«Ці цукерки без хімічних добавок»: буковинка виготовляє шоколад ручної роботи

новини / Новини Чернівців / топ новини
3 394
0

Олена Георгіян із Верхніх Петрівців виготовляє шоколад вручну вже близько пів року. Дівчина закінчила медичний університет і зараз проходить інтернатуру в Сторожинецькій лікарні за спеціальністю "Терапія".

"За шоколадом я відпочиваю"

Дівчина розповідає, що на виготовлення шоколаду її надихнув наречений. Спочатку спробувала готувати його лише для себе, а згодом вирішила перетворити своє хобі в справу і виготовляти цукерки на замовлення, йдеться в публікації "МБ".



– Моя основна робота – медицина. Виготовлення цукерок – це моє хобі. Це справа, яка мені приносить радість. За виготовленням шоколаду я відпочиваю, можу забути клопоти, які маю в лікарні. Таку ідею мені підказав наречений. Я вирішила спробувати. Спочатку детально вивчила цю справу, читала в інтернеті, шукала в соцмережах, хто теж таким займається. Зрозуміла, що це справді цікаво. Кілька разів спробувала. Перші рази не виходило. Через деякий час, після багатьох спроб, почало виходити, зрозуміла технологію. Спочатку робила для себе і в подарунок близьким, а потім створила сторінки в соцмережах і почала приймати замовлення. Над назвою сторінки думала довго і обрала Little Choco Dreams, – розповідає дівчина.



Для роботи Олена використовує натуральний італійський шоколад.

– Найскладніше – правильно розтопити шоколад і довести до різних температур. Часто люди думають, що це просто – шоколад розтоплюєш, заливаєш у формочки, і все. Насправді, це значно складніше. Шоколад потрібно доводити до певних температур, потім охолоджувати, знову розігрівати, або додавати какао-масло. Створювати знову кристалічну форму шоколаду з розтопленої маси досить складно. Одразу фігурки не виходили з формочки, чи з’являвся білий наліт. Було важко зрозуміти цю технологію, – розповідає майстриня.



Дівчина також розповіла детальніше про процес виготовлення шоколаду.

– Перший етап – розтоплення шоколаду до 45 градусів. Після цього я його знову охолоджую до 35 градусів і додаю какао-масло, щоб утворилася кристалічна форма. Потім знову охолоджую до 30 градусів і тоді вже з ним працюю – заливаю у формочки чи роблю фігурки чи створюю декор. Спеціального посуду немає, розтоплюю на паровій бані. Тут важливо, щоби вода не потрапила всередину і щоб шоколад не топився під дією високих температур. Щоб навчитися цього, я витратила близько місяця, – розповідає Олена.

"Ціни ставлю якомога нижчі"

Для наповнювачів і декорування шоколаду дівчина використовує сублімовані ягоди, різні засушені фрукти, горішки, кондитерські присипки.

– Для декорування можна використати будь-що. Головне, щоб це були сухі інгредієнти, вони можуть тривалий час зберігатися. Я дуже люблю використовувати сублімовані малину, апельсин і маршмелоу. Ідеї для декорування інколи вигадую сама, іноді шукаю в інтернеті, або ж замовник пропонує.



Найчастіше шоколад купують на подарунки, розповідає дівчина. Це можуть бути набори цукерок із написами "Вітаю!", "З ювілеєм!", "Люблю".

– Бувало, що клієнти хочуть якісь особливі малюнки чи фігурки у вигляді іграшок, ялинок, різних персонажів. Витрачаю близько двох днів на виготовлення набору шоколаду. Щодо цін, то намагаюся ставити якомога нижчі, враховую собівартість продукції і додаю 20-30 гривень до вартості набору за працю. До прикладу, плитки шоколаду коштують 50-70 гривень, набір від шести цукерок з якоюсь іграшкою коштує від ста гривень. Найдорожчий набір, який я виготовляла, коштував 270 гривень. Все залежить від кількості цукерок і застосування написів, – розповідає Олена.



Дівчина зазначає, що домашній шоколад значно кращий і корисніший від магазинного. Він не містить хімічних добавок, пальмової олії, консервантів, ароматизаторів. Та зберіється він значно коротший термін – 3-6 місяців.



Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 31 січня не буде світла
07:15
І це не коров'яче. Дієтолог назвала молоко, яке корисне для серця та шлунку
07:00
Погода на Буковині 31 січня
02:00
Скільки часу щотижня приділяти фізичній активності, аби довго жити - відповідь вчених
01:45
Ці три рослини потрібно обрізати в січні: будуть краще рости після зими
01:30
Що необхідно їсти і пити відразу після тренування, щоб наростити м'язи
01:15
Ці прилади тягнуть найбільше світла: вимикайте їх після користування
01:00
Курятина ніколи не буде сухою, якщо скористатися цими хитрощами
00:45
Як зберігати мед, щоб він не кристалізувався: поради, які варто знати
00:30
Які продукти є найкращими для сніданку: легко запам'ятати
00:15
І навіть кава: продукти, які можуть прискорити ваше старіння
30 січня, 2025
23:57
Держсекретар США запевняє, що Трамп всерйоз налаштований щодо Гренландії
23:42
Гороскоп на 31 січня: Тельцям - приємні моменти, Левам - ділова пропозиція
23:35
Як почистити часник за 10 секунд: чотири способи від шеф-кухарів
23:17
СБУ викрила російських командувачів, відповідальних за удар по гіпермаркету в Харкові
22:56
Постачання нафти через найбільший у РФ порт зупинилося після атаки українських дронів
22:38
За рік борг України перед Світовим банком зріс на 65%
22:18
Чотири знаки Зодіаку отримають особливий шанс: карти Таро обіцяють їм неймовірні зміни
21:57
Швеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги Україні
21:43
Комбінат хлібопродуктів та нежитлові будівлі: яке майно хочуть продати на Буковині у 2025 році
21:19
Генштаб ЗСУ: армія РФ атакувала 85 разів від початку дня, найбільше – на Покровському напрямку
21:00
Сьогодні - найтепліший день, відзавтра - похолодання: погода на Буковині
20:40
На Буковині парафія УПЦ МП поскаржилася уряду США на «фальшиві» збори щодо переходу в ПЦУ
20:20
Міськрада Чернівців просить Зеленського демобілізувати військових, які 3 роки на фронті
20:00
У центрі Чернівців пропонують облаштувати містечко народних майстрів
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм