Як маринувати помідори на зиму - 5 перевірених рецептів

новини
1 059
0

Для того, щоб порадувати себе ароматною і соковитою закускою, скористайтеся одним з рецептів, наведених нижче.

Пікантності і оригінальності маринаду додадуть не тільки спеції, але і різні овочі і фрукти, пише Уніан.



Мариновані помідори - корисні рекомендації

- Кожен рецепт написаний для банки об'ємом 3 л. Ви можете самі вирішувати, яка кількість помідорів візьмете. Головне - укладайте їх щільно і заливайте рідиною до самого краю.

- Обов'язково ретельно мийте всі інгредієнти, а банки стерилізуйте.

- Невеликий секрет: якщо хочете уникнути "підривання" консервації, проткніть зубочисткою місце плодоніжки овоча.

- Після того, як закатаєте банки, переверніть їх, накрийте теплою тканиною і поставте на кришки.

Рецепт маринованих помідорів на зиму - варіант з додаванням зелені

петрушка - 6 гілочок;

кріп - 8 парасольок;

часник - 3 зубчики;

лавровий лист - 3 шт;

сушена гвоздика - 3 бутона;

запашний перець - 9 горошин;

помідори - 1-2 кг;

вода - 1.5 л (приблизно);

сіль - 2.5 ст. л;

цукор - 100 гр;

оцет 9% - 1.5 ст. л.

Викладаємо на дно банки 3 гілочки петрушки, 4 парасольки кропу і половину часнику, нарізаного пластинами. Додаємо лавровий лист, гвоздику і перець.

Зверху викладаємо помідори і висипаємо ту кількість зелені, що залишилась. Вливаємо в банку окріп, накриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.

Зливаємо рідину з банки в каструлю, додаємо сіль, цукор, оцет і перемішуємо. Доводимо до кипіння і варимо пару хвилин. Потім вливаємо рідину в банку і закочуємо.

Помідори у власному соку

помідори - 4 кг (приблизно);

яблучний оцет.

Для томатного соку (кількість вказана на 1 літр):

цукор - 3 ст. л;

сіль - 1.5 ст. л.

У кожну банку з тих, що ви приготували для консервації, вливаємо 1.5 ст.л яблучного оцту. Всі помідори сортуємо і ділимо на дві частини. Найменші і красиві відбираємо, а ті, що мають непривабливий вигляд, залишаємо для соку. Якщо є пошкоджені овочі, зрізаємо всі "проблемні" місця.

Не забуваємо підготувати простерилізовані банки.

Беремо помідори для томатного соку, розрізаємо кожен навпіл і пропускаємо через м'ясорубку або блендер. Одержаний сік зливаємо в каструлю, додаємо цукор і сіль, доводимо до кипіння.

Після того, як маса закипить, відразу вимикаємо вогонь.

Викладаємо в банки помідори, заливаємо окропом. Пам'ятайте про те, що потрібно вливати воду поступово, щоб банки не лопнули. Накриваємо банки кришками і чекаємо пару хвилин, поки вміст простерилізується.

Потім зливаємо окріп. Заповнюємо банки томатним соком до самого горлечка і додаємо 1 ст.л яблучного оцту.

Закочуємо банки, перевертаємо на кришки і накриваємо теплою тканиною.

Мариновані помідори - рецепт з морквою і перцем

помідори - 1.5-2 кг;

вода - приблизно 3 літри;

морква - 1 шт;

болгарський перець - 1 шт;

гострий перець - половинка;

часник - 6-8 зубчиків;

кріп, петрушка;

сіль - 2.5 ст. л;

цукор - 3 ст. л;

суміш перців - 10-15 горошин;

оцет 6% - 100 мл.

Кидаємо в банку листя хрону і укладаємо зверху помідори. Кип'ятимо воду, заливаємо нею овочі, накриваємо кришкою і залишаємо на 25 хвилин.

В цей час через м'ясорубку пропускаємо моркву, перці, часник і зелень. Беремо каструлю, наливаємо в неї 1 л.води, засипаємо овочеву масу, додаємо сіль і цукор, перемішуємо. Доводимо на помірному вогні до кипіння і варимо 5 хвилин.

Зливаємо воду з помідорів, насипаємо в банку спеції, оцет і овочеву масу. Якщо потрібно, доливаємо до країв окріп. Закочуємо банки.

Як маринувати помідори на зиму з виноградом

часник - 6-8 зубчиків;

болгарський перець - 1 шт;

кріп - 3 парасольки;

помідори - 1.5-2 кг;

білий виноград - 450 гр;

вода - 1.5 л (приблизно);

сіль - 3 ст. л;

цукор - 5 ст. л;

яблучний оцет - 2.5 ст. л;

соєвий соус - 2-3 ст.л (за бажанням).

На дно банки викладаємо нарізані часник, перець і кріп. Утрамбовуємо помідори, чергуючи їх з виноградом. Наливаємо в банку окріп, накриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин. Потім зливаємо воду в каструлю, додаємо сіль, цукор і кип'ятимо 5 хвилин.

Додаємо в банку яблучний оцет, соєвий соус і розсіл, а після - закочує.

Рецепти маринованих помідорів з цибулею

ріпчаста цибуля - 3-4 шт;

сушена гвоздика - 10 бутонів;

помідори - 1-2 кг;

вода - 1.5 л (приблизно);

сіль - 2 ст. л;

цукор - 5 ст. л;

оцтова есенція - 1 ст. л

Нарізаємо цибулю кільцями. Викладаємо в банку половину від нарізаної кількості, додаємо гвоздику. А потім чергуємо помідори з цибульними кільцями.

Наливаємо в банку окріп, накриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин. Потім зливаємо воду в каструлю, насипаємо сіль і цукор, перемішуємо і кип'ятимо. Додаємо оцет, заливаємо помідори киплячою сумішшю і закочуємо.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Столики - на пішохідному переході: у Чернівцях на дорозі облаштували літній майданчик
9 529
Ексочільник МСЕК організував на Буковині масштабну схему ухилення від мобілізації
6 682
Багаторічний декан філфаку ЧНУ, поет Борис Бунчук відзначає поважний ювілей
6 186
Голові Чернівецької облради хочуть висловити недовіру: депутати посперечалися через це
5 904
«Укрпошта» продає п’ятиповерхову будівлю у центрі Чернівців
4 831
Онколог з Чернівців назвав невидимі симптоми раку, які часто ігнорують
4 803
Магнітні бурі 12 вересня 2025: коли очікувати пік і як підготуватися
4 785
Депутати Чернівецької облради достроково припинили повноваження голови Олексія Бойка
4 572
Приховані статки депутатів та фіктивна інвалідність: на Буковині правоохоронці продовжують викривати "схеми"
4 150
Олексій Бойко звинуватив у своєму звільненні голову Чернівецької ОВА
4 119


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.