RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як зберегти красу і здоров'я, якщо постійно сидиш за комп'ютером

Бути розумною і красивою? Легко! Професія програміста стає все більш популярною серед дівчаток, тому ми вирішили розповісти, як зберегти красу при довгій роботі за комп'ютером (дорослим теж стане в нагоді), інформує Ukr.Media.

Заведено вважати, що програмування — це професія не дуже жіноча, несумісна з красою і здоров'ям, зате сумісна із надмірною вагою, сутулістю і зіпсованим зором. Розвінчуємо міфи разом з жіночою частиною викладачів програмування.



​​​​​​​Програмування — це не та сфера, яка зобов'язує до постійного контролю за зовнішністю. Але якщо є бажання, як і в інших сферах діяльності, комфорт на роботі може виглядати привабливо. Комусь комфортно в светрі і окулярах, а хтось не може прожити і дня без червоної помади. Головне, прислухатися до власних відчуттів і не відмовляти собі в турботі.

Всі програмісти ходять в окулярах


Тривале сидіння за комп'ютером і правда може привести до зниження гостроти зору. Частота моргання очима знижується приблизно в тричі, що призводить до висихання слізної рідини. З неприємних симптомів — почервоніння, свербіж, печіння.

Але якщо дотримуватися певних правил, можна уникнути носіння окулярів або коригуючих зір лінз:

- Відпочивати — робіть перерви в роботі за комп'ютером. Намагайтеся не споглядати монітор більше 40 хвилин поспіль, давайте очам розвантаження.
- Відсуньтеся від монітора. Сучасні комп'ютери не роблять шкідливого випромінювання на організм, але це не означає, що можна впритул сидіти біля монітора. - Безпечна відстань — 50 сантиметрів.
- Полюбіть гімнастику для очей. Кожні 30-40 хвилин робіть вправи для очей. Сильно заплющте, а потім відкрийте і розслабте очі; дивіться по черзі то вдалину, то на близький предмет; закрийте очі і робіть ними обертальні рухи (в сторони і "вісімки").

Для того щоб зір залишався в нормі, необхідно обмежувати час перебування за комп'ютером. Але діти, наприклад, можуть сильно захопитися, особливо якщо роблять якийсь творчий і цікавий проєкт. Тому ми радимо батькам ставити будильник, який нагадає дитині, що пора закінчувати або настав момент зробити перерву. Такий підхід можна практикувати і дорослим.

Всі програмісти сутуляться

Красива постава — мрія будь-якої дівчини. Але хребет піддається постійному навантаженню протягом дня, а в положенні сидячи навантаження на міжхребцеві диски трохи більше, ніж стоячи або лежачи. Навіть дорослі не можуть контролювати те, як вони сидять. З дітьми ще складніше: комп'ютер захоплює їх увагу, і дитина не відчуває, що сутулиться.

Щоб уникнути негативних наслідків, всім нам важливо робити перерви, досить рухатися і підібрати правильні меблі:

- Візьміть за правило робити фізкультхвилинку кожні 40 хвилин. Буде достатньо 15 присідань, 15 підходів на прес і 2-х хвилин стрибків.
- Пам'ятайте правило — під час роботи за комп'ютером руки лежать на столі, а ноги стоять на підлозі.
- Підберіть відповідні меблі — стіл і стілець для дитини, які будуть відповідати її зросту, і зручне крісло для себе.

Для збереження постави скористайтеся подушечкою 15 на 8 сантиметрів, заповненою будь-якою крупою. Кладемо її на голову і тримаємо, щоб не впала. - Також для більшого комфорту і зниження навантаження використовуйте спеціальну підставку для зап'ястя під мишу. Аналогічні є і під клавіатуру.

Програмісти страждають зайвою вагою

Довге сидіння за комп'ютером загрожує тим, що ми менше рухаємося, а заодно менше часу проводимо на свіжому повітрі. Створюється так звана гіподинамія. Паралельно з нею можуть початися проблеми з апетитом: у одних він стає підвищеним, інші, навпаки, забувають про їжу, в чому теж немає нічого хорошого для здоров'я.

Фахівці радять підключати фізичні навантаження. Якщо немає бажання ходити в зал, можна займатися вдома по уроках на YouTube або імпровізувати в танцях під улюблену музику.

Людина, яка займається програмуванням, знає, що таке порядок. Вона з легкістю може розпланувати свій день і включити в нього спорт і процедури по догляду за собою. Якщо відчуваєте, що втомилася — відпочиньте. Не сидіть за комп'ютером до тих пір, поки не потемніє в очах. При такому стані нічого якісного не вийде, а здоров'я погіршиться.

Нашкодити здоров'ю і зовнішності можна будь-якою малорухливою роботою. Тому важливо чергувати активності — інтелектуальні та фізичні.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
2-03-2021, 01:50
Коментарів 0 Переглядів 690

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.