Жовчний міхур "любить" теплу воду і гіркі смаки з гіркотою, але не особливо "любить" − бобові і насіння.
Відомий Нутриціолог Євгенія Хелс розповіла на своїй сторінці Instagram, як варто правильно харчуватися для підтримки жовчного.
Як правильно харчуватися для підтримки жовчного міхура:
- Пити достатню кількість води, краще теплою, вона розслабляє спазми в травній системі (1,5-2 л).
- Рекомендую додавати масло ДХІ, кокосове молоко, кокосове масло, масло МСТ.
- Мінеральні Води слабкої мінералізації: за 20 хвилин до їди.
- Добре додати гіркі смаки і гіркоти (екстракт кульбаби, подорожника, популін і ін.).
- Добре викидається жовч на жирні продукти (через гормону холецистокініну). Але надлишок жирів також поганий, тому що у організму немає ресурсу його переварити, і, швидше за все, викличе діарею або жирний стілець, тому додаємо трохи в свій раціон.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram