RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Ці поради допоможуть легко налаштуватися на новий робочий тиждень

Якби хто-небудь вирішив скласти рейтинг днів тижня, то понеділок однозначно б потрапив на останнє місце. Скільки жартів і приказок придумали про нещасний день, який завинив тільки тим, що з нього починається навчальний і робочий тиждень. А ще з ним, як із Новим роком — як понеділок зустрінеш, так робочий тиждень і проведеш. Починати завжди важко, але якщо заздалегідь підготуватися і налаштуватися, то понеділок не буде так уже виділятися серед інших буднів і налаштує вас на ефективну роботу, інформує Ukr.Media.



Підготуйтеся заздалегідь

Хороший понеділок починається з п'ятниці. Це не дешевий афоризм і не пропозиція вжити щось таке, що викреслило б із пам'яті суботу та неділю. У ваших силах приділити трохи часу в п'ятницю, щоб зробити собі в недалекому майбутньому приємний сюрприз. Так би мовити, підстелити соломку.

По-перше, не відкладайте на понеділок якісь складні або нудні справи, які можна зробити в п'ятницю. Звичайно, перед вихідними не хочеться дзвонити найбільш набридливому клієнту, підписувати звіт, який хоч і готовий, але здавати в середу, а вже про серйозну розмову з начальством і думати не виходить. Однак, зважте в розумі таку річ: зараз п'ятниця, а завтра і післязавтра вас чекають млість і блаженство відпочинку, коли ніяка робоча проблема не повинна вас турбувати.

Навіть якщо вам зараз буде неприємно або нудно, то хороші вихідні повністю компенсують це почуття. Якщо ж ви допустите помилку, то після відпочинку зможете поглянути на неї свіжим поглядом і, можливо, легко все виправити. А ось якщо якась дурниця зіпсує вам настрій у понеділок, то позбутися від негативу буде не так-то просто.

По-друге, зробіть так, щоб на вихідних була хоча б одна яскрава подія, що залишила сильні враження. Тоді коло рутини буде розірвано, і новий тиждень буде дійсно новим, а не ще однією цеглою у вашій стіні буднів. Лежати на дивані і розслаблятися теж корисно, але не цілу добу безперервно, тому постарайтеся зробити кожні вихідні незабутніми.

По-третє, зведіть до мінімуму кількість справ, які ви зазвичай робите вранці. У неділю ввечері підготуйте одяг і продукти на сніданок (а то і сам сніданок), зберіть сумку і документи. Так у понеділок зранку ви зможете максимально довго ніжитися в ліжку, а потім швидко поїсти, випити чашечку кави, взяти вже підготовлені речі і вийти на вулицю.

Змініть психологічні установки

Понеділок важкий, тому що є першим днем тижня. Багатьом людям важко зробити перший крок. Але понеділок не у всіх календарях є першим! Згадайте, як ви могли заучувати в школі назви англійських днів тижня, щоб вони відлітали від зубів. Sunday, Monday, Tuesday... і так далі. На початку стоїть зовсім не "невдаха" понеділок, а вихідний для нас день — неділя.

Якщо ви налаштуєтеся на те, що новий тиждень починається з неділі, то тяготи понеділка будуть переноситися легше. До речі, цей же психологічний прийом може бути для вас корисний, якщо ви хочете з початку тижня ввести якусь нову звичку. З незайнятого трудовими обов'язками дня починати завжди легше.

Планування — усьому голова

Щоб задати тон усьому робочому тижню, з понеділка треба вичавити по максимуму позитивні емоції, але при цьому не залишати без уваги робочі процеси. Для цього потрібно грамотно спланувати, що і коли робити.

Після напівробочого переходу займіться нескладними справами. На ранок підходить розбір пошти, особливо якщо там накопичилися листи за вихідні, складання докладного графіка на тиждень уперед, а також будь-які нескладні рутинні речі, які ви робите на автоматі або напівавтоматі, адже давно вже на них собаку з'їли.

Потім переходьте до більш складних і важливих речей. Якщо у вас є щось дійсно неприємне або нудне, то перенесіть цю справу (звичайно, по можливості) на вівторок. Займайтеся різноманітною діяльністю, і якщо якась нетермінова робота в понеділок не задасться, то залиште на наступні дні обдумування способів, як її полегшити і спростити.

На вечір знову візьміть справи, які не дуже складні. По можливості це можуть бути розмови з іншими людьми, які в інший час понеділка часто бувають малоефективними. Якщо простих справ не залишилося, оскільки ви самовіддано завершили їх з самого ранку, то залиште на вечір креативну роботу, яка вимагає творчого підходу або активного ворушіння мізками, але без психологічного тиску. Так ви не дасте собі накопичити втому.

Завершується ідеальний робочий понеділок удома. Відпочинок у будні — це теж своєрідна частина роботи. Не плануйте ніяких серйозних справ на вечір понеділка і мінімізуйте всю домашню роботу, залишивши лише "необхідне зло". Якраз цей вечір ідеально підходить для пасивного відпочинку.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
14-02-2021, 00:16
Коментарів 0 Переглядів 865


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!