RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* Політична реклама

Максим Заремський – український громадський діяч, спортсмен, тренер, засновник низки фітнес-проєктів та щорічного спортивного фестивалю, управлінець, народний депутат України ІХ скликання, член депутатської фракції політичної партії "СЛУГА НАРОДУ", обраний по одномандатному мажоритарному 202 виборчому окрузі, до складу якого входять колишні Кіцманський, Путильський, Вижницький та частина Сторожинецького районів Чернівецької області (сьогодні це новоутворені Вижницький та частина Чернівецького районів).

Народний депутат України Максим Заремський: про зниження тарифів, повеневу ситуацію, розвиток туризму та волонтерську діяльність*


Про деякі аспекти його діяльності розповімо більш детально:

Зниження тарифів на природний газ

Прийняте Національною комісією рішення, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо значного збільшення вартості природного газу для населення викликало хвилю критики та протестних настроїв у суспільстві.
Усі ми могли наочно спостерігати як люди масово перекривали автомобільні дороги, проводили страйки і демонстрації як біля будівель органів виконавчої влади, так і органів місцевого самоврядування. Це в свою чергу блокувало та унеможливлювало належну роботу останніх, а перекриття автомобільних доріг породжувало часткову чи повну зупинку руху транспорту на довгий час.

Зокрема, до народного депутата України з початку 2021 року надійшла дуже велика кількість звернень від жителів 202 виборчого округу про подання в межах повноважень депутатських звернень та запитів до Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо втручання в ситуацію із введенням плати за транспортування та доставку природного газу шляхом її скасування, а також про вжиття можливих заходів щодо передачі газотранспортних систем з балансу "облгазів" на баланс місцевих рад.

Варто наголосити, що Максим Заремський стурбований ситуацією, яка зараз склалася в нашій країні через введення плати за транспортування природного газу та значного збільшення її вартості у 2021 році. Поділяючи думку виборців, він в межах повноважень вживав усі можливі дії щодо скасування скандальних рішень зі сторони НКРЕКП, зокрема: подавав до відповідних органів виконавчої влади депутатські запити та звернення, проводив робочі зустрічі з даних питань, зареєстрував у Верховній Раді України відповідний проект постанови про скасування плати за транспортування газу та передачі газотранспортних систем на баланс місцевих рад. Про це ми з вами могли наочно спостерігати через соціальні мережі та ознайомлюючись із відповідною інформацією у місцевих засобах масової інформації та медіа ресурсах.

Спільними зусиллями всіх жителів нашої країни вдалося домогитися компромісу зі сторони органів виконавчої влади, і вже 18 січня 2021 року Урядом було прийнято рішення про зменшення вартості природного газу для населення та встановлення її граничної вартості до кінця опалювального сезону чи до припинення дії карантинних обмежень.
Робота народного депутата України Максима Заремського щодо по інших порушених вище питаннях продовжується.

Щодо червневого паводку 2020 року


Надзвичайна подія, яка склалась на території Чернівецької області внаслідок тривалих проливних дощів та підвищення рівня вод в червні цього року, нанесла значні збитки місцевій інфраструктурі та особистих домоволодінням громадян.

Збитки, що були завдані внаслідок випадання сильних проливних дощів та підняття рівня підземних вод просто колосальні. Значних пошкоджень зазнали об’єкти дорожньої, транспортної, соціальної інфраструктури, приватні домоволодіння громадян, їхні огороди та сільськогосподарські посіви.
З 22 по 26 червня 2020 року, тобто протягом всього часу існування цієї надзвичайної ситуації, народний депутат України Максим Заремський особисто перебував на своєму виборчому окрузі та проводив обстеження-огляди підтоплених стихією житлових будинків та присадибних ділянок жителів Кіцманського, Путильського, Вижницького та Сторожинецького районів Чернівецької області, а також пошкодженої місцевої інфраструктури, зруйнованих доріг, гідротехнічних споруд та дамб тощо.

