Лікарка попередила про підступну небезпеку квасу

новини
1 220
0
Лікарка попередила про підступну небезпеку квасу

Лікарка дієтологиня Ольга Корабльова назвала причину і діагноз, при яких вживання квасу не рекомендовано.

"Максимальна кількість квасу, яку можна випити в день без шкоди для здоров'я - до 0,5 літрів. У більшому обсязі напій здатний затримувати рідину, провокувати набряки, що шкідливо для володарів високого тиску", — каже медик, пише Главред.



За її словами, квас має підвищену кислотність. Його варто виключити при наявності:

- каменів у жовчному міхурі або нирках,

- захворюваннях печінки,

- гастриті,

- виразки.

"Якщо поставлений такий діагноз, квас може викликати загострення, печію, запалення слизової в нижніх відділах стравоходу. Крім того, слід пам'ятати, що квас результат бродіння, і тому не рекомендований при хворобах кишечника, зокрема, коліті", — зазначила дієтолог.

Алкогольним напоєм квас не є, але невеликий "градус" — до 1,2% — в ньому все ж є. Таким чином, вагітним і годуючим матерям варто взагалі відмовитися від квасу.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.