RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Незабаром початок навчального року. І останній місяць літа – чудова нагода не тільки для придбання шкільного приладдя та одягу, а й для того, щоб перевірити здоров’я школярів.
Щоб не штовхатись у довгих задушливих чергах, ви можете у комфортних умовах пройти всі необхідні обстеження й отримати важливі консультації у фахівців приватних медичних клінік Чернівців, серед яких клініка мікрохірургії ока "Медікус-Чернівці", медичний центр "Базисмед" та Центр реабілітації "Аватаж".




Перевіряємо зір


– За здоров’ям очей дитини батькам потрібно слідкувати постійно, від самого народження малюка. Як це зробити правильно, на що звертати увагу, щоб не пропустити важливі зміни, – пояснює лікар-офтальмолог клініки мікрохірургії ока "Медікус-Чернівці" Людмила ЯРОШКЕВИЧ. – До гігієни зору важливо привчати дітей з раннього віку. Слідкуйте за режимом зорового навантаження, давайте відпочинок очам кожні 20-30 хв. Слідкуйте, щоб дитина виконувала уроки в тихому, добре освітленому приміщенні, читала з робочою відстанню не менше 30 см, не читала лежачи та у транспорті.


Лікар-офтальмолог Людмила ЯРОШКЕВИЧ


Щороку перевіряйте зір дитини. Слідкуйте, чи не розпочала вона примружуватись, наближати до очей текст, скаржитись, що не бачить дошки, тримати голову та проєктувати погляд під певним кутом. Все це повинно вас насторожити, тому варто звернутися до офтальмолога.

– Зменшіть час перегляду телевізора та користування гаджетами. До 2-х років слід повністю обмежити дитину від гаджетів, – зауважує лікар-офтальмолог клініки мікрохірургії ока "Медікус-Чернівці" Оксана ГОРПЕНЮК. – Із 2- та 3-річного віку дітям дозволяється давати телефон або планшет лише на 5-10 хв. на день. Із 4-х років цей час можна збільшити до 15-20 хв., у 5-6 років. до 30-40 хв., а починаючи з 6 років – до 1 год. з перервами.


Лікар-офтальмолог Оксана ГОРПЕНЮК


Серед найчастіших проблем від надмірного захоплення телефонами та планшетами – спазм акомодації, короткозорість, порушення психіки та нервового стану дитини.

– Основне для підтримки гостроти зору дитини – це її здоровий спосіб життя, – зауважує лікар-офтальмолог клініки мікрохірургії ока "Медікус-Чернівці" Наталя ПУЛИК. – Зір псується переважно від тривалого статичного навантаження на очі, порушується кровопостачання очей і очних м’язів. Тому для дітей дуже корисні рухливі ігри на свіжому повітрі, заняття у спортивних секціях. Також потрібно захищати очі якісними сонячними окулярами. Адже ультрафіолетові промені несприятливо впливають на сітківку нашого ока і можуть суттєво пошкодити зір.
Крім того, м’язи ока, як і інші м’язи нашого тіла потребують тренування.


Лікар-офтальмолог Наталя ПУЛИК


У клініці "Медікус-Чернівці" є комплекс спеціальних ефективних комп’ютерних, лазерних і фізіотерапевтичних тренувань зору дитини, що допоможуть зберегти та розвинути зір вашої дитини. Лікар-офтальмолог підбирає комплекс апаратних вправ, який буде адекватно лікувати наявну проблему. Також ви можете тренувати зір дитини самостійно, в домашніх умовах.



Важливі поради:


– Дитина може дивитися на віддалені об’єкти і називати їх, а може дивитися і зображувати їх у себе на аркушах для малювання.
– Для розвитку рухливості очей корисні будь-які механічні іграшки, що рухаються, ігри з м’ячем.
– У школі дитина має сидіти так, щоб бачити написане на дошці без напруження. Час від часу їй корисно дивитися у вікно.
– Вчіть дітей кліпати повіками, частіше переводити погляд з ближнього об’єкта на віддалений і навпаки.
– Дуже важливим у профілактиці захворювань очей є харчування, збагачене необхідними вітамінами і мінералами, – наголошує лікар-офтальмолог Наталя ПУЛИК. – Тому батьки мають знати, які продукти найбільше "бережуть" наші очі. Серед продуктів, які обов’язково повинні входити до щоденного раціону харчування дитини: морква, чорниця, гарбуз, капуста броколі, шпинат і листова капуста, яйця, авокадо, помідори, лосось.