Також, в межах повноважень, ним вживались невідкладні та оперативні заходи щодо надання допомоги місцевим жителям, які постраждали внаслідок стихії.
Для того, щоб в майбутньому повторна стихія не завдала ще більших збитків, необхідно було в терміновому порядку провести капітальні ремонти дамб та берегових кріплень на річках, а також виконати значні робіт з укріплень берегів.
В той же час, значних збитків було завдано дорожній інфраструктурі, яку також необхідно було відновлювати. В більшості населених пунктів, які постраждали внаслідок сильних проливних дощів та підняття рівня підземних вод було пошкоджено асфальтне та гравійне покриття, а в окремих населених пунктах автотранспортне сполучення ускладнене або взагалі відсутнє.

Кошти, які були необхідно було виділити для проведення невідкладних (першочергових) заходів по ліквідації наслідків надзвичайної ситуації для місцевих бюджетів були непосильними – і без допомоги зі сторони Уряду та виділення частини необхідних коштів з резервного фонду державного бюджету на проведення руслорегулюючих та берегоукріплюючих робіт, відновлення об’єктів дорожньої, транспортної та соціальної інфраструктури, виплат компенсацій постраждалим громадянам, - провести відповідні роботи силами місцевих органів виконавчої влади не було б можливості.

Однак, спочатку з резервного фонду державного бюджету було виділено лише невелику частину коштів, враховуючи їх реальну потребу. Починаючи з червня і до кінця 2020 року на підставі відповідних нормативних документів Кабінету Міністрів України з резервного фонду державного бюджету виділялись грошові кошти, тп поступово виконувались відповідні заходи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Хочеться додати, що окремої уваги зі сторони органів виконавчої влади заслуговувало питання здійснення контролю за повнотою та обсягами виконання тих робіт, що були профінансовані за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету, а також якістю цих робіт. Зі сторони Максима Заремського в межах повноважень визначених Законом України "Про статус народного депутата України" неодноразово направлялись відповідні депутатські запити та звернення до вищих посадових осіб держави щодо проведення аудиту правильності та повноти використання цих коштів їх розпорядниками на місцях. Зазначене обґрунтовується тим, що перебуваючи на виборчому окрузі та спілкуючись з місцевими жителями від них подекуди надходили тривожні звернення щодо побоювань та сумнівів у якісному виконанні робіт зі сторони підрядників. Дані факти доносились до народного депутата України від місцевих жителів, які скаржились на якість та неналежні процеси по ремонту доріг, мостів, гідротехнічних споруд, укріплень берегів тощо.

Варто зазначити, що у зв’язку з неможливістю зі сторони держави профінансувати всі видатки по ліквідації наслідків надзвичайної ситуації через її великі масштаби та збитки незавершені на кінець 2020 року роботи будуть реалізовані цього року.

Про розвиток туризму на території 202 виборчого округу

Розвиток туристичної галузі на території виборчого округу Максима Заремського було одним з зосновних завдань у його передвиборчій кампанії як кандидата в народні депутати України у 2019 році. Цому це актуально? Тому що у нас на Буковині є прекрасні можливсоті зробити наш край заможним, а життя людей кращим та щасливішим. Враховуючи чудове місцезнаходження нашого краю на карті України та Європи Чернівецька область може стати одним з найкращих туристичних місць у всій Східній Європі.

Тут є унікальна гірська природа, де можна будувати гірськолижні траси, бази відпочинку та туристичні комплекси. Розвитку туризму сприятиме і те, що Чернівецька областЬ межує з іншими країнами, в тому числі Європи. А відкриття на її території додаткових пунктів пропуску стане величезним досягнення для залучення іноземних інвестицій та значим поштовхом до розвитку туризму.

Зі сторони держави значним поштовхом до того, щоб все вище сказане не було просто гучними словами, але і стало дійсністю було затвердження Державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022 роки.
Відмітимо що важливість регіону українських Карпат розглядається Президентом України та Урядом в контексті пріоритетів державної регіональної політики щодо поліпшення якості життя, зміцнення місцевої економіки та громад, збереження природних цінностей та культурної спадщини, розвитку транскордонного та міжрегіонального співробітництва.

