RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

* На правах реклами

Закваски для сиру*


Приготування домашнього сиру – це відмінна практика, для гарантії свіжості і смаку продукту. Кожен, хто хоч раз замислювався про приготування сиру самостійно, знає, що не обійтися без закваски для сиру. Закваска для сиру включає в себе набір мікроорганізмів і бактерій для ферментації одного виду або відразу декількох. Залежно від складу закваски виходять різні види сирів, що відрізняються не тільки зовні і на смак, але і термінами придатності, кількістю вітамінів і ферментів, а також твердістю і структурою.

Приготування домашнього сиру, як і будь-якого іншого кисломолочного продукту, вимагає уважності та обережності. Обов'язково потрібно стерилізувати молоко і весь посуд, в якому буде проходити ферментація. Одним з характерних показників наявності в ферментуючомуся молоці хвороботворних організмів є поява невеликих бульбашок повітря.

Закваски для сиру мають досить широкий ряд варіацій, але в основному виділяють два види за основними культурами, які містяться в заквасці: термофільні і мезофільні. Термофільні культури в основному мають на увазі під собою різні стрептококи, але іноді використовують і інші. В основному культури термофільних заквасок працюють більш активно при досить високих температурах. В основному ці закваски використовують для виготовлення напівтвердих і твердих сортів сиру.

Мезофільні закваски діляться на два підвиди: гомоферментативні та гетероферментативні. Гомоферментативное закваски дають яскравий кисломолочний смак сиру, а також впливають на його структуру - сир на такий заквасці буде більш щільним і шаруватим, без перфорації і пір. Найчастіше цю закваску використовують для сирів розсолів.

Гетероферментативні ж дають сиру перфорацію і м'який вершковий смак. Використовуючи якості кожного виду заквасок для сиру можна експериментувати і змішувати різні види, коректуючи смак, структуру сиру, його запах і терміни зберігання. Всі види культур різних видів заквасок для сиру відмінно взаємодіють один з одним, тому різниця в пропорціях і відходження від класичних рецептів приготування сиру не приносять ніякої шкоди.

Для гарантовано якісного домашнього приготування найліпше буде використовувати закваски бренду “VIVO”, оскільки вони мають усі необхідні сертифікати якості продукції та зарекомендували себе на ринку молочних заквасок. Серед заквасок “VIVO” можна зайти найрізноманітніші закваски для йогуртів, сиру, ряженки та кефіру.
Редактор: Марія Фернюк
25-08-2021, 14:45
Коментарів 0 Переглядів 929

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.