RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Щастя в грошах: фінансовий терапевт розповів, скільки їх потрібно для здорового життя

Ви знаєте фразу: за гроші щастя не купиш. Виявляється, це не зовсім так. За гроші можна купити певну ступінь задоволення життям, в залежності від того, скільки у вас грошей і як ви їх витрачаєте.

Дослідження показують, що емоційне благополуччя підвищується разом з доходом до певної міри. Дослідження 2010 року вивчало опитування 450 000 людей, і було встановлено, що учасники з більш високими доходами повідомляли про більш високий емоційний добробут, пише Главред.



Крім просто наявності грошей, ось чому можливість задовольнити ваші основні потреби, отримувати задоволення від життєвого досвіду і мати соціальні зв'язки також є важливими факторами задоволення і щастя в житті.

Основні потреби

Ліндсі Брайан-Подвін, фінансовий терапевт і автор книги "вирішення фінансових проблем", говорить, що можливість задовольнити основні потреби, такі як їжа, житло та медичне обслуговування, є головними пріоритетами.

Потім ступінь задоволення, одержуваного від доходу, залежить від таких факторів, як вартість життя у вашому районі та ваших особистих інтересів.

"Дані досить зрозумілі, коли ми можемо фінансово піклуватися про себе, наше психічне здоров'я покращується", - говорить Брайан-Подвін. "Постійно перебувати в напрузі-це стрес", - додає він.

Фактично, у дорослих, які живуть за межею бідності, ймовірність розвитку депресії в три-чотири рази вище, ніж у дорослих, які живуть на рівні бідності або вище.

Здатність задовольняти основні потреби, не працюючи на декількох роботах, також означає, що у вас більше шансів знайти час для своїх друзів і сім'ї, що важливо для щастя.

Гарвардське дослідження, яке почалося в 1938 році і відстежувало сотні чоловіків протягом майже 80 років, зібрало дані як про фізичне, так і про психічне благополуччя. Дослідники виявили, що близькі стосунки, а не гроші або слава, роблять людей щасливими протягом усього життя.

Враження vs матеріальне
Як каже Брайан-Подвін, якщо ви задовольняєте базові потреби, то, чи приносять гроші щастя, залежить від того, на що ви їх витрачаєте.

Існує поширена теорія, що трата грошей на досвід зробить вас щасливішими, ніж трата грошей на матеріальні об'єкти. Деякі дослідження підтверджують це.

Огляд 2014 року показав, що враження роблять людей щасливішими, оскільки вони покращують соціальні відносини, що є більшою частиною особистості та менш імовірно порівнюється з досвідом інших людей.

Опитування понад 2000 міленіалів у 2014 році показало, що 78% вважають за краще витрачати гроші на події, а не на матеріальні об'єкти. Це не тільки міленіали. Те ж опитування показало, що споживчі витрати на розваги та заходи з 1987 року зросли на 70%.

Однак деяким людям найбільше подобається купувати матеріальні речі. "Дослідження показують, що якщо у нас є дуже сильна прихильність до чогось, то ми дійсно отримуємо багато щастя від покупки цієї речі",-говорить Брайан-Подвін, наводячи приклад людини, захопленої автомобілями.

Коли за гроші щастя не купиш

Однією з причин того, що більше грошей не завжди означає більше щастя , є тенденція, яку Брайан-Подвін називає "ухильним способом життя". Це означає, що коли ви заробляєте більше грошей, ваші витрати часто зростають.

Наприклад, ви можете витратити гроші на такі речі, як членство в заміському клубі або обіди в більш дорогих ресторанах. Якщо це відбувається, ви можете не відчувати, що у вас недостатньо грошей, навіть якщо ви отримуєте значну зарплату.

Щастя також залежить від того, скільки вам потрібно працювати, щоб заробити ці гроші. "Ви можете отримати 300 000 доларів, що в теорії звучить чудово, але якщо ви працюєте 80 годин на тиждень і не можете насолоджуватися заробленими грошима, то в чому сенс?"- каже Брайан-Подвін.

Висновок

Скільки грошей потрібно людині для щастя, різниться. Щастя може залежати від того, скільки грошей потрібно для задоволення ваших основних потреб і від того, що приносить вам радість особисто.

Для однієї людини це можуть бути абонементи на світові футбольні чемпіонати. Для когось іншого це може бути масаж раз на місяць або нова пара кросівок.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Анна Семьонова
28-10-2020, 00:25
Коментарів 0 Переглядів 1 885

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.