Ця програма прийнята на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2019 року №880. Метою даної Програми є визначення пріоритетів розвитку гірських територій, створення необхідності організаційних, правових та фінансових передумов для сталого розвитку гірських територій українських Карпат, підвищення їх конкурентоспроможності, поліпшення якості життя та економічного благополуччя населення, що на них проживає.
Крім того, розбудова інфраструктури та розвиток туризму на відповідних територіях, відкриття міжнародних пунктів пропуску та сприяння покращення благополуччя місцевого населення були і є основними завданнями Максима Заремського як народного депутата України.

Новозбудований міст у селі Розтоки Вижницького району (раніше Путильського району) замість тимчасового мосту, який і так перебував у аварійному стані дало вагомий поштовх для впровадження вказаної вище Програми в дію. Відновлення нормального сполучення з гірським районом створило можливість краще оглянути цей край з точи зору інвестиційної привабливості та розбудови туристичної галузі. Будівництво доріг сприяло збільшенню числа туристів в дану місцевість, що почало приносити прибуток місцевим підприємцям та пересічним громадянам.
З цього питання Максимом Заремським було зареєстровано у Верховній Раді України відповідні законопроєкти, а саме: про підтримку розвитку екологічного (зеленого) туризму на гірських територіях Чернівецької області; про забезпечення державної підтримки розвитку екологічного (зеленого) туризму на гірських територіях України.

Не варто забувати про те, що при створенні сприятливого клімату для малого бізнесу на відповідних територіях почне активно розвиватись туризм. Люди будуть мати можливість займатись бізнесом, а держава повинна сприяти та стимулювати такий розвиток.
Також важливим питанням розбудови малого бізнесу, туристичної галузі та створення великої кількості робочих місць в краї є реалізація програми Державної митної служби України по відкритті міжнародних пунктів пропуску "Красноїльськ – Вікову-де-Сус", "Руська - Ульма" та "Шепіт – Ізвоареле Сучевей".
Однак, не варто забувати про те, що задля практичної реалізації будь-якої державної програми в дію потрібні чималі кошти, які нерідко для місцевих бюджетів є непосильними.

Без допомоги зі сторони Уряду та виділення відповідних коштів з державного бюджету здійснити практичну реалізацію Державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022 роки в частині розвитку інфраструктури краю та повністю ввести дану Програму в дію силами місцевої влади не має можливості.

Зі сторони Максима Заремського в межах визначених чинним законодавством повноважень вживаються всі можливі дії щодо сприяння в практичній реалізації даної Програми та виділення додаткових коштів з державного бюджету на розвиток інфраструктури гірських території Чернівецької області в рамках Державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022 роки.

Про волонтерську діяльність

Народний депутат України Максим Заремський завжди по мірі можливостей долучається до допомоги при відправці гуманітарної допомоги для військовослужбовців на Схід нашої країни (в зону проведення Операції об’єднаних сил). Щоб зазначене не виглядало занадто популістично в даному матеріалі не буде зазначатись інформація, яким саме чином Максим Заремський долучається до такої допомоги, а також не будуть фігурувати імена осіб та назви організацій, які здійснюють таку відправку.

Зазначимо лише, що свою активність та всебічну підтримку народний депутат користується авторитетом серед волонтерів, а також отримував подяки та інші відзнаки від волонтерських організацій та спілок учасників АТО.

Не обійшло стороною Максима Заремського питання по необхідності врегулювання окремих питань діяльності вказаних категорій осіб надання їм гідних соціальних пільг та допомоги зі сторони держави. Тому, ним особисто розроблено та подано на розгляд Верховної Ради України наступні законопроєкти: про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо соціальних пільг та соціальних гарантій для учасників бойових дій; про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо соціальних пільг та соціальних гарантій для учасників бойових дій; про внесення змін до Податкового кодексу України щодо соціальних пільг та соціальних гарантій для учасників бойових дій; про внесення змін до Закону України "Про волонтерську діяльність".

Пресслужба народного депутата України
Максима Заремського
Редактор: Марія Фернюк
24-02-2021, 14:31
Коментарів 0 Переглядів 3 416

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.