Варення із груш – чудова заміна свіжим фруктам на зиму, адже в холодну пору року організм дуже потребує вітамінів.
Така заготовка виходить ароматною й солодкою. Часто грушеве варення готують, додаючи лимонну кислоту або лимони. Воно буде гарним доповненням до чаю ж його можна використовувати для випічки, пише
Уніан.
- Варення з груш
- Груша - 1 кг
- Цукор - 1 кг
- Вода - 1-1,5 склянки
- Лимонна кислота (на 1 кг варення) - 3 г
Груші перебрати та помити. Очистити їх від шкірки, розрізати на шматочки, видаливши серцевину.
Викласти груші у посудину. Залити їх холодною водою, покласти на вогонь, довести до кипіння, проварити 10-15 хвилин у киплячій воді, на середньому вогні.
Відкинути їх на друшляк, охолодити. Воду, що залишилася після бланшування, можна використовувати для приготування сиропу.
Приготування сиропу. Для цього змішати в мисці воду та цукор.
Поставити посудину на вогонь, довести до кипіння, помішуючи, на середньому вогні.
Цукровим сиропом залити груші й залишити на 3-4 години.
Потім нагріти до кипіння на слабкому вогні, прокип'ятити 5-7 хвилин, витримати 6-8 годин і знову варити кілька хвилин. Всього здійснити 3-4 варіння.
Наприкінці приготування варення з груш додати лимонну кислоту.
Варення грушеве з лимоном
- Груша - 1 кг
- Цукор пісок - 1 кг
- Лимон - 1 шт.
- Вода - 200 г
Закип'ятити чайник. Груші вимити, очистити, звільнити від серцевини з насінням, нарізати великими часточками.
Лимони вимити, нарізати кружечками, видалити насіння. Залити їх окропом, варити 3 хвилини.
Відвар злити у миску, додати туди ж цукор і приготувати на ньому цукровий сироп (довести до кипіння). Киплячим сиропом залити підготовлені груші та лимонні шматочки, витримати 1 годину.
Тим часом ретельно промити банки, простерилізувати будь-яким способом.
Майбутнє варення покласти на повільний вогонь і варити до готовності – поки шматочки груш не стануть прозорими (близько 60 хвилин).
Гаряче варення розлити в стерилізовані банки й закатати їх.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
18-10-2020, 01:40
0
903