DataLife Engine > новини / Смачні рецепти > Ароматне варення з груш: рецепти фруктового смаколика

Ароматне варення з груш: рецепти фруктового смаколика

Ароматне варення з груш: рецепти фруктового смаколика

Варення із груш – чудова заміна свіжим фруктам на зиму, адже в холодну пору року організм дуже потребує вітамінів.

Така заготовка виходить ароматною й солодкою. Часто грушеве варення готують, додаючи лимонну кислоту або лимони. Воно буде гарним доповненням до чаю ж його можна використовувати для випічки, пише Уніан.

{reklama}

- Варення з груш

- Груша - 1 кг

- Цукор - 1 кг

- Вода - 1-1,5 склянки

- Лимонна кислота (на 1 кг варення) - 3 г

Груші перебрати та помити. Очистити їх від шкірки, розрізати на шматочки, видаливши серцевину.

Викласти груші у посудину. Залити їх холодною водою, покласти на вогонь, довести до кипіння, проварити 10-15 хвилин у киплячій воді, на середньому вогні.

Відкинути їх на друшляк, охолодити. Воду, що залишилася після бланшування, можна використовувати для приготування сиропу.

Приготування сиропу. Для цього змішати в мисці воду та цукор.

Поставити посудину на вогонь, довести до кипіння, помішуючи, на середньому вогні.

Цукровим сиропом залити груші й залишити на 3-4 години.

Потім нагріти до кипіння на слабкому вогні, прокип'ятити 5-7 хвилин, витримати 6-8 годин і знову варити кілька хвилин. Всього здійснити 3-4 варіння.

Наприкінці приготування варення з груш додати лимонну кислоту.

Варення грушеве з лимоном

- Груша - 1 кг

- Цукор пісок - 1 кг

- Лимон - 1 шт.

- Вода - 200 г

Закип'ятити чайник. Груші вимити, очистити, звільнити від серцевини з насінням, нарізати великими часточками.

Лимони вимити, нарізати кружечками, видалити насіння. Залити їх окропом, варити 3 хвилини.

Відвар злити у миску, додати туди ж цукор і приготувати на ньому цукровий сироп (довести до кипіння). Киплячим сиропом залити підготовлені груші та лимонні шматочки, витримати 1 годину.

Тим часом ретельно промити банки, простерилізувати будь-яким способом.

Майбутнє варення покласти на повільний вогонь і варити до готовності – поки шматочки груш не стануть прозорими (близько 60 хвилин).

Гаряче варення розлити в стерилізовані банки й закатати їх.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram








Повернутися назад