DataLife Engine > новини > Як приготувати апетитну шаурму вдома за 15 хвилин

Як приготувати апетитну шаурму вдома за 15 хвилин


У світовій кулінарії існує безліч неймовірних страв, але мало які з них по смаку та народній любові можуть зрівнятися з шаурмою.

Соковите м'ясо з овочами в пшеничному лаваші завоювало весь світ і має свої аналоги у різних країнах. Часто шаурму покупають у кіосках з фастфудом, але свіжість та якість інгредієнтів у такій страві викликають сумніви.

{reklama}

Приготувати смачну шаурму можна вдома з доступних інгредієнтів. Така шаурма складається з вірменського лаваша, м'яса і свіжих овочів - в ній немає ніяких консервантів і шкідливих продуктів. Таку їжу можна давати навіть дітям.

Шаурма класична домашня

Вірменський лаваш - 2 шт.

Пекінська капуста або листя салату - 100 г.

Куряче філе - 200 г.

Морква по-корейськи - 1 шт.

Помідор - 2 шт.

Свіжий огірок - 2 шт.

Сир - 100 г.

Сіль, перець.

Для соусу:


Курку нарізати на маленькі шматочки і обсмажити на рослинній олії, посолити. Капусту або салат дрібно нарізати. Нарізати помідор і огірки, моркву натерти на тертці і поперчити. Натерти сир на тертці.

Для соусу подрібнити часник і петрушку, і перемішати з майонезом, сметаною, каррі і хмелі-сунелі.

Лист лаваша розкласти на столі, відступивши від краю 2 см змастити збоку соусом. На соус покласти капусту, потім м'ясо, ще раз змастити соусом, зверху покласти овочі і сир. Загнути лаваш зверху і знизу, щоб начинка не випадала, і скрутити в трубочку.

Готову шаурму покласти на гарячу суху сковороду і підсмажити на 5 хвилин, щоб м'ясо нагрілося і розплавився сир.

Шаурма з сосискою домашня


Капуста білокачанна - 100 г

Кетчуп - 4 ч. л.

Лаваш тонкий вірменський - 2 шт.

Цибуля фіолетова - 1 шт.

Майонез - 4 ч. л.

Олія соняшникова рафінована - 30 мл

Петрушка свіжа - 2 гілочки.

Сосиски молочні - 4 шт.

Сир твердий - 100 г.

Помідор - 4 шт.

Сосиски відварити в каструлі і очистити від шкірки. Капусту дрібно нашинкувати, цибулю нарізати півкільцями, зелень дрібно порубати, сир натерти на тертці, нарізати помідор.

Лаваш змастити сумішшю кетчупу і майонезу. Викласти капусту, зелень і цибулю. Покласти сосиски і помідор, посипати сиром. Згорнути лаваш і підсмажити 3 хвилини з обох сторін.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад