DataLife Engine > новини > Лікарка попередила про підступну небезпеку квасу

Лікарка попередила про підступну небезпеку квасу

Лікарка попередила про підступну небезпеку квасу

Лікарка дієтологиня Ольга Корабльова назвала причину і діагноз, при яких вживання квасу не рекомендовано.

"Максимальна кількість квасу, яку можна випити в день без шкоди для здоров'я - до 0,5 літрів. У більшому обсязі напій здатний затримувати рідину, провокувати набряки, що шкідливо для володарів високого тиску", — каже медик, пише Главред.

{reklama}

За її словами, квас має підвищену кислотність. Його варто виключити при наявності:

- каменів у жовчному міхурі або нирках,

- захворюваннях печінки,

- гастриті,

- виразки.

"Якщо поставлений такий діагноз, квас може викликати загострення, печію, запалення слизової в нижніх відділах стравоходу. Крім того, слід пам'ятати, що квас результат бродіння, і тому не рекомендований при хворобах кишечника, зокрема, коліті", — зазначила дієтолог.

Алкогольним напоєм квас не є, але невеликий "градус" — до 1,2% — в ньому все ж є. Таким чином, вагітним і годуючим матерям варто взагалі відмовитися від квасу.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад