спробувати. Спочатку детально вивчила цю справу, читала в інтернеті, шукала в соцмережах, хто теж таким займається. Зрозуміла, що це справді цікаво. Кілька разів спробувала. Перші рази не виходило. Через деякий час, після багатьох спроб, почало виходити, зрозуміла технологію. Спочатку робила для себе і в подарунок близьким, а потім створила сторінки в соцмережах і почала приймати замовлення. Над назвою сторінки думала довго і обрала Little Choco Dreams, – розповідає дівчина.



Для роботи Олена використовує натуральний італійський шоколад.

– Найскладніше – правильно розтопити шоколад і довести до різних температур. Часто люди думають, що це просто – шоколад розтоплюєш, заливаєш у формочки, і все. Насправді, це значно складніше. Шоколад потрібно доводити до певних температур, потім охолоджувати, знову розігрівати, або додавати какао-масло. Створювати знову кристалічну форму шоколаду з розтопленої маси досить складно. Одразу фігурки не виходили з формочки, чи з’являвся білий наліт. Було важко зрозуміти цю технологію, – розповідає майстриня.



Дівчина також розповіла детальніше про процес виготовлення шоколаду.

– Перший етап – розтоплення шоколаду до 45 градусів. Після цього я його знову охолоджую до 35 градусів і додаю какао-масло, щоб утворилася кристалічна форма. Потім знову охолоджую до 30 градусів і тоді вже з ним працюю – заливаю у формочки чи роблю фігурки чи створюю декор. Спеціального посуду немає, розтоплюю на паровій бані. Тут важливо, щоби вода не потрапила всередину і щоб шоколад не топився під дією високих температур. Щоб навчитися цього, я витратила близько місяця, – розповідає Олена.

"Ціни ставлю якомога нижчі"

Для наповнювачів і декорування шоколаду дівчина використовує сублімовані ягоди, різні засушені фрукти, горішки, кондитерські присипки.

– Для декорування можна використати будь-що. Головне, щоб це були сухі інгредієнти, вони можуть тривалий час зберігатися. Я дуже люблю використовувати сублімовані малину, апельсин і маршмелоу. Ідеї для декорування інколи вигадую сама, іноді шукаю в інтернеті, або ж замовник пропонує.



Найчастіше шоколад купують на подарунки, розповідає дівчина. Це можуть бути набори цукерок із написами "Вітаю!", "З ювілеєм!", "Люблю".

– Бувало, що клієнти хочуть якісь особливі малюнки чи фігурки у вигляді іграшок, ялинок, різних персонажів. Витрачаю близько двох днів на виготовлення набору шоколаду. Щодо цін, то намагаюся ставити якомога нижчі, враховую собівартість продукції і додаю 20-30 гривень до вартості набору за працю. До прикладу, плитки шоколаду коштують 50-70 гривень, набір від шести цукерок з якоюсь іграшкою коштує від ста гривень. Найдорожчий набір, який я виготовляла, коштував 270 гривень. Все залежить від кількості цукерок і застосування написів, – розповідає Олена.



Дівчина зазначає, що домашній шоколад значно кращий і корисніший від магазинного. Він не містить хімічних добавок, пальмової олії, консервантів, ароматизаторів. Та зберіється він значно коротший термін – 3-6 місяців.



Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
У Чернівцях завтра відкриють найбільший торговий центр «Bukovyna Mall»
31 546
Скандал у Чернівецькій ОВА: волонтерка заявила, що її центр допомоги воїнам обікрали
24 449
Блогерка йшла пішки зі Львова до Чернівців: подорож тривала шість днів
21 365
У Чернівцях маршрут №13 стане комунальним: розрахунок за проїзд лише безготівковий
14 879
Сьогодні у Чернівцях відкриють ТРЦ Bukovyna Mall: які маршрутки туди везуть
14 064
Блогерка, що йшла пішки від Львова до Чернівців, та підготовка до відкриття Bukovyna Mall. Головні новини
11 432
Віддали життя у боях за Україну: у громадах Буковини попрощаються із загиблими воїнами
11 204
«Доводилося виходити вночі»: як бізнес у Чернівцях працював під час тривалих знеструмлень
10 345
Колядували та отримували подарунки: у Чернівцях відкрили найбільший ТРЦ «Bukovyna Mall» – фото
7 334
"Був цілеспрямованим і сильним духом": загинув воїн із Буковини Андрій Кривий
5 707