RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Ваша дитина вправніше користується гаджетом, ніж ви? У цьому немає нічого дивного. Сучасні малята чи так зване покоління Z просто вражають вмінням швидко опановувати різні новинки техніки та легко послуговуватися інтернетом. З одного боку така суперсила викликає захоплення, з іншого – хвилювання, адже відсутність контролю в мережі може мати негативні наслідки. Щоб час, який діти проводять за ноутбуком чи планшетом, був виправданим, варто зробити його максимально цікавим і корисним. Наприклад, ваш син чи донька може створювати ігри, а не грати в них? І не кажіть, що це неможливо! Не вірите – переконайтеся у цьому, записавши дитину на курси в школу програмування Logika.



Logika – це міжнародна школа програмування для дітей віком від семи до сімнадцяти років. Сьогодні вона представлена у 55 країнах світу, а її випускниками щороку стає понад 250 тисяч учнів із різних куточків планети. В Україні ж Logika з’явилася у 2018 році, зокрема у Чернівцях – у 2020. Чого навчають у цій школі та за якою методикою – далі.



Яка вона – школа програмування Logika


Міжнародна школа програмування Logika вражає особливостями роботи та своїм поглядом на навчальний процес. Насамперед приваблює унікальна онлайн платформа-тренажер, за якою й навчаються в Logika. Цікаво, як вона працює? Все просто – онлайн платформа-тренажер просто підлаштовується під темп дитини. Якщо вона засвоює матеріал легко і швидко, програма видаватиме їй більш складні завдання, а коли якась тема є незрозумілою – завдання будуть однотипними і простішими, поки вирішення не даватиметься на раз-два. Також на цій платформі викладачі бачать час, за який виконано те чи інше завдання, що дозволяє пізніше зробити акцент на проблемних питаннях.

Зручним також є графік проведення занять, адже відбуваються вони на вихідних, коли діткам не треба спішити робити домашнє завдання в школу, а батькам – бігти на роботу. А учень з якихось причин пропустив заняття, наступного тижня він відпрацює пропущене з викладачем, щоб не відставати від групи.



Хто ж навчає у Logika та скільки часу триває курс?


Якщо у державні навчальні заклади відбирають вчителів із більшим досвідом роботи, то у школі програмування працюють лише молоді та прогресивні викладачі, з якими учні швидко знаходять спільну мову. У Logika стаж не має значення, адже перед працевлаштуванням потенційний наставник має пройти серйозний відбір, який триває три місяці. За цей час він має опанувати методичний матеріал, методику викладання та, звичайно, психологію дітей.

Що стосується тривалості курсів, то вони охоплюють 9 місяців, як навчання у школі, з вересня по травень або з листопада по червень. Хоча тут і у березні можуть запускати групу. А після випускного для учнів організовуються цікаві літні табори – для старших у горах, для молодших на базі школи програмування.



Logika – це про чітке дотримання принципів


Як відомо, усюди є свої правила, школа програмування Logika – не виняток. Щоб навчальний процес був максимально комфортним для учнів, атмосфера на уроках була доброзичливою, а навчальний матеріал засвоювався легко, викладачі дотримуються певних принципів роботи:

По-перше, роблять акцент на розвитку логічного і алгоритмічного мислення. Навчання в Logika – це не лише про програмування, а й про креативне мислення, нестандартне вирішення проблем та формування власної думки.

По-друге, навчання здійснюється в ігровій формі. Чим легше та цікавіше подано матеріал, тим більша ймовірність, що він добре засвоїться. Так, усі уроки в Logika мають свою сюжетну лінію. Наприклад, учні наймолодшої групи працюють за космічною тематикою – вони астрокадети, які летять на орбіту під керівництвом свого наставника-кеплера.



По-третє, регулярно організовують відкриті заняття. Після кожного навчального модуля, який триває 2-3 місяці, у школі проводяться такі зняття, щоб батьки змогли оцінити прогрес, а діти навчилися самопрезентації.

По-четверте, привчають дітей до командної роботи. Завдання на заняттях організовані таким чином, щоб дівчата та хлопці навчилися працювати не лише самостійно, а й у команді, дослуховуючись до думки інших.

По-п’яте, для дітей створена спеціальна система заохочення. На заняттях маленькі програмісти можуть заробити "логіки", які наклеюють у щоденниках. Зібравши певну кількість наклейок, їх можна обміняти на цікаві призи – футболки, чашки, шкарпетки, бананки тощо.



То чого ж можуть навчитися діти у школі програмування?


Поки в інших навчальних закладах змушують дітей зазубрювати матеріал, у школі програмування доводять їм, що вчитися цікаво, а здобуті навички можна легко застосувати на практиці. Учням Logika створити сайт – просто, розробити інтерфейс – нема проблем, запустити гру – за два заняття!

Наразі можна записатися на такі курси:


• Комп’ютерна грамотність – 7-8 років: діти вчаться створювати файли/тексти/таблиці/презентації та зберігати їх, працювати з інтернетом та різними видами графіки. А також ознайомлюються з основами створення сайтів.

• Візуальне програмування – 8-10 років: діти вивчають основи програмування на дитячій мові Scratch та створюють творчі проєктів – від простої анімації до реальних ігор та мультфільмів.

• Python Start – 12-14 років: діти вивчають кодування на одній із найзатребуваніших мов програмування у світі, створюють програми, а також ігри для ПК.

• Python Pro – 15-17 років: діти створюють мобільні додатки, сайти і 3D-ігри, розробляють інтерфейси, працюють із базами даних.

• Гейм-дизайн– 10-11 років: діти програмують справжні ігри на платформі Roblox.

• Створення вебсайтів – 11-12 років: діти самостійно працюють над розробкою інтернет-платформ.

Гадаєте, що якась тема буде цікавою вашій дитині, запишіть її на пробне заняття: https://logikaschool.com/



Адреса: м. Чернівці, вул. Міцкевича, 2( 2 поверх, 103 каб.)
Тел.: 0997683555 (Анна); 0931707440 (гаряча лінія)

Instagram: @logika_it_school
Facebook: @logika.it.school
YouTube: LogikaITSchool




Редактор: Марія Фернюк
26-11-2021, 16:19
Коментарів 0 Переглядів 7 776

Теги -
Пік переходів до ПЦУ відбувся у 2023 році

Валентин Пабат працював інженером програмістом у різних компаніях, зокрема міжнародних, керував технічними відділами різних установ та організацій

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Укінці всі охочі мали можливість відвідати майстерклас


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.