RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Ми знаємо, що для здоров'я шкіри треба пити більше чистої води, не забувати про глибоке очищення і захист від сонця. Але дерматологи стверджують, що у ванній кожної з нас живуть засоби, які завдають шкірі шкоди, хоч і рекламуються на кожному розі. Хто ці вороги?

Засоби з вітаміном С у прозорій тарі

Вітамін С на світлі окислюється, а за кімнатної температури руйнується навіть у непрозорій упаковці. Тож якщо у вас є крем з вітаміном С, але він не стоїть у холодильнику, вважайте, що ви викинули гроші на вітер. А ще вітамін С, що розпадається, може спровокувати алергію, інформує Ukr.Media.



Неоспорин і засоби, які містять його у складі

Креми з неоспорином часто призначали алергікам, проте з'ясувалося, що він теж є сильним алергеном і провокує серйозні подразнення шкіри. Обережніше!

Засоби з лаурилсульфатом натрію

Засоби для очищення з високим вмістом поверхнево-активних речовин можуть порушити природний захисний бар'єр шкіри. Перевірити легко: якщо після вмивання вам хочеться якомога швидше нанести крем, тому що шкіру стягує, тоді цей засіб вам не підходить.

Вітамін Е

Здивувалися? Ми теж. Тим часом вітамін Е дуже алергічний і негативно впливає на шкіру зі шрамами від акне або травм. У складі крему він цілком доречний, а у чистому вигляді наносити його на шкіру не варто.

Скраби з абразивними частинками

Дедалі менше людей їх використовують, але про всяк випадок нагадаємо: вони просто травмують шкіру, що може погіршити запальні процеси і спровокувати потрапляння у мікроподряпини інфекції.

Кокосове масло

Багато людей цінують його за здатність зволожувати шкіру, але воно комедогенне і за постійного застосування закупорює пори.

Засоби для очищення на основі олії

Вони відмінно розчиняють і знімають макіяж, але не здатні очистити пори. Якщо вам подобається подібний засіб, після його використання вмийтеся звичайним гелем або мусом.

Спиртовмісні засоби


Сушать шкіру, викликають лущення і шкідливі для капілярів. Ну, гадаємо, ви самі про це знаєте.

Смужки для носа

Колись такі смужки купували усі, і здавалося, що для очищення пір нічого кращого не вигадали... Однак смужки очищають лише верхню частину пір, з чим впорається і звичайний засіб для очищення. А якщо проблема у тому, що забруднення потрапляють занадто глибоко або сальні залози шкіри гіперактивні і виробляють забагато жиру, смужки лише маскують проблему, що згодом може закінчитися акне і іншими проблемами зі шкірою.

Ароматичні вуалі для шкіри


Якось так склалося, що ми довіряємо корейським трендам беззастережно. Ну... у цьому є резон, і в Азії дійсно винаходять дуже гарні засоби, але лише не вуалі. Це просто ароматична олія, яка дає візуальний ефект зволоженої ніжної шкіри, але взагалі доглядом вважатися не може.

Гелі для шкіри

У той час як продукти на основі гелю зазвичай добре підходять для жирної або схильної до акне шкіри, за наявності сухої шкіри безумовно слід уникати цих продуктів. Гель має підсушуючий ефект, що у разі сухої шкіри майже гарантує лущення і подразнення.

Засоби з горіхами у складі

Це можуть бути абразивні засоби, зволожуючі або поживні, просто слід пам'ятати, що горіхи — один з найпотужніших алергенів у світі. І навіть якщо ви кілька разів користувалися подібними засобами без негативних наслідків, краще вдаватися до них якомога рідше.

Креми та гелі від целюліту

Давайте відверто: це профанація. Більшість засобів від целюліту просто зволожують і розгладжують поверхню шкіри, але вплинути на жирові клітини адипоцити, які накопичують жир нерівномірно, створюючи горбки, вони не можуть. Шкоди не буде, теж не станемо брехати, але вирішення проблеми у даному разі суто естетичне. Целюліт — природний стан підшкірно-жирової клітковини, що посилюється з віком, і думати, що прибрати його можна, намазавши на шкіру крем, просто ілюзія, у яку ми усі дуже хочемо вірити...

Засоби для обличчя з ароматами


Так, більшості людей щастить, і ароматизовані креми та гелі відмінно їм підходять. Але якщо ви схильні до алергічних реакцій, то будь-який ароматизатор у складі косметичного засобу являє собою потенційну загрозу.

Сонцезахисні креми, що залишилися з минулої відпустки

Це парадокс, але погодьтеся: ми стежимо за терміном придатності туші, помади, крему для обличчя і шампуню, але цілком нормальним при цьому вважаємо не викидати залишки сонцезахисного крему, повернувшись з відпустки. Окреме питання, навіщо ми взагалі тягнемо цей крем назад. Але факт залишається фактом: більшість людей не замислюється про те, що будь-який розкритий і негерметичний крем починає залучати колонії бактерій, руйнуватися від температури (але не кажіть, що носите крем на пляж у холодильнику!) і навіть через місяць вже є небезпечним.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
23-10-2021, 01:50
Коментарів 0 Переглядів 917

Теги -


Викрили злочинну організацію, до якої входили відомі підприємці з Чернівців та службові особи
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.