Апетитна капустяна запіканка: як приготувати смачну страву

новини
1 250
0
Апетитна капустяна запіканка: як приготувати смачну страву

Смачну овочеву запіканку готують із білокачанної, цвітної капусти або з броколі.

Можна також додати до неї м’ясний фарш чи картоплю – це надасть запіканці цікавого смаку, пише Уніан.



Капустяна запіканка

- Капуста білокачанна - 1 кг

- Морква - 2 шт.

- Цибуля - 2 шт.

- Масло вершкове - 140 г

- Молоко - 200 г

- Яйце куряче - 4 шт.

- Сіль - 0,5 ч. л.

- Перець - за смаком

- Петрушка - для прикрашання

Цибулю нарізати кубиками. Моркву нарізати на великій тертці.

Вершкове масло розтопити на сковороді на маленькому вогні. Спасерувати на ньому цибулю та моркву, щоб вони злегка підзолотилися й дали приємний аромат.

Капусту очистити від верхнього листя й нашаткувати. Посолити її та злегка обім’яти. Відправити капусту до цибулі та моркви, смажити, поки не випарується волога. Остудити.

Яйця розбити в миску і злегка розбити вінчиком. Влити молоко і продовжувати збивати, поки яйця не з'єднаються з молоком. Залити цією сумішшю капусту, перемішати і відправити у попередньо змащену олією форму для запікання.

Запікати у заздалегідь розігрітій до 200°С духовці упродовж 30 хвилин. Готову запіканку прикрасити листочками петрушки.

- Запіканка з цвітної капусти та шинки

- Цвітна капуста - 0,5 кг.

- Сир твердий - 100-150 г

- Шинка - 150 г

- Ріпчаста цибуля - 1 шт.

- Кріп - 5-6 гілочок

- Яйця - 4-5 шт.

- Молоко - 300 мл.

- Часник - 1-2 зубчики

- Сіль - за смаком

- Олія соняшникова - для смаження

Цвітну капусту помити у теплій воді, розділити на суцвіття. Відварити її в киплячій підсоленій воді впродовж 3-4 хвилин.

Дрібно нарізати цибулю, а шинку – кубиками. Обсмажити цибулю на олії до золотистого кольору, потім додати шинку й обсмажувати ще 1 хвилину.

Приготування заливки. Збити яйця вінчиком, додати молоко та пропущений через прес часник. Трохи посолити і ще збити вінчиком.

Сир натерти на великій тертці.

Викласти у форму для запікання капусту, зверху додати смажену цибулю з шинкою. Притрусити нарізаним кропом. Полити яєчною заливкою й посипати тертим сиром.

Відправити форму в розігріту до 190°С духовку на 25-30 хвилин.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram




Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
«Не завжди діти відразу говорять про це»: скількох педофілів засудили на Буковині за останні п’ять років
ексклюзив
«Тато – мій ангелик»: дружина загиблого воїна з Буковини просить визнати його Героєм
Сьогодні на Буковині попрощаються із воїном Віталієм Шалаєвим
27 червня, 2025
Із липня для студентів та школярів зміниться вартість проїзду в громадському транспорті Чернівців
У Чернівцях в суботу низка будинків залишаться без водопостачання: будуть підвозити воду
У Чернівцях звільнився з посади директор департаменту урбаністики та архітектури
Не стало захисника із Буковини Віталія Шалаєва
26 червня, 2025
Із російського полону повернувся буковинський захисник Петро Щербатий
Пробули у полоні понад три роки: Україна повернула ще одну групу захисників
ДТП на Буковині: водій мопеда впав та травмувався