для організму важливо не тільки те, що ви їсте, а й швидкість, з якою ви це робите.
Експерти в галузі охорони здоров'я стверджують, що для правильного перетравлення і контролю розміру порцій потрібно близько 15-20 хвилин, пише 24 канал.
Яка шкода від звички швидко їсти
Діабет
Литовське дослідження зазначає, що один із можливих наслідків швидкого вживання їжі – це діабет. Коли люди їдять швидко, вони, зазвичай, не відчувають себе ситими й, швидше за все, переїдають. Це є причиною значного коливання рівня глюкози, що може привести до інсулінової резистентності.
Проблеми з серцем
Дослідження, в якому учасників розділили на 3 групи в залежності від швидкості прийому їжі: повільною, нормальною та високою, показало, що серед "спринтерів" був найбільший відсоток людей, які мали метаболічний синдром, при якому значно збільшується ймовірність виникнення серцевих захворювань та інсульту.
Ожиріння
Згідно з даними американського дослідження, швидке споживання їжі призводить до зниження почуття ситості, але збільшення кількості спожитих калорій, значно посилюють ризик ожиріння. Поглинаючи їжу занадто швидко, організм не може своєчасно сигналізувати про почуття ситості
Кислотний рефлюкс
Не пережована їжа, швидко й у великих кількостях потрапляє в шлунок, може привести до кислотного рефлюксу, який виникає при викиді шлункової кислоти в стравохід і викликає печіння. До ускладнень, пов'язаних з цим, відносяться нетравлення шлунка, печія, нудота, біль в животі та утруднення при ковтанні.
Ризик вдавитися
Як у дітей, так і в дорослих можуть застрягти в горлі шматки їжі, якщо її недостатньо пережовувати. Цей ризик також підвищують розмови або сміх під час прийому їжі.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram