RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Ароматне варення з груш: рецепти фруктового смаколика

Варення із груш – чудова заміна свіжим фруктам на зиму, адже в холодну пору року організм дуже потребує вітамінів.

Така заготовка виходить ароматною й солодкою. Часто грушеве варення готують, додаючи лимонну кислоту або лимони. Воно буде гарним доповненням до чаю ж його можна використовувати для випічки, пише Уніан.



- Варення з груш

- Груша - 1 кг

- Цукор - 1 кг

- Вода - 1-1,5 склянки

- Лимонна кислота (на 1 кг варення) - 3 г

Груші перебрати та помити. Очистити їх від шкірки, розрізати на шматочки, видаливши серцевину.

Викласти груші у посудину. Залити їх холодною водою, покласти на вогонь, довести до кипіння, проварити 10-15 хвилин у киплячій воді, на середньому вогні.

Відкинути їх на друшляк, охолодити. Воду, що залишилася після бланшування, можна використовувати для приготування сиропу.

Приготування сиропу. Для цього змішати в мисці воду та цукор.

Поставити посудину на вогонь, довести до кипіння, помішуючи, на середньому вогні.

Цукровим сиропом залити груші й залишити на 3-4 години.

Потім нагріти до кипіння на слабкому вогні, прокип'ятити 5-7 хвилин, витримати 6-8 годин і знову варити кілька хвилин. Всього здійснити 3-4 варіння.

Наприкінці приготування варення з груш додати лимонну кислоту.

Варення грушеве з лимоном

- Груша - 1 кг

- Цукор пісок - 1 кг

- Лимон - 1 шт.

- Вода - 200 г

Закип'ятити чайник. Груші вимити, очистити, звільнити від серцевини з насінням, нарізати великими часточками.

Лимони вимити, нарізати кружечками, видалити насіння. Залити їх окропом, варити 3 хвилини.

Відвар злити у миску, додати туди ж цукор і приготувати на ньому цукровий сироп (довести до кипіння). Киплячим сиропом залити підготовлені груші та лимонні шматочки, витримати 1 годину.

Тим часом ретельно промити банки, простерилізувати будь-яким способом.

Майбутнє варення покласти на повільний вогонь і варити до готовності – поки шматочки груш не стануть прозорими (близько 60 хвилин).

Гаряче варення розлити в стерилізовані банки й закатати їх.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram




Редактор: Анна Семьонова
18-10-2020, 01:40
Коментарів 0 Переглядів 918

Теги -


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.