Усе, що росте у бабусі на грядці – корисно для здоров’я, тому активно вживайте український борщ, капусту та моркву і будьте здорові!



Обираємо свого педіатра чи сімейного лікаря


Для кожних батьків – їхня дитина найдорожча та найцінніша. Щоб забезпечити своїй дитині якісні медичні послуги у кваліфікованих лікарів та в комфортних умовах, батьки можуть підписати декларацію з лікарями приватної клініки "Базисмед Сімейний".



– У нас працюють педіатри та сімейні лікарі з великим досвідом роботи та напрацьованою методикою спілкування з дітками, – розповідають у медичному центрі "Базисмед". – Адже діти не завжди можуть пояснити, що їх турбує. Наші лікарі різними шляхами і способами з’ясовують причину поганого самопочуття та підбирають грамотне лікування.


Сімейний лікар відділення "Базисмед Сімейний" Аліна Олександрівна СОКОЛЮК


У період активного росту та розвитку дитини візити до педіатра мають бути регулярними.
Підписати декларацію з педіатром або ж сімейним лікарем можна у будь-який час аж до повноліття. Дитина, яка досягла 14 років та отримала id-картку, може самостійно підписати декларацію.

Переваги декларації "Базисмед Сімейний":


- Можливість уникнути черг, записатися на прийом у будь-який зручний час і отримати кваліфіковану допомогу європейського рівня.

- Батьки можуть обрати лікаря, який знайде підхід саме до їхньої дитини, викликатиме в неї довіру та відчуття безпеки.

- Комплексність та зручність. Дитину може подивитися лікар, тут же відбувається вакцинація та здача всіх необхідних аналізів, що надзвичайно зручно, особливо для зайнятих батьків.

- Працюємо за протоколами доказової медицини, тож наші пацієнти убезпечені від прийому непотрібних організму ліків та зайвих витрат на них.

- Якісний догляд та лікування у найсучасніших умовах та з використанням найсучаснішого обладнання. Відділення сімейної медицини невеликі, фахівці не перевантажені деклараціями і точно зможуть приділити достатньо часу саме вашому питанню.



"Базисмед Сімейний" пропонує унікальну послугу!


Придбавши абонемент за 2000 грн, ви можете розширити пакет лікарської допомоги такими безкоштовними послугами, як: 2 візити до вузьконаправлених спеціалістів, безкоштовне УЗД, відділення денного стаціонару, послуги медичної сестри, зв’язок з лікарем 24/7, складання індивідуальної програми обстежень та справжній комфорт у медичному закладі. Цього достатньо, щоб пройти всі необхідні планові обстеження для вашої дитини.

Піклуйтеся про здоров’я своєї дитини з "Базисмед Сімейний"!(Ліцензія на здійснення медичної практики наказ МОЗ України від 19.08.2019 р. №1830)


Педіатр відділення "Базисмед Сімейний" Людмила Олегівна БОГДАНОВА


Перевіряємо опорно-руховий апарат


– Найчастіше батьки звертаються до ортопеда з кількох причин: вроджені (спадкові) патології опорно-рухового апарату (клишоногість, плоскостопість, дисплазія тазостегнових суглобів, сколіоз, сутулість, неправильна постава та інші) та набуті захворювання і стани (вивихи, розтягнення, переломи, викривлення хребта, кили (грижі), порушення постави тощо), – розповідають у чернівецькому Центрі реабілітації "Аватаж", який пропонує професійне лікування дитячих ортопедичних захворювань. – Однак найважливішим у дитячій ортопедії є профілактика таких захворювань і станів.



– У віці 6-7 років рекомендуємо звернутися до дитячого ортопеда, навіть якщо відсутні будь-які тривожні симптоми, – зазначають фахівці Центру Awatage. Адже саме у цей період у дітей формується постава. Слід звернути увагу, в якому положенні дитина перебуває на уроках. Також причинами неправильного формування постави можуть бути знижена рухлива активність дитини або зайва вага.

Зокрема батькам варто звернутися до ортопеда при таких симптомах і ознаках у дитини:


- при ходьбі спостерігаються постійні підйоми на носки;
- викривлення в спині, виражене різною висотою плечей;
- при ходьбі помітне прикульгування;
- хода "качечкою", "в перевалку";
- клишоногість;
- викривлення або різна довжина кінцівок;
- під час ходьби: біль, низька рухливість, швидка стомлюваність;
- будь-який біль у кінцівках, хребті, суглобах ніг.

