Як приготувати апетитну шаурму вдома за 15 хвилин

новини
2 139
0

У світовій кулінарії існує безліч неймовірних страв, але мало які з них по смаку та народній любові можуть зрівнятися з шаурмою.

Соковите м'ясо з овочами в пшеничному лаваші завоювало весь світ і має свої аналоги у різних країнах. Часто шаурму покупають у кіосках з фастфудом, але свіжість та якість інгредієнтів у такій страві викликають сумніви.



Приготувати смачну шаурму можна вдома з доступних інгредієнтів. Така шаурма складається з вірменського лаваша, м'яса і свіжих овочів - в ній немає ніяких консервантів і шкідливих продуктів. Таку їжу можна давати навіть дітям.

Шаурма класична домашня

Вірменський лаваш - 2 шт.

Пекінська капуста або листя салату - 100 г.

Куряче філе - 200 г.

Морква по-корейськи - 1 шт.

Помідор - 2 шт.

Свіжий огірок - 2 шт.

Сир - 100 г.

Сіль, перець.

Для соусу:


Курку нарізати на маленькі шматочки і обсмажити на рослинній олії, посолити. Капусту або салат дрібно нарізати. Нарізати помідор і огірки, моркву натерти на тертці і поперчити. Натерти сир на тертці.

Для соусу подрібнити часник і петрушку, і перемішати з майонезом, сметаною, каррі і хмелі-сунелі.

Лист лаваша розкласти на столі, відступивши від краю 2 см змастити збоку соусом. На соус покласти капусту, потім м'ясо, ще раз змастити соусом, зверху покласти овочі і сир. Загнути лаваш зверху і знизу, щоб начинка не випадала, і скрутити в трубочку.

Готову шаурму покласти на гарячу суху сковороду і підсмажити на 5 хвилин, щоб м'ясо нагрілося і розплавився сир.

Шаурма з сосискою домашня


Капуста білокачанна - 100 г

Кетчуп - 4 ч. л.

Лаваш тонкий вірменський - 2 шт.

Цибуля фіолетова - 1 шт.

Майонез - 4 ч. л.

Олія соняшникова рафінована - 30 мл

Петрушка свіжа - 2 гілочки.

Сосиски молочні - 4 шт.

Сир твердий - 100 г.

Помідор - 4 шт.

Сосиски відварити в каструлі і очистити від шкірки. Капусту дрібно нашинкувати, цибулю нарізати півкільцями, зелень дрібно порубати, сир натерти на тертці, нарізати помідор.

Лаваш змастити сумішшю кетчупу і майонезу. Викласти капусту, зелень і цибулю. Покласти сосиски і помідор, посипати сиром. Згорнути лаваш і підсмажити 3 хвилини з обох сторін.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.