Якщо ви виявили хоч якийсь із перерахованих вище симптомів у вашої дитини – не відкладайте візит до лікаря, адже своєчасне виявлення проблем розвитку хребта допоможе уникнути ускладнень і запобігти критичним відхиленням за допомогою безпечних методів лікування.



У Центрі реабілітації "Аватаж" у Чернівцях функціонує сучасний зал кінезіотерапії, де зосереджені найбільш ефективні методики вирішення проблем у сфері дитячої ортопедії (кінезіотерапія, фізіотерапія, Центр Євмінова, індивідуальні ортопедичні устілки та заняття з реабілітологом).

Сертифіковані реабілітологи нашого центру, які пройшли навчання у Києві і Запоріжжі, володіють глибокими знаннями у сфері реабілітації опорно-рухового апарату у дорослих та дітей. Програму лікування і реабілітації контролює дитячий ортопед, який здобув кваліфікацію у Національній медичній академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика у Києві.

Уже в перший місяць занять пацієнти відзначають видимі зміни у виправленні постави та лікуванні сколіозу, що позитивно впливає на профілактику у майбутньому проблем із суглобами та хребтом.

Чи готова ваша дитина до школи: де у Чернівцях перевірити здоров’я школяра?*


Вирішуємо неврологічні недуги


Захворювання і розлади неврологічного характеру у дітей – особлива проблема, яка викликає неабияке занепокоєння у батьків і наштовхує на пошуки кваліфікованих фахівців, щоб її вирішити. Окрім діагностованих станів, дитина може бути гіперактивною, імпульсивною, істеричною або навпаки – занадто спокійною, байдужою, апатичною. В одних випадках це – норма і не загрожуватиме здоров’ю вашої дитини, а в інших – може стати проявом серйозного захворювання. Тому варто вчасно звернутися до фахівців, щоб попередити проблему.

У наш час з’явилася унікальна можливість лікування різних неврозоподібних станів у дітей за допомогою неінвазивних методик – без таблеток і уколів, без операцій і побічних ефектів.



– У Центрі реабілітації "Awatage" ми пропонуємо рішення чисельних неврологічних недуг у дітей і дорослих за допомогою передових технологій та унікальних запатентованих методик, – розповідають фахівці Центру реабілітації "Аватаж".

До нашої клініки можуть звернутися батьки із такими захворюваннями невротичного характеру у дітей:


- хвороби ЦНС – всі різновиди синдромів, порушень, станів;
- дегенеративно-дистрофічні процеси;
- патології периферичної нервової системи;
- синдром Дауна;
- ДЦП;
- аутизм;
- проблеми з вимовою, сприйняттям звуків, порушенням слуху;
- затримка психо-фізичного розвитку;
- нетримання калу і сечі;
- неврози та інші неврозоподібні стани;
- гіперактивність;
- наслідки нейроінфекцій;
- з метою загального зміцнення організму.



Одна з унікальних прогресивних методик, яку використовують у нашому центрі, – це мікрополяризація головного і спинного мозку, яка завдяки електричним імпульсам незначної сили викликає розвиток нервових тканин головного мозку і призводить до утворення нових, ще більш тісних зв’язків між нейронами, – зазначають у Центрі реабілітації "Аватаж".Відмінні результати ми спостерігаємо у лікуванні: різних захворювань судинної системи мозку, синдрому Дауна, ДЦП, аутизму, в реабілітації після перенесеного інсульту, нейроінфекції, черепно-мозкових травм, затримки психомовного розвитку, а також ця методика сприяє поліпшенню пам’яті, зору, творчого мислення у дітей і дорослих.

Лікування у нас відбувається амбулаторно, без перебування дитини у стаціонарі. Кількість і тривалість курсу визначає лікуючий лікар, залежно від основного захворювання, його стадії та вираженості симптоматики.

Наші фахівці обов’язково беруть участь у європейських семінарах, тренінгах, науково-медичних конференціях, що дають можливість удосконалювати свої знання і навички у галузі ударно-хвильової терапії, мікрополярізації мозку і нейрореабілітації.

По методиці мікрополяризації Центр реабілітації "Аватаж" – єдиний в Україні сертифікований медичний заклад всесвітньо відомого Інституту медичної реабілітації "Возвращение" (м. Санкт-Петербург), який створений на базі Інституту мозку імені Бєхтєрєва.

Довірте нам своє здоров’я і здоров’я своїх дітей – і ми виправдаємо ваші очікування та довіру!

Редактор: Марія Фернюк
3-09-2021, 09:58
Коментарів 0 Переглядів 5 207